Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής

Ο “Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής” σας καλωσορίζει στον Ιστότοπό του. Στις σελίδες που ακολουθούν μπορείτε να πληροφορηθείτε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για την ιστορική και φημισμένη «Βαρβάκειο Σχολή» και τους Αποφοίτους της, καθώς και γενικότερα για την κληρονομιά που άφησε στις επερχόμενες γενεές ο Μεγάλος Εθνικός Ευεργέτης Ιωάννης Βαρβάκης.

Πρόσφατα άρθρα & νέα

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής εκφράζουν τη βαθύτατη λύπη τους για το θάνατο του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, Πολιτικού, πρώην βουλευτή και υπουργού, πρώην αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Ελλάδας και αποφοίτου της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής (1956) με την καθοριστική συμβολή του οποίου επανήλθε ο θεσμός των Προτύπων Σχολείων στη δημόσια εκπαίδευση σύμφωνα με το Ν. 3966/2011. Τιμώντας τη μνήμη του, τα μέλη αποφάσισαν: – Να εκφράσουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του – Να αναρτηθεί το ψήφισμα αυτό στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου και στη εφημερίδα «Καθημερινή» – Να καταθέσουν στεφάνι στην κηδεία του... read more

Λεύκωμα: “150 Χρόνια Βαρβάκειο: Η σχολική ζωή σε ένα ιστορικό σχολείο”

“Επειδή δια να ανακαλεσθώσιν αι τέχναι και αι επιστήμαι εις την Ελλάδα, ανάγκη πάσα να ευρεθή μόνιμος και διαμένων πόρος… δι’ εν κεντρικόν εθνικόν σχολείον… αφιερώ ρούβλια 300.000”

Διεύθυνση:

Γλαδστώνος 3 (Στοά Φέξη),

8ος όροφος,

Τ.Κ 10677

Αθήνα

Επικοινωνία:

210-3826377

contact@varvakio.gr