23/09/2013

Με αφορμή τη λήξη της θητείας των μελών του Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Ευαγγελία Λυκούδη απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τους εκπροσώπους του Συλλόγου Αποφοίτων Μάριο  Μπαχά και Δημήτρη Τζάνα αναφέροντας, μεταξύ άλλων, για την άψογη συνεργασία που είχε μαζί τους κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Αναμένεται ο ορισμός των νέων μελών του Δ.Σ. από το Υπουργείο Παιδείας (εποπτεύον υπουργείο) ανάμεσα στα οποία θα είναι οι Λεωνίδας Μάντζος – Ευαγγελία Λυκούδη (εκ μέρους της Βαρβακείου Σχολής) και Μάριος Μπαχάς- Δημήτρης Τζάνας εκ μέρους του Συλλόγου Αποφοίτων.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη διενέργεια εκδήλωσης για το Δημήτρη Μητρόπουλο, κορυφαίο μαέστρο, απόφοιτο της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί προς το τελευταίο τρίμηνο του 2014 στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής. Ήδη, η Αιμιλία Βλαχογιάννη, επίτιμο μέλος του Συλλόγου, θα έλθει σε επικοινωνία με τον ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό προκειμένου να αναγνώσει επιστολές του Μητρόπουλου, το Διονύση Μαλλούχο προκειμένου να παίξει πιάνο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και το μουσικολόγο  Κώτσιο που επίσης επιθυμούμε να συμμετάσχει στην εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθούν επιλεγμένα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκεύα με τίτλο Γυμνά Χέρια. Επίσης, η εκδήλωση αναμένεται να περιληφθεί στο πρόγραμμα του Μεγάρου PLUS.

 

Διατυπώθηκε από το Δημήτρη Τζάνα η ιδέα μιας εκδήλωσης στον ιστορικό χώρο της Βαρβακείου Αγοράς όπου ιστορικά ήταν το περίτεχνο κτίριο του Βαρβακείου που καταστράφηκε το 1944. Υπήρξε, κατ’ αρχάς, θετική ανταπόκριση από το σύνολο των παρισταμένων μελών καθώς μια τέτοια εκδήλωση μπορεί να προσλάβει το χαρακτήρα ενός ζωντανού μνημόσυνου για το Βαρβάκη και να έχει μαζική προσέλευση. Συμφωνήθηκε ότι η ιδέα χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας και επαρκούς προετοιμασίας ώστε να έχει προϋποθέσεις επιτυχούς διεξαγωγής της.