Πρακτικά Δ.Σ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 7 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, ο Αργύρης Θέος, ο Νίκος Γερασίμου και ο Μπάμπης Διβάρης.  Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Στο Συμβούλιο συμμετείχε η κα Αννα Τσοπανέλη, πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κηδεμόνων του Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος. Η κα Τσοπανέλη ζήτησε τη συνδρομή των αποφοίτων ώστε να αναρτηθούν συνεντεύξεις/ομιλίες με αποφοίτους διαφόρων ειδικοτήτων για να υποβοηθούν οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος αποδέχθηκε άμεσα την πρόταση και ανέφερε ότι με τη βοήθεια της Αντιπροέδρου Αλεξάνδρας Αργυροπούλου, του μέλους του Δ.Σ. Πόπης Σωτηροπούλου και άλλων ενδεχομένως μελών, θα επιδιώξει να υλοποιήσει την πρόταση, ενδεχομένως μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής περιόδου. Ζήτησε δε από όλους να αναφέρουν ονόματα αποφοίτων που θα μπορούσαν να αναφερθούν στη διαδρομή τους από τα μαθητικά θρανία μέχρι τη σημερινή επαγγελματική τους θέση και σε άλλες βιωματικές εμπειρίες που θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν τους μαθητές στο κυνήγι του δικού τους ονείρου !
  • Έγινε συζήτηση σε σχέση με το σχεδιασμό για συνεντεύξεις από τους Μανώλη Βουζαρά, Ελίζα Κονοφάου και Συμεών Τσομόκο. Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης εξήγησε ότι οι συνθήκες της πανδημίας έχουν λειτουργήσει αρνητικά σε σχέση με την υλοποίηση των συνεντεύξεων, για τις οποίες ωστόσο συνεχίζεται η προετοιμασία.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βούλγαρης αναφέρθηκαν στους λόγους που καθυστερεί η διαδικασία αναβάθμισης του αρχείου των αποφοίτων που σχετίζεται με την καθυστέρηση που υπάρχει για την επαναλειτουργία του site του Συλλόγου μας από μέρους της εταιρεία Upcom που το υποστηρίζει. Εκτιμάται ότι εντός του Μαΐου θα υπάρξουν εξελίξεις που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία του.
  • Το Συμβούλιο ενέκρινε την υποψηφιότητα του αποφοίτου κατά το 2016 Λιακόπουλου Ορφέα ως μέλους του Συλλόγου. Με δεδομένο ότι φέτος συμπληρώνεται 5ετία από την αποφοίτησή του, σύμφωνα με το καταστατικό μας τα νέο μέλος δεν υποχρεούται σε καταβολή συνδρομής και μπορεί να συμμετάσχει στη Γ.Σ. με δικαιώματα ψήφου για την εκλογή του νέου Δ.Σ. στις προσεχείς εκλογές.
  • Έγινε συζήτηση σε σχέση με τη διαδικασία που θα επιλεγεί για τη διεξαγωγή Γ.Σ. και εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. με δεδομένη την επικείμενη ολοκλήρωση 3ετίας από τις προηγούμενες. Το Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Σωτήρη Ζησόπουλο να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαδικασία διαδικτυακής διεξαγωγής τους (πλατφόρμα Ζευς για παράδειγμα), με δεδομένες τις συνθήκες πανδημίας που καθιστούν σχεδόν απαγορευτικό το εγχείρημα της δια ζώσης διεξαγωγής τους. Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας από κοινού με την Αντιπρόεδρο Αλεξάνδρα Αργυροπούλου θα επεξεργαστούν το κείμενο που θα αποσταλεί στα μέλη μας. θα αναρτηθεί στο site μας και  στις σελίδες μας στο F/B και θα δημοσιευθεί σε 2 ημερήσιες εφημερίδες. Η ανακοίνωση θα αναφέρεται σε 1η ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ. και των εκλογών και σε 2η επαναληπτική σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας κατά την 1η. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι έχουν καταβάλει συνδρομές για το 2020, επιπλέον δε και όσοι θα καταβάλουν την εκ €25 προβλεπόμενη συνδρομή στο λ/σμο του Συλλόγου μας το αργότερο 7 ημέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών. Τέλος, η λίστα των υποψήφιων μελών για το νέο Δ.Σ. θα κλείσει το αργότερο 5 ημέρες πριν την διεξαγωγή της Γ.Σ.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  19 ΜΑΙΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 8.30ΜΜ

 

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 10 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απών ήταν ο Κυριάκος Σαμπατακάκης. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ενημέρωσε τα μέλη για τις ενέργειες που γίνονται υπό την εποπτεία του και αφορούν την ενημέρωση του αρχείου. Επίσης, γνωστοποίησε ότι το site μας είναι σε προσωρινή αναστολή ενόψει της συντελούμενης αναβάθμισής του που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου. Το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρης επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν επικαιροποιημένες αναρτήσεις ενόψει της διαπίστωσης ότι οι υφιστάμενες αφορούν δράσεις που έχουν γίνει προ αρκετών μηνών.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ενημέρωσε το συμβούλιο ότι η ειδική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις του lockdown στον πληθυσμό» θα γίνει την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 7μμ. Με τη συμμετοχή των συναπόφοιτων Σωκράτη Παπαγεωργίου, καθηγητή στο ΕΚΠΑ και του ψυχίατρου Γιάννη Παπατριανταφύλλου. Το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βούλγαρης θα επιμεληθεί για την τεχνική υποστήριξη και το συντονισμό της εκδήλωσης.
  • Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης ενημέρωσε το συμβούλιο για την καταβαλλόμενη προσπάθεια να γίνουν συνεντεύξεις με αποφοίτους και τα προβλήματα εν μέσω συνθηκών πανδημίας. Ανέφερε ότι εντός του Απριλίου προσδοκά στην διενέργεια της συνέντευξης με τον Μανώλη Βουζαρά, ενώ σχεδιάζει δύο ακόμη συνεντεύξεις: με την καθηγήτρια Ελίζα Κονοφάγου και με τον παραγωγό ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών Γιώργο Παπαστεφάνου (συζήτηση με τον συναπόφοιτο Διονύση Μαλλούχο). Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας πρότεινε να υποβληθούν από τα μέλη και άλλα ονόματα διακεκριμένων  συναπόφοιτων ώστε να υπάρξει μια λίστα υποψήφιων για συνέντευξη και ζήτησε από τον Πρόεδρο να επιμεληθεί ώστε να διαμορφωθεί μια τελική “short list”. Πρόσθεσε δε την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες συναπόφοιτων δημοσιογράφων για τη λήψη των συνεντεύξεων , όπως του Τάκη Τσιρτσώνη και του Χρήστου Κτενά.
  • Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι ζήτησε από τον υπεύθυνο της Μηχανής του Χρόνου κ. Βασίλη Βασιλόπουλο να μας δοθεί «ο Κουρσάρος των Ψαρών» που αφορά τη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη που έχει προβληθεί στην Cosmote, προκειμένου να αναρτηθεί στο κανάλι των Συλλόγου Αποφοίτων της Βαρβακείου με στόχο να μπορούν να το δουν οι απόφοιτοί μας.
  • Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας και Πρόεδρος του Βαρβακείου Ιδρύματος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις των θεμάτων του Ιδρύματος. Ειδικότερα, σε σχέση με το έργο του αυλείου χώρου ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων ώστε να προχωρήσει η υποβολή πρόσκλησης προς τους ενδιαφερόμενους εργολάβους για την εκτέλεση του έργου. Σε σχέση με την Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης, ολοκληρώθηκε η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα δρομολογηθεί η έγκρισή της από το Υπουργείο Οικονομικών και το Ελεγκτικό Συνέδριο για λογαριασμό του Ιδρύματος. Έγινε επίσης συζήτηση για το ακίνητο της Κυπριάδου σε σχέση με τη σκέψη να επιδιωχθεί η δημιουργία ενός ακόμη διδακτηρίου της Βαρβακείου Σχολής.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος έθεσε το ζήτημα του τρόπου διενέργειας εκλογών κατά τη λήξη της θητείας του παρόντος συμβουλίου. Έγινε ευρεία συζήτηση και διατυπώθηκαν εναλλακτικοί τρόποι, είτε με την δια ζώσης συμμετοχή των αποφοίτων όπως γίνεται πάντα σύμφωνα με το καταστατικό μας είτε με διαδικτυακή διαδικασία όπως είναι εφικτό αλλά και νόμιμο λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Το Συμβούλιο συμφώνησε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις κατά το επόμενο Δ.Σ. , εκτιμώντας ότι θα υπάρχει περισσότερη ορατότητα  σε σχέση με το ισχύον πλέγμα περιοριστικών μέτρων κατά τον Ιούνιο.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ  21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 8.30ΜΜ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 9 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν ο Κυριάκος Σαμπατακάκης και  ο Αργύρης Θέος. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Γραμματέας και Πρόεδρος του Βαρβακείου Ιδρύματος ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις. Αφορούν το έργο του αυλείου χώρου με τη διαδικασία να βρίσκεται στην υποβολή της μελέτης και ενόψει της έκδοσης της προβλεπόμενης άδειας ώστε στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο. Επίσης, συμφωνήθηκε με το Δήμο Ψυχικού το περιεχόμενο της σύμβασης που αφορά τις εργασίες συντήρησης και επισκευών στο Βαρβάκειο Σχολείο. Η σύμβαση πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια το Βαρβάκειο Ίδρυμα θα λάβει και τις δικές του εγκρίσεις από το Δ.Σ., το Υπουργείο Οικονομικών και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επίσης, με τη βοήθεια του συναπόφοιτου καθ. Νομικής στο ΕΚΠΑ θα συνταχθεί ειδικό υπόμνημα με στόχο την αλλαγή της νομικής μορφής από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, ώστε να προκύψει η αποτελεσματικότερη λειτουργία του Ιδρύματος.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι η Πρόεδρος του ΕΠ.Ε.Σ. (Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο του Β.Π.Γ. (Βαρβάκειο Πειραματικό Γυμνάσιο) καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Λαμπροπούλου απέστειλε επιστολή προς τον Σ.Α.Β. ζητώντας το ορισμό 2 εκπροσώπων του Συλλόγου μας στο προβλεπόμενο πενταμελές Συμβούλιο Στήριξης του σχολείου. Το Συμβούλιο συζήτησε το θέμα και υιοθέτηση ομόφωνα την πρόταση του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα για ορισμό ως μελών του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου και του μέλους του Δ.Σ. Πόπης Σωτηροπούλου.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανακοίνωσε ότι λειτουργεί στο διαδίκτυο κανάλι του Συλλόγου μας. Έχει δε ήδη αναρτηθεί η διάρκειας 40 λεπτών εκδήλωση του Συλλόγου που έλαβα χώρα στη Βαρβάκειο Αγορά στις 26/2/2019, στο πλαίσιο της οποίας  έγιναν από τον τότε  Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη τα αποκαλυπτήρια της ειδικής αναθηματικής επιγραφής που μνημονεύει τη λειτουργία του ιστορικού κτιρίου του Βαρβακείου. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με στόχο τη διαμόρφωση ολιγόλεπτων συνεντεύξεων-συνομιλιών με επιλεγμένους αποφοίτους για επίκαιρα θέματα. Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει τη 1η συνομιλία με τον εμβληματικό απόφοιτο Μανώλη Βουζαρά.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ενημέρωσε ότι στο τέλος του μήνα θα αρχίσουν πάλι ενέργειες που αφορούν το site μας. Ειδικότερα, αναμένεται η αναβάθμισή του σε συνέχεια ενεργειών της φιλοξενούσας εταιρείας Upcom, η ολοκλήρωση της διαδικασίας καταχώρισης των στοιχείων των υφιστάμενων αποφοίτων και στη συνέχεια η αναζήτηση στοιχείων νέων. Επίσης, το Συμβούλιο αποφάσισε ότι η διαδικασία έγκρισης νέων μελών γίνεται από το Δ.Σ. σε σχέση με την εγγραφή τους και την αποστολή των κωδικών για την είσοδό τους σε ειδικές υπηρεσίες που παρέχονται στο site μας.
  • Τη Δευτέρα 1/2/2021 ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος και ο Πρόεδρος του Βαρβακείου Ιδρύματος Δημήτρης Τζάνας απηύθυναν χαιρετισμό στην εκδήλωση του Συλλόγου Κηδεμόνων του Βαρβακείου Γυμνασίου με θέμα «Η πανδημία και οι εξελίξεις, Παιδί και σχολική κοινότητα».
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανέφερε ότι είναι σε συνεννόηση με τους συναπόφοιτους ψυχιάτρους καθ. Σωκράτη Παπαγεωργίου και Γιάννη Παπατριανταφύλλου ο Σ.Α.Β. θα οργανώσει ειδική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις του lockdown στον πληθυσμό». Το Συμβούλιο ανέθεσε στο μέλος του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη τη τεχνική υποστήριξη του εγχειρήματος και στον ίδιο καθήκοντα συντονιστή της εκδήλωσης με στόχο τη συμμετοχή των αποφοίτων μας με την υποβολή ερωτήσεων. Πιθανός χρόνος διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι η 1η εβδομάδα του Μαρτίου, στις 1 ή 3 ή 5/3, στις 7μμ. με στόχο να διαρκέσει 1 περίπου ώρα, σύμφωνα με τις σχετικές διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιήσει ο οργανωτής Πρόεδρος του Σ.Α.Β.

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/3/2021. ΣΤΙΣ 8.30ΜΜ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 7 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, ο Μπάμπης Διβάρης, ο Γιώργος Γκλαβάς και ο Νίκος Γερασίμου Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Με τη συμμετοχή του συναπόφοιτου Παναγιώτη Κουρνούτου, αρχιτέκτονα, έγινε συζήτηση για τη μορφή που θα λάβει η πρόταση του Συλλόγου για τη Γωνιά των Αποφοίτων. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ζήτησε από τον Παναγιώτη να διαμορφώσει σε σχέδια την τελική πρόταση που θα υποβληθεί στο Βαρβάκειο Λύκειο λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των μελών του Δ.Σ. Η Γωνιά των Αποφοίτων θα περιλαμβάνει ιστορικά στοιχεία του σχολείου, αναφορές σε διακεκριμένους αποφοίτους ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση ειδικής οθόνης με στόχο την προβολή video ειδικού περιεχομένου (π.χ. συνεντεύξεις αποφοίτων από μαθητές).
  • Ο Πρόεδρος του Βαρβακείου Ιδρύματος Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε τα μέλη για τις τελευταίες εξελίξεις από το Ίδρυμα. Ειδικότερα, στο τέλος του έτους υπογράφηκε σύμβαση με τον μελετητή Χρύσανθο Μαραβέα για το θέμα του αυλείου χώρου του σχολείου, ενώ προχωρεί και η διαδικασία σύναψης προγραμματικής συμφωνίας με το Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης για τα θέματα συντήρησης και επισκευών του σχολείου. Επίσης, σε συνεργασία με το συναπόφοιτο Σπύρο Βλαχόπουλος, Καθηγητή Νομικής στο ΕΚΠΑ, επιδιώκεται να διαμορφωθεί πρόταση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας που εποπτεύουν το Βαρβάκειο Ίδρυμα αναφορικά με  την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βούλγαρης ενημέρωσαν το συμβούλιο για τις ενέργειες που γίνονται σε σχέση με το αρχείο των μελών μας. Λόγω της διαδικασίας της τεχνικής αναβάθμισης που συντελείται από την εταιρεία πληροφορικής Upcom που μας υποστηρίζει υπάρχει προσωρινή διακοπή των σχετικών ενεργειών. Παράλληλα, η Upcom  διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει και μελλοντικά να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Σύλλογο (site, αποστολή mail κοκ) χωρίς νέες επιβαρύνσεις.
  • Έγινε τέλος συζήτηση αναφορικά με τη συμμετοχή μας στη σελίδα Varvakio Apofoitoi στο Facebook που αριθμεί 2.500 μέλη, όπου φιλοξενείται ο Σύλλογός μας με τη δυνατότητα να ασκεί συνδιαχείριση. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος πρότεινε να παραμείνει ως διαχειριστής το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βούλγαρης και να παρεμβαίνουμε στις αναρτήσεις με ενδεχόμενο τη διαγραφή τους όταν το περιεχόμενο δεν σχετίζεται με την οικογένεια του Βαρβακείου (απόφοιτοι-σχολείο-Ίδρυμα) και όταν αυτό περιέχει ύβρεις. Το μέλος του Δ.Σ. Αργύρης Θέος κατέθεσε τον προβληματισμό του αφού συχνά το περιεχόμενο των αναρτήσεων είναι προβληματικό και το αποδεχόμαστε θεωρώντας επικαλούμενοι ότι είμαστε φιλοξενούμενοι. Το Συμβούλιο συμφώνησε με την συνέχιση της συμμετοχής μας στη σελίδα εκτιμώντας ότι η αύξηση των μελών που την παρακολουθούν σχετίζεται στενά με τις πολλές και ποιοτικές δικές μας αναρτήσεις, υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου και ζήτησε να έχουν δικαιώματα διαχειριστή όλα τα μέλη.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 8.30ΜΜ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 8 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, ο Γιώργος Κούνης και ο Νίκος Γερασίμου. Ο Μπάμπης Διβάρης ζήτησε να εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο λόγω έκτακτου κωλύματος, αίτημα που έγινε ομόφωνα δεκτό.  Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διενέργειας διαδικτυακών εκδηλώσεων ενόψει των συνθηκών καραντίνας που έχει επιβάλει η πανδημία. Ανέφερε την προσφορά του συναπόφοιτου Κώστα Ουζούνη, επικεφαλής της Ethos Media που αφορά τη δωρεάν χρήση ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας από αποφοίτους μας. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος πρότεινε τη διενέργεια δύο εκδηλώσεων. Η πρώτη αφορά τη συμμετοχή αποφοίτων στις ξεναγήσεις αρχαιολογικών ή άλλων χώρων της Αττικής από τον καθηγητή Διονύση Ρουμπιέν και είναι δυνατό να λάβει χώρα ακόμη και εντός του Δεκεμβρίου. Η δεύτερη αφορά ειδικές ομιλίες των Γιάννη Παπατριανταφύλλου, ψυχίατρου και Σωκράτη Παπαγεωργίου, καθηγητή νευροψυχολογίας στο ΕΚΠΑ, με θέμα τις επιπτώσεις της καραντίνας στην ανθρώπινη ψυχολογία με χρόνο διεξαγωγής της το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2021. Το Δ.Σ. ομόφωνα συμφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου.
  • Έγινε ευρεία συζήτηση σε σχέση με το περιεχόμενο της «Γωνιάς των Αποφοίτων», που αφορά τη διαμόρφωση συγκεκριμένων χώρων στο Βαρβάκειο Λύκειο σύμφωνα με πρόταση των αποφοίτων που έχει εγγράφως γίνει αποδεκτή από τη διευθύντρια του σχολείου Βασιλική Σερέτη. Το Δ.Σ. έχει αναθέσει την σχετική εργασία στον συναπόφοιτο αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κουρνούτο που έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία. Στη συζήτηση υπήρξαν διάφορες προτάσεις ώστε το περιεχόμενο της Γωνιάς να είναι διαχρονικά ελκυστικό για τους μαθητές (π.χ. με διαδικτυακή παρουσίαση συνεντεύξεων αποφοίτων από μαθητές, όπως πρότεινε το μέλος του Δ.Σ. Αργύρης Θέος). Ο Πρόεδρος ανέλαβε την πρωτοβουλία διαμόρφωσης της πρότασης για το περιεχόμενο της Γωνιάς λαμβάνοντας υπόψη όσα ανέφεραν τα μέλη, ώστε να δοθεί στον Παναγιώτη Κουρνούτο η συνολική πρόταση με βάση την οποία θα προσδιοριστεί και το τελικό κόστος. Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. Κυριάκος Σαμπατακάκης διαβεβαίωσε το συμβούλιο ότι η Accenture θα είναι χορηγός τόσο για το εγχείρημα της «Γωνιάς των Αποφοίτων» όσο και για τις διαδικτυακές εκδηλώσεις.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος από κοινού με το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη ενημέρωσαν το Συμβούλιο για το θέμα του αρχείου των αποφοίτων. Για το σκοπό αυτό, έγινε πρόσληψη προσώπου ειδικού σκοπού σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε προηγούμενα συμβούλια. Ήδη προχώρησε η ενσωμάτωση στοιχείων που αφορούν τις καταβολές συνδρομών/χορηγιών στη σχετική βάση δεδομένων που τηρείται στην εταιρεία πληροφορικής Upcom και σε επόμενο χρόνο θα γίνει η εκκαθάριση στοιχείων αποφοίτων καθώς και η αναζήτηση/επικαιροποίηση και ενσωμάτωση νέων στοιχείων.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΤΙΣ 13/1/2021, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ  ΣΤΙΣ 8.30 Μ.Μ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ  Δ.Σ. 14  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 8 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, η Πόπη Σωτηροπούλου και  ο Αργύρης Θέος. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ολοκλήρωσε την ενημέρωση σε σχέση με την επίσκεψή του στο Βαρβάκειο Λύκειο και τις συναντήσεις με τη δ/ντρια Βασιλική Σερέτη και άλλους καθηγητές και καθηγήτριες του σχολείου. Διαπιστώθηκε ότι η τυχόν σύμπτωση των απόψεων για διάφορα θέματα ανάμεσα στους Αποφοίτους και τους Συλλόγους των κηδεμόνων, όπως συνέβη με τις εισαγωγικές εξετάσεις από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, διαμορφώνει συχνά εσφαλμένες εντυπώσεις στους καθηγητές. Ο Πρόεδρος έδωσε  τις απαραίτητες εξηγήσεις. Επισημάνθηκε ακόμη ότι οι χρόνιες παθογένειες που υπάρχουν στο σχολείο προέρχονται, μεταξύ άλλων, από τη χαμηλή αποτελεσματικότητα της διεύθυνσης αλλά και το χαμηλό βαθμό προθυμίας που επιδεικνύουν οι καθηγητές για να ασχοληθούν με διοικητικά και άλλα θέματα, πέραν των συμβατικών τους καθηκόντων (υποχρεωτικές διδακτικές ώρες). Για το σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι με πρωτοβουλία του Προέδρου θα επιδιωχθεί το συντομότερο συνάντηση με το σώμα των καθηγητών από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
  • Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας επισκέφθηκε το Βαρβάκειο Λύκειο από κοινού με τους συναπόφοιτους Παναγιώτη Κουρνούτο, αρχιτέκτονα και Βασίλη Μπουλουγούρη και συνάντησαν την κα Βασιλική Σερέτη, δ/ντρια και τον Ζήνωνα Λιγάτσικα, μαθηματικό. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημιουργία της «γωνιάς των αποφοίτων», με τον Παναγιώτη Κουρνούτο να αναλαμβάνει την ευθύνη του έργου της υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης. Παράλληλα, ο Βασίλης Μπουλουγούρης από κοινού με το συνεργάτη του Χρύσανθο Μαραβέα μελέτησαν τον αύλειο χώρο προκειμένου να υποβάλουν πρόταση για το έργο του μελετητή σε σχέση με την αποτύπωση των απαιτούμενων εργασιών για την άρση της επικινδυνότητας.
  • Ο Γραμματέας και Πρόεδρος του Βαρβακείου Ιδρύματος Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε το συμβούλιο ότι έχει ζητηθεί συνάντηση με το Δήμαρχο Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη. Σκοπός της επίσκεψης από κοινού με την Αντιπρόεδρο – δικηγόρο Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, είναι η υποβολή αιτήματος για διαμόρφωση ειδική προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Βαρβακείου Ιδρύματος, ιδιοκτήτη της Βαρβακείου Σχολής και του Δήμου Ψυχικού προκειμένου ο τελευταίος να επιλαμβάνεται για τη διενέργεια εργασιών συντήρησης στο σχολείο και ιδιαιτέρως έργων που απαιτούν την έκδοση άδειας. Το Βαρβάκειο Ίδρυμα αποδέχεται την καταβολή των ποσών που θα προκύπτουν από τη διενέργεια των εργασιών απαλλασσόμενο ταυτόχρονα από τη διενέργειά τους, με δεδομένο ότι στερείται τεχνικής υπηρεσίας, είναι δραματικά πλέον υποστελεχωμένο και ως ΝΠΔΔ υπόκειται σε χρονοβόρες διαδικασίες προκείμενου να εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι δαπάνες που διενεργεί.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό των ενεργειών για το έργο του αρχείου του Συλλόγου μας από κοινού τα μέλη Κώστα Βούλγαρη και Μπάμπη Διβάρη, ταμία, που αποτελούν την «Επιτροπή για το αρχείο του Συλλόγου». Για το σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα μεριμνήσει για την πρόσληψη υπαλλήλου ειδικών καθηκόντων  για να διενεργήσει για 3 μήνες ή και περισσότερο με καθεστώς μερικής απασχόλησης  τις απαραίτητες εργασίες που θα του ζητηθούν, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή του από το χώρο της κατοικίας του.
  • Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις ενέργειες που από κοινού με το μέλος του Δ.Σ. Αργύρη Θέο έχουν κάνει για να παρουσιαστούν συνεντεύξεις συναποφοίτων. Εκτιμάται ότι η συνέντευξη με τον αειθαλή Μανώλη Βουζαρά είναι πιθανό να αποτελέσει εκείνη που θα ξεκινήσει τη σχετική σειρά. Ο Χρήστος Παπαδημητρίου είναι πιθανό να αποστείλει κάποιο δικό του video με στόχο την ανάρτησή του. Τέλος, ενόψει της 17ης Νοεμβρίου, είναι πιθανό να συγκεντρωθούν συνεντεύξεις συναποφοίτων με τις ζωντανές αφηγήσεις τους από τη δική τους εμπειρία κατά τις ημέρες εκείνες του 1973, έξω από το Πολυτεχνείο.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/11/2020 ΣΤΙΣ 8.30 Μ.Μ.

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 9 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν η Πόπη Σωτηροπούλου, ο Νίκος Γερασίμου. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Τα δεδομένα της πανδημίας δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων με φυσική παρουσία με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 άτομα, ενώ δυσχερής είναι και η διεξαγωγή συγκεντρώσεων οποιουδήποτε σκοπού αφού πρέπει να τηρούνται αυστηρές προϋποθέσεις. Ενόψει των παραπάνω, ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος εισηγήθηκε την οργάνωση δράσεων μόνο διαδικτυακά, μέχρις ότου υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων λόγω του κορωνoϊού. Στο πλαίσιο αυτό, προτάθηκε να γίνει σειρά ολιγόλεπτων συνεντεύξεων με διακεκριμένους αποφοίτους (π.χ. Σίψας, Δημόπουλος, Χαρδαλιάς, Βουζαράς) και άλλα μέλη της οικογένειας του Βαρβακείου (μαθητές, καθηγητές, γονείς μαθητών) με στόχο να αναρτηθούν στις διαδικτυακές σελίδες των αποφοίτων στο Facebook και στο site μας. Το Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση και ανέθεσε στα μέλη του Δ.Σ. Γιώργο Κούνη και Αργύρη Θέο να υλοποιήσουν την πρόταση. Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ζήτησε να χρησιμοποιηθούν και οι υπηρεσίες επαγγελματιών δημοσιογράφων-αποφοίτων μας (π.χ. Τάκης Τσιρτσώνης, Χρήστος Κτενάς, Αγγελική Σπανού κ.α.), στο βαθμό που είναι εφικτό.
  • Λόγω της αδυναμίας υλοποίησης της εκδήλωσης για την υποδοχή των αποφοίτων που γίνεται το Σεπτέμβριο σε bar της Τεχνόπολης, ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος πρότεινε να επιδιωχθεί διαδικτυακή επικοινωνία μαζί τους. Επίσης, ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας θα στείλει στην Πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου Φωτεινή Παπαδοπούλου ειδικό mail με στόχο τη μεσολάβησή της για τη συγκέντρωση των στοιχείων των αποφοίτων (Δ/νση, τηλέφωνο, mail).
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος συναντήθηκε με τη διευθύντρια του Βαρβακείου Λυκείου Βασιλική Σερέτη, με στόχο τη διαμόρφωση των δράσεων στις οποίες ο Σ.Α.Β. μπορεί να βοηθήσει το σχολείο και με δεδομένο ότι στο Βαρβάκειο Ίδρυμα είναι Πρόεδρος ο εκπρόσωπος των αποφοίτων. Συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί η διοργάνωση της «Ημέρας Επαγγελματικού Προσανατολισμού» στο σχολείο με τη συμμετοχή αποφοίτων και ο σχεδιασμός της «Γωνιάς των Αποφοίτων» σε χώρο του σχολείου μόλις μας γνωστοποιηθεί εγγράφως η σχετική απόφαση του σώματος των καθηγητών. Ο Πρόεδρος ζήτησε να απευθυνθούμε στο σώμα των καθηγητών προκειμένου να αναβαθμισθεί η επικοινωνία των αποφοίτων με τους καθηγητές του σχολείου. Τέλος, η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου πρότεινε να επιδιωχθεί η οργάνωση μιας ετήσιας εκδήλωσης των αποφοίτων από κοινού με το σχολείο, με στόχο της σύσφιξη των δεσμών ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας του Βαρβακείου και τη διαμόρφωση κατάλληλου οράματος.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 8.30 Μ.Μ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΡΙΤΗΣ 14  ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 7 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, η Πόπη Σωτηροπούλου, ο Νίκος Γερασίμου  και ο Γιώργος Γκλαβάς  Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Σε σχέση με τη διαδικασία για τη βελτίωση και  οργάνωση του αρχείου με τα στοιχεία των αποφοίτων μας, επισημάνθηκε η ανάγκη εξεύρεσης κατάλληλου ατόμου με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης που θα υποβοηθήσει στο έργο, υπεύθυνος του οποίου έχει  ήδη συμφωνηθεί ότι είναι ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος. Για το σκοπό αυτό, το Δ.Σ. ανέθεσε στον Πρόεδρο Σωτήρη Ζησόπουλο και στον ταμία Μπάμπη Διβάρη  να φέρουν σχετική εισήγηση προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ. αναφορικά με τις προδιαγραφές του ατόμου, το οποίο θα αμειφθεί για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει. Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης των υπηρεσιών του συναπόφοιτου Γιώργου Παπουτσή  από την επαγγελματική συνεργασία που είχε στο παρελθόν μαζί του, γνωρίζει   ότι έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα πληροφορικής. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση.
  • Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε το συμβούλιο για τα θέματα του Βαρβακείου Ιδρύματος. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να γίνει δυνατή η διενέργεια του έργου αποκατάστασης του αυλείου χώρου στο σχολείο μας, προκειμένου αυτός να είναι έτοιμος ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου το Σεπτέμβριο. Επίσης, ο Γραμματέας ανέφερε για την οικονομική  υποστήριξη των Αποφοίτων σε σχέση με επείγουσες  ηλεκτρολογικές εργασίες που έγιναν στο σχολείο ενόψει των εξετάσεων της 29ης Ιουνίου.
  • Έγινε ευρεία συζήτηση σε σχέση με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν οι απόφοιτοι για τη βελτίωση των δυσλειτουργιών των σχολείων μας. Στη συζήτηση έλαβαν το λόγο όλα σχεδόν τα παρόντα μέλη και επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι οι απόφοιτοι θα επιδιώξουν να  είναι πιο κοντά στους διευθυντές των σχολείων σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα σε σχέση με τη στοχοθεσία που τίθεται. Επίσης, ο  Γραμματέας και Πρόεδρος του Βαρβακείου Ιδρύματος ανέφερε ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση με το Δήμαρχο Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη με στόχο την υπογραφή ειδικού συμφωνητικού μεταξύ του Βαρβακείου Ιδρύματος και του Δήμου αναφορικά με τις εργασίες που θα διενεργεί για το σχολείο μας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το θεσμικό πλαίσιο της Σχολικής Επιτροπής.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος έκανε τον απολογισμό σε σχέση με τη φετινή Γενική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2020 εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχή διεξαγωγή της καθώς διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας. Στη Γ.Σ.  συμμετείχαν 19 συναπόφοιτοι. Μετά δε τη ολοκλήρωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, έγινε συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων της οικογένειας του Βαρβακείου και ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία του Βαρβακείου Ιδρύματος, επί των οποίων αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Δημήτρης Τζάνας.
  • Αναφορικά με τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας κατά το επόμενο διάστημα, συμφωνήθηκε ότι η συνεχιζόμενη πανδημία δεν επιτρέπει το σχεδιασμό τους ενόψει του υφιστάμενου χαμηλού βαθμού ορατότητας. Συμφωνήθηκε, ωστόσο, να επιδιωχθεί να γίνει η καθιερωμένη υποδοχή των αποφοίτων σε bar στο Γκάζι εντός του Σεπτεμβρίου και ζητήθηκε από τον Πρόεδρο Σωτήρη Ζησόπουλο να αναλάβει τα της οργάνωσης με δωρεάν προσφορά ενός ποτού προς τους αποφοίτους.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ  3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 6 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελώντου Δ.Σ. Απόντες ήταν ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, η Πόπη Σωτηροπούλου, η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, ο Γιώργος Γκλαβάς και ο Γιώργος Κούνης. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Συζητήθηκε η διαδικασία οργάνωσης Γ.Δ. διαδικτυακά, με δεδομένη τη λόγω της πανδημίας αδυναμία οργάνωσης στους χώρους του Electra Palace (τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά). Το εγχείρημα είναι εφικτό τεχνικά με την αποστολή της πρόσκλησης στα ταμιακώς εντάξει μέλη, όσα δηλαδή έχουν καταβάλει συνδρομή στις 31/12/2019 ή εναλλακτικά μέχρι πριν 5 ημέρες από την ημερομηνία που ορίστηκε να είναι η 30η Ιουνίου στον τραπεζικό λ/σμο του Συλλόγου μας. Η σύνταξη της πρόσκλησης θα γίνει από το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα με τη βοήθεια των δικηγόρων μελών του Δ.Σ. Νίκου Γερασίμου και Αλεξάνδρας Αργυροπούλου και θα κοινοποιηθεί σε 2 εφημερίδες, ενώ θα αναρτηθεί στο site του Συλλόγου μας.  Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα λάβουν τεχνικές οδηγίες από τη σχετική ανάρτηση με μέριμνα από το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη. Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας και ο ταμίας Μπάμπης Διβάρης  θα μεριμνήσουν για θέματα της αρμοδιότητάς τους (λογοδοσία, απολογισμός/προϋπολογισμός, έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής), ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος.
  • Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα που αφορούν την επεξεργασία και την αναβάθμιση του αρχείου των στοιχείων των αποφοίτων. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος έχει το γενικό συντονισμό του εγχειρήματος επικουρούμενος από το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη, ενώ στη σχετική συζήτηση συμμετείχαν και άλλα μέλη όπως ο Αργύρης Θέος που έχει ειδική εμπειρία. Ο Πρόεδρος εξουσιοδοτήθηκε να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τρίτων (ειδικών πληροφορικής, γραμματέως κοκ) εισηγούμενος την καταβολή αμοιβών προκειμένου σε εύλογο χρόνο να υλοποιηθεί το έργο, με τη βοήθεια και των στελεχών της εταιρείας Upcom του συναπόφοιτου Κωνσταντίνου Φλώκου.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 10 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απών ήταν ο Νίκος Γερασίμου. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Σε συνέχεια της ανασύνθεσης των μελών του Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος, ο Γραμματέας και εκπρόσωπος του Σ.Α.Β. στο Ίδρυμα ενημέρωσε για την υφιστάμενη κατάσταση, ενόψει της συνεδρίασης που θα κληθεί να εκλέξει τους νέους Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Ταμία του Ιδρύματος. Η σύνθεση του Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος είναι 7μελής, με 2 εκπροσώπους από τα σχολεία μας (Βαρβάκειο Γυμνάσιο και Βαρβάκειο Λύκειο, 2 εκπροσώπους από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, 1 εκπρόσωπο από το Υπουργείο Οικονομικών που έχει την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση, 1 εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας που έχει την εποπτεία για την επιτέλεση των σκοπών του και 1 εκπρόσωπο από το Σύλλογο Αποφοίτων.
  • Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε πολυνομοσχέδιο για την αναβάθμιση του σχολείου που περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Έγινε μια προκαταρκτική συζήτηση επί των άρθρων του νομοσχεδίου και διαπιστώθηκε ότι ικανοποιούνται πάγια αιτήματα των Αποφοίτων (σαφής διάκριση των Προτύπων από τα Πειραματικά, αύξηση του αριθμού τους, αξιολόγηση διδακτικού προσωπικού κοκ). Συμφωνήθηκε ότι με ευθύνη του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου που ανέλαβε να διαβουλευθεί με τα  μέλη του Δ.Σ. και άλλους συναπόφοιτους, θα διαμορφωθεί  στο αμέσως επόμενο διάστημα ειδικό υπόμνημα με τις θέσεις του Σ.Α.Β. (παρατηρήσεις και προτάσεις), το οποίο θα αναρτηθεί στο site μας, στις σελίδες μας, στο f/b και θα υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας (η διαβούλευση λήγει στις 6/5/2020).
  • Σε συζήτηση για τα του αρχείου των μελών μας, συμφωνήθηκε ότι το mail όπου κοινοποιούνται αιτήματα ή τοποθετήσεις αποφοίτων μας, το contact@varvakio.gr, είναι αναγκαίο να το βλέπουν 3 μέλη του Δ.Σ. Με μέριμνα του μέλους του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη θα υλοποιηθεί η απόφαση. Επίσης, αποφασίστηκε ότι το Δ.Σ. θα εγκρίνει για τα νέα μέλη του Συλλόγου μας.
  • Συμφωνήθηκε ότι ενόψει των συνθηκών που έχουν προκύψει λόγω του κορωνοϊού (περιοριστικά μέτρα), είναι αδύνατη η διεξαγωγή της εκδήλωσης για το Χρήστο Παπαδημητρίου που είχε προγραμματιστεί για τις 27/5/2020. Για το σκοπό αυτό εξουσιοδοτήθηκε το μέλος Γιώργος Κούνης να ενημερώσει σχετικά το διακεκριμένο συναπόφοιτο προσθέτοντας ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  20/5/2020 ΣΤΙΣ 8.30 ΜΜ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 8 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν οι Κυριάκος Σαμπατακάκης, Γιώργος Κούνης και Νίκος Γερασίμου. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Έγινε απολογισμός αναφορικά με τη συμμετοχή μελών του Δ.Σ. σε σειρά εκδηλώσεων. Ειδικότερα, στις 21/2/2020 ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής. Στις 22/2/2020 ο Ταμίας Μπάμπης Διβάρης παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Συλλόγου Κηδεμόνων Βαρβακείου Γυμνασίου  με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό Αστροφυσικό Σταμάτιο Κριμιζή. Στις 23/2/2020 ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής. Στις 5/3/2020, το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Γερασίμου παρευρέθηκε στην κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Εθνικού Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη και στον τάφο του στο 1ο Νεκροταφείο. Στις 6/3/2020, ο Γραμματέας  Δημήτρης Τζάνας παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση του Βαρβακείου Γυμνασίου και Βαρβακείου Λυκείου με αφορμή το μνημόσυνο για τον Εθνικό Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη. Για το σύνολο των εκδηλώσεων αυτών έγιναν ειδικές αναρτήσεις στις σελίδες των αποφοίτων στο F/B.
  • Η εξάπλωση του κορωνοϊού και τα λαμβανόμενα περιοριστικά μέτρα, οδηγούν στην αναγκαστική αναβολή των εκδηλώσεων που αφορούσα τις «Υπόγειες Διαδρομές της Αθήνας» στις 29/3/2020 και την παρουσίαση βιβλίου του συναπόφοιτου Γιώργου Κοροπούλη στο Poliς Art Cafe στις 1/4/2020 . Παραμένει ο στόχος για τη διεξαγωγή της εκδήλωση για το συναπόφοιτο καθηγητή Χρήστο Παπαδημητρίου σε αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη στις 27/5/2020. Για το σκοπό αυτό στάλθηκε  το σχετικό συμφωνητικό και υπάρχει σχετική αλληλογραφία του Προέδρου με την υπεύθυνο του Μουσείου, την κα Λιάνα Τσομπάνογλου.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας απέστειλε στα μέλη του Συμβουλίου υπόδειγμα επιστολής με στόχο την άντληση χορηγίας για την παραγωγή ταινίας ειδικού σκοπού με θέμα το Βαρβάκειο και τους αποφοίτους του, σύμφωνα με την πρόταση της σκηνοθέτιδας Μαργαρίτας Μαντά. Ζητούμενο είναι η επιδίωξη της ανεύρεσης υποψήφιων χορηγιών ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του εγχειρήματος για να τύχει αυξημένης προβολής η γνωστοποίηση της μεγάλης  και διαχρονικής συμβολής του σχολείου μας μέσω των δράσεων των αποφοίτων του στην ελληνική κοινωνία.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας έστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το συναπόφοιτο Αθανάσιο Παπανικολάου, Πρόεδρο της MIG, για την μέσω της εταιρείας του ομίλου Everest καταβολή χορηγίας ύψους 2.000 ευρώ προς το Σύλλογό μας.
  • Συζητήθηκε πάλι και επιβεβαιώθηκε η βούληση του Συμβουλίου για τη βελτίωση της διαχείρισης των στοιχείων των μελών των αποφοίτων μας. Για το σκοπό, υιοθετήθηκε η πρόταση της Αντιπροέδρου Αλεξάνδρας Αργυροπούλου να συνταχθεί ολοκληρωμένη πρόταση ειδικού σκοπού από το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος θα παρακολουθήσει και θα συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία τα κατάλληλα πρόσωπα, όπως ο συναπόφοιτος Μιχάλης Βαξεβανίδης φοιτητής στο τομέα πληροφορικής του ΟΠΑ και άτομα για γραμματειακή υποστήριξη.
  • Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο συναπόφοιτος Νίκος Χαραδαλιάς αναβαθμίστηκε σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να του απευθύνει επιστολή ειδικού σκοπού. Απευθύνοντας τα συγχαρητήριά του για το ορισμό του από τον Πρωθυπουργό, ενέργεια που έχει ήδη γίνει με ειδική ανάρτηση στο F/B και επιπλέον αναφέροντας τη διαθεσιμότητα αποφοίτων μας σε δράσεις που θα ο ίδιος θα ήθελε να μετάσχουμε, εθελούσια και χωρίς οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση. Το Συμβούλιο ανέθεσε στο Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα τη σύνταξη της σχετική επιστολής.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ  19/2/2020 

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 9 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 2, o Κυριάκος Σαμπατακάκης και η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Β. Σωτήρης Ζησόπουλος έκανε τον απολογισμό των δύο εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Σύλλογος στο προηγούμενο διάστημα: των ομιλιών διακεκριμένων αποφοίτων στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show την Κυριακή 19/1/2020 και της κοπής της βασιλόπιτας με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε συναπόφοιτους πανεπιστημιακούς τη Δευτέρα 3/2/2020. Και στις δύο εκδηλώσεις υπήρξε πυκνή προσέλευση συναπόφοιτων και συμμετοχή μελών από τους άλλους πυλώνες  της οικογένειας του Βαρβακείου, το σχολείο και το Ίδρυμα δηλαδή. Ομόφωνα το Συμβούλιο συμφώνησε με την επισήμανση του Προέδρου ότι αναπτύχθηκε ιδιαίτερη δυναμική από τους αποφοίτους καθώς μεγάλος αριθμός εκδήλωσε την επιθυμία να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά στο πλαίσιο του Συλλόγου.
  • Σε σχέση με την προγραμματιζόμενη εκδήλωση για τον συναπόφοιτο καθηγητή Χρήστο Παπαδημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης έθεσε υπόψιν του Συμβουλίου εναλλακτικές προτάσεις για το χώρο διεξαγωγής της. Το Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά και αποφάσισε να επιλεγεί είτε ο Ιανός είτε αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Πιθανός χρόνος διεξαγωγής θα είναι ο Μάιος.
  • Το Συμβούλιο συζήτησε το θέμα της βελτίωσης της διαχείρισης των στοιχείων των μελών του Συλλόγου μας. Συμφωνήθηκε ότι υπάρχει ανάγκη να γίνουν ενέργειες για να βελτιωθεί η πολλαπλά προβληματική υφιστάμενη κατάσταση.  Για το σκοπό αυτό, στο εγγύς μέλλον θα γίνει με πρωτοβουλία του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου συνάντηση ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή του μέλους του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη (υπεύθυνος έργου), του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου, του συναπόφοιτου Μιχάλη Βαξεβανίδη που έχει εκδηλώσει την επιθυμία να βοηθήσει και ενδεχομένως ατόμου με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης. Το Συμβούλιο συμφώνησε για την καταβολή αμοιβής προς όσους συναπόφοιτους ή τρίτους εργαστούν για το σκοπό αυτό . Παραμένει επίσης στόχος η διαμόρφωση αρχείου βιογραφικών σημειωμάτων των αποφοίτων (“Who is Who”) με βάση σχετική εισήγηση του συναπόφοιτου Σωτήρη Αντωνίου και την επικούρηση από το μέλος του Δ.Σ. Νίκο Γερασίμου.
  • Συμφωνήθηκε εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Σ.Α.Β. να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις κοπής πίτας της Ευαγγελικής Σχολής (στις 21/2/2020  ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας) και της Ιωνειδίου Σχολής (στις 23/2/2020 ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος). Επίσης, ο ταμίας του Σ.Α.Β. Μπάμπης Διβάρης θα παρευρεθεί το Σάββατο 22/2/2020 σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βαρβακείου Γυμνασίου με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό Αστροφυσικό Σταμάτιο Κριμιζή,  ενώ το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου από κοινού με το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα θα παρευρεθούν την Πέμπτη 20/2/2020  στη συνάντηση των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου των Συλλόγων Προτύπων Σχολείων με θέμα την οργάνωση ειδικής ημερίδας για τα Πρότυπα Σχολεία.
  • Συμφωνήθηκε να αναγγελθούν με ειδικές αναρτήσεις (στο site του Σ.Α.Β. και στο f/b) δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. Η πρώτη αφορά τη συμμετοχή αποφοίτων στις «Υπόγειες Διαδρομές της Αθήνας» , που θα γίνει την Κυριακή 29/3/2020 με ειδική μέριμνα του μέλους του Δ.Σ. Πόπης Σωτηροπούλου. Η δεύτερη αφορά τη συμμετοχή αποφοίτων στο Polis Art Cade την Κυριακή 1/4/2020 στην παρουσίαση βιβλίου του συναπόφοιτου συγγραφέα Γιώργου Κοροπούλη, με ειδική μέριμνα από το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Κούνη.
  • Την Παρασκευή 6/3/2020 θα λάβει χώρα φέτος το ετήσιο μνημόσυνο για τον εθνικό μας Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη. Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης θα εκπροσωπήσει φέτος το Σ.Α.Β. λόγω της απουσίας του Προέδρου, ενώ στην κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα και τον τάφο του ευεργέτη την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 5/3/2020, θα παραστεί το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Γερασίμου.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος αναφέρθηκε στη Συλλογή Βελιμέζη και στην πρόσκληση του συναπόφοιτου Χρήστου Μαργαρίτη για ξενάγηση σε αυτήν. Ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πίτας του δηλώθηκε από παρευρισκόμενο ότι διαθέτει τμήμα του αρχείου και της βιβλιοθήκης του ιστορικού σχολείου της Βαρβακείου Αγοράς. Επίσης, το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για διεξαγωγή εκδήλωσης προς τιμήν του Άγιου Νεκτάριου, αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής,  με αφορμή τα 100 χρόνια από την κοίμησή του. Προσπάθεια επίσης θα καταβάλει το μέλος του Δ.Σ. Αργύρης Θέος για συμμετοχή αποφοίτων στην παράσταση για τη Θεσσαλονίκη (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού), κατά προτίμηση ημέρα Κυριακή εντός της διμήνου Απρίλιος-Μάιος. Τέλος, ο ταμίας Μπάμπης Διβάρης ανέφερε ότι επιδιώκει τη διοργάνωση εκδήλωσης σε αίθουσα του Δήμου Χολαργού με τη συμμετοχή των συναπόφοιτων γιατρών Σωκράτη Παπαγεωργίου και Γιάννη Παπατριανταφύλλου με θέμα την υγεία, το σώμα και την ψυχή.

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 18/3/2020, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ  Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 6 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 5, ο Κώστας Βούλγαρης, o Αργύρης Θέος, o Νίκος Γερασίμου, ο Γιώργος Γκλαβάς, και ο Γιώργος Κούνης.  Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.

Αναγνώστηκε επιστολή της Αιμιλίας Βλαχογιάννη, επιτίμου μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως ακολούθως:

Αγαπητά Μέλη του ΣΑΒ,

για την ιστορία, την ηθική τάξη και τη δικαιοσύνη σας απευθύνω την επιστολή αυτή, η  οποία επιθυμώ να καταχωρηθεί στα πρακτικά και  να αναγνωστεί ενώπιον όλων των μελών στην επόμενη Συνεδρίαση.

Από το 2011, σε προηγούμενο Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου, είχα δηλώσει ότι ένα από τα επόμενα πολιτιστικά project που θα αναλάμβανα, δεδομένου ότι  είχα εξολοκλήρου  την επιμέλεια του ενιαυσίου κεντρικού πολιτιστικού αφιερώματος εδώ και  πολλά χρόνια, θα είναι η παρουσίαση του Καθηγητού  Χρίστου Παπαδημητρίου. Αυτή η παρουσίαση αποτελεί δική μου ιδέα, δεδομένου ότι  είχα ήδη επιμεληθεί το  «project  Κ. Δασκαλάκης» και είχα αναφερθεί στο όνομα του επίσης Αποφοίτου Χ. Παπαδημητρίου. Επίσης η επιθυμία μου εδράζεται στο γεγονός ότι έχουμε τον κοινό τόπο της φιλοσοφίας και  της διδακτικής.  Με το φίλο του και συνεργάτη του, κ. Α. Δοξιάδη, έχουμε συνδιοργανώσει  ημερίδα για τις Λέσχες Ανάγνωσης  (Θαλής + Φίλοι)  για τα σχολεία που επόπτευα ως Σύμβουλος φιλολόγων.  Τρέφω θαυμασμό στο πρόσωπό του Χ. Παπαδημητρίου (ήδη από το Logicomix) για το πολυεπίπεδο της προσωπικότητας του, τη σχέση του με τη μουσική… Θα μπορούσα να πω πολλά για να τεκμηριώσω την επιλογή μου…

  Δύο χρόνια πριν,  επί Προεδρίας Σωτήρη Ζησόπουλου, (συνεχίζοντας να επιμελούμαι το ενιαύσιο κεντρικό πολιτιστικό αφιέρωμα για κάποιο διακεκριμένο Απόφοιτο και στο νέο Δ.Σ.- από  μένα ο Σύλλογος  τιμάται, ανεξαρτήτως προσώπων)  κατέθεσα και πάλι την ίδια πρόταση στο τραπέζι  για το 2018/19, σε συνεδρίαση του Συλλόγου. Τον Ιούλιο του 2018 μου τηλεφώνησε ο γραμματέας του Συλλόγου, Δημήτρης Τζάνας, και μου είπε ότι αποφασίστηκε από το Σύλλογο,  ερήμην μου, (απουσίαζα από τη συγκεκριμένη  Έκτακτη Συνεδρίαση)  ότι  το πολιτιστικό project  του χρόνου αυτού θα ήταν ο αρχιτέκτων Άρης Κωνσταντινίδης. Παραξενεύτηκα, αλλά το βρήκα λογικό, επειδή η Ναταλία Μελά, η σύζυγός του, βρισκόταν σε μεγάλη ηλικία και μπορεί να μην ήταν σε θέση  να μου δώσει συνέντευξη (όπως γνωρίζετε, δημιουργώ και μία ταινία μικρού μήκους με συνεντεύξεις για το τιμώμενο πρόσωπο). Το δέχτηκα και κατάλαβα ότι το  «project  Χρίστος Παπαδημητρίου» θα λάμβανε χώρα τον επόμενο χρόνο, 2019/2020.   Με   εγκάλεσε, μάλιστα, το μέλος  Αργύρης  Θέος , για ποιο λόγο άλλαξε το πρόσωπο, θεωρώντας ότι εγώ προέβην στην αλλαγή ( προφανώς ούτε ο ίδιος  παρίστατο στην έκτακτη συνεδρίαση).

Μετά  την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης για τον Άρη Κωνσταντινίδη (Μάιος 2019) στην κατάμεστη Ακαδημία Αθηνών και τα διθυραμβικά σχόλια (ιδιαιτέρως του  Σ. Πολλάλη, Καθηγητή στο Harvard,  ο οποίος δήλωσε  ότι επρόκειτο «για μια άριστη διδακτορική διατριβή που ήταν σαν να την εκπόνησε λογοτέχνης- αρχιτέκτων-σκηνοθέτης, με πυκνότητα και κατανοητό επιστημονικό υπόβαθρο για το  ευρύ κοινό, «με λογισμό και μ΄ όνειρο». Με ευχαρίστησε δε και με επιστολή για την υπέροχη βραδιά. Δεν θα ονοματίσω τους άλλους αποφοίτους και μη και τις επιστολές που έλαβα) μέσα, λοιπόν, στον ενθουσιασμό της κατάμεστης αίθουσας της Ακαδημίας, ο Πρόεδρος, Σωτήρης Ζησόπουλος, μου ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά δεν θα γινόταν η ενιαύσια πολιτιστική εκδήλωση αναλόγου βεληνεκούς (ανέφερα, όχι τυχαία, τα σχόλια του επαΐοντος Πολλάλη σε αντιδιαστολή με την άκαιρη ανακοίνωση του Προέδρου) … Αιφνιδιάστηκα… Κάθε πολιτιστικό αφιέρωμα το αναλάμβανα εξ ολοκλήρου μόνη μου – οργάνωση , εισήγηση, ταινία μικρού μήκους, επιλογή σημαντικών άλλων, συντονισμός, επαφές με φορείς για επιπλέον υλικό, επιμέλεια μοντάζ, επιλογές αποσπασμάτων από το συγγραφικό έργο, επιλογή φωτογραφιών, επικέντρωση σε θεωρίες ανάλυσης , power point κλπ, κλπ – στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΣΑΒ, έχοντας το συντονισμό ενός οπερατέρ,  ενός μοντέρ και της γραμματέως της εταιρείας Accenture. Τα έξοδα δε εξολοκλήρου – και μόνο για κάθε τέτοιο αφιέρωμα για διακεκριμένους Αποφοίτους – αναλάμβανε η εταιρεία Accenture, στην οποία Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι το μέλος Κυριάκος Σαμπατακάκης, Απόφοιτος του Γέηλ , ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της μέγιστης χορηγίας, χάριν του Συλλόγου. Τίποτε δεν βάρυνε τον Σύλλογο. Αντίθετα τον εξύψωνε.

Ρώτησα δε πολλές φορές τον γραμματέα Δ. Τζάνα για το «project  Χρίστος Παπαδημητρίου» (γνώριζε καλά την επιθυμία μου από τον καιρό της προηγούμενης Προεδρίας να το αναλάβω). Αντί  απαντήσεως έλαβα υπεκφυγές. Ωστόσο είχα αρχίσει προκαταρκτική έρευνα  οψέποτε ελάμβανε χώρα το αφιέρωμα…, αφού το νου μου διευθύνει η «θετική» άποψη για την πρόθεση των ανθρώπων …Πλανάτο, όμως, η προδήλωση της «μεταφυσικής» σκίασης…

Με έκπληξη διάβασα σε πρόσφατα πρακτικά (δεν παρέστην  σε δύο συνεδριάσεις, είχε πεθάνει η μητέρα μου και βίωσα έντονα το πένθος – σημειωτέον η παρουσία μου υπήρξε στις συνεδριάσεις  διαρκής όπως και σε άλλες εκδηλώσεις του ΣΑΒ-)  και στη συνεδρίαση της 20ης Νοεμβρίου 2019 άκουσα ότι το «project  Χρίστος Παπαδημητρίου» ανέλαβε το μέλος Γεώργιος Κούνης. Για δεύτερη φορά ο Πρόεδρος προέβαλε τη δικαιολογία ότι δεν θα πραγματοποιήσουν ως Σύλλογος κάτι μεγαλεπήβολο… 

 Είχε την έγκριση της πλειοψηφίας των μελών;  με ποια αιτιολογική βάση ; γιατί  κανείς δε με ρώτησε ούτε ήρθε σε επαφή μαζί μου, δεν μου το ανακοίνωσε, αφού ήταν δική μου ιδέα; Ο ίδιος ο κ. Κούνης πώς το αποδέχθηκε; (μήπως δε γνώριζε καλά ότι το είχα προτείνει εγώ;). Δεν θα μπορούσατε να επιλέξετε κάποιον άλλο Απόφοιτο να παρουσιαστεί από άλλο μέλος και όχι τον Απόφοιτο που πρότεινα εγώ; Η μέχρι τώρα προσφορά μου, θεωρώ,  ότι μου εξασφάλιζε το δικαίωμα να επιμεληθώ μία προσωπικότητα που είχα δηλώσει ότι με ενδιέφερε. Θυμίζω ότι στο Δ.Σ. του Συλλόγου μετείχα από  το 2003/2004, ως Διευθύντρια του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου και ως μέλος του Δ.Σ. Βαρβακείου Ιδρύματος. Με υποδέχθηκαν με αγάπη και σεβασμό, αν και πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία, φάροι με μορφωτικό και ηθικό ανάστημα στο Δ.Σ.: Φάντης, Στεφάνου, Λύχρος, Περλεπές, Κουκουλόπουλος, Νελαβίνσκυ, με θαυμασμό στο μακρόπνοο και όχι στο περιστασιακό. Επί Προεδρίας Μάριου Μπαχά, ο Σύλλογος μου απένειμε  τον τίτλο του  «Επίτιμου μέλους»  ακριβώς για την αφιλοκερδή προσφορά μου στον πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα για τα αφιερώματα σχετικά με τη  ζωή και το έργο διακεκριμένων Αποφοίτων.

Θα ήθελα να αναλογιστείτε το κοινωνικό έργο προς τους Απανταχού Έλληνες που γνωρίζουν τέτοιου βεληνεκούς προσωπικότητες με κάθε ποιοτική επισήμανση, με κόστος χρόνου και ψυχής που εθελοντικά αναλαμβάνω, χάριν του Συλλόγου; (περίπου οκτώ με δέκα μήνες χρειάζομαι για να μελετήσω σε βάθος τη ζωή και το έργο τους, ιδίως για τους τεθνεώτες). 

 Δε νομίζετε ότι η έλλειψη δικαιοσύνης, η έλλειψη διαφάνειας στην επικοινωνία, η έλλειψη ευγνωμοσύνης (έχω επιμεληθεί αφιλοκερδώς, μόνο με τα έξοδα παράστασης που χορηγεί η εταιρεία Accenture, πάνω από δέκα προσωπικότητες  Αποφοίτων και πολλά άλλα θέματα, με κατάθεση ψυχής,  υγείας, κόστος χρόνου)  πόρρω απέχουν από το ήθος και το ύφος του Εθνικού μας Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη;

Δεν επιθυμώ να αλλάξει η απόφασή σας. Επιθυμώ όλα αυτά να μείνουν  στην ιστορία του Συλλόγου και ιδιαίτερα στον κόσμο που με ρωτάει συνεχώς ποιον Απόφοιτο θα επιμεληθώ τον επόμενο χρόνο.

 Θα επιμεληθώ, εν ευθέτω χρόνω, το «project Δημήτρης Καταλειφός», στον οποίο έχω ήδη γνωστοποιήσει τη δέσμευσή μου να  πραγματοποιηθεί και ο οποίος προστρέχει όποτε του το ζητήσω, χάριν του Συλλόγου.  Κανένα Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου δεν νομίζω ότι πρόκειται να το αρνηθεί αυτό.

Η «βελτιστοποίηση»   εξαρτάται από τις επιλογές των υπολοίπων, που επιλέγουν να «οικειοποιηθούν» μια δική σου ιδέα; χωράει η ισορροπία Nash στην περίπτωση οικειοποίησης ιδέας; Ποιος έχει τον πρώτο λόγο; τι γνώμη θα είχε ο κ. Παπαδημητρίου; Ρητορικά τα  ερωτήματα.

De profoundis πιστή στις αξίες μου και στα υπεσχημένα,

Αιμιλία Βλαχογιάννη, Ph.D

Πρώην Διευθύντρια Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου

Σύμβουλος Εκπαίδευσης, Συγγραφέας

Επίτιμο μέλος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής

Υ.Γ. Σε σχέση με το συνέδριο για τα Πρότυπα Σχολεία με διοργανωτή το ΕΚΠΑ, που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2020, δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. Η εισήγησή μου θα δημοσιευτεί σε έγκριτη εφημερίδα και ο Σύλλογος θα έχει την άδειά μου να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, όπως άλλωστε και άλλα δύο άρθρα μου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ για τα Πρότυπα («Ίσες αλλά όχι ίδιες ευκαιρίες» / «Γιατί ο πόλεμος στα Πρότυπα Σχολεία»;)

Επακολούθησε διαλογική συζήτηση σε σχέση με το περιεχόμενο της επιστολής. Καταληκτικά, το Συμβούλιο με  ομόφωνη απόφασή του αναγνώρισε την πολυετή συμβολή της Αιμιλίας Βλαχογιάννη όπως αυτή έχει λάβει χώρα με την από μέρους της υποδειγματική οργάνωση εκδηλώσεων προς τιμήν επιφανών αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής, τη συμμετοχή της στα Δ.Σ. κοκ. Επισημάνθηκε ότι οι εκδηλώσεις έχουν επαινεθεί από το σύνολο όσων είχαν την τύχη να τις παρακολουθήσουν. Επιπλέον, το Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι επιθυμεί να συνεχίσει η κα Βλαχογιάννη την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον για λογαριασμό του Σ.Α.Β.

Το Συμβούλιο ασχολήθηκε με τον ορισμό των ομιλητών για τις τρεις ενότητες της εκδήλωσης της 19/1/2020 στο πλαίσιο του Money Show. Στο επόμενο Δ.Σ. θα οριστικοποιηθούν τα ονόματα και οι ενέργειες για την επικοινωνιακή προβολή της εκδήλωσης.

Το Συμβούλιο ασχολήθηκε με τα οργανωτικά θέματα της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας, που θα γίνει την 3/2/2020 στο Κτίριο Παλαμά του ΕΚΠΑ με τιμώμενα πρόσωπα τον Πρύτανι του ΕΚΠΑ Μελέτη Δημόπουλο, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Πέτρο Σφηκάκη, τον Πρόεδρο του τμήματος της Οδοντιατρικής Σχολής Φοίβο Μαδιανό και τον Πρόεδρο του τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής  Δημήτρη Ρέκκα, όλοι απόφοιτοι της Βαρβακείου Σχολής. Στο επόμενο Δ.Σ. θα οριστικοποιηθούν οι οργανωτικές λεπτομέρειες και οι ενέργειες για την επικοινωνιακή προβολή της εκδήλωσης.

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ στις 13/1/2020 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 3, 8Ος ΟΡΟΦΟΣ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ  Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 8 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 3, ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, o Αργύρης Θέος, και ο Γιώργος Κούνης.  Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.

Με τη συμμετοχή του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου και του μέλους του Δ.Σ.  Γιώργου Γλαβά διενεργήθηκε η ειδική διαδρομή των  5χλμ. στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Μαραθωνίου δρόμου την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Υπήρξε συμμετοχή και άλλων αποφοίτων, όπως του Χρήστου Γεωργακόπουλου, του Στράτου Διαμαντή και του Αντώνη Σμύρνη αλλά και 80 περίπου μαθητών από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε ότι επιθυμεί τη συμμετοχή αποφοίτων μας και στην ανάλογη εκδήλωση Μαραθωνίου  πλέον 5 και 10 χλμ. Το Μάϊο 2020. Για το σκοπό αυτό ορίστηκε πάλι υπεύθυνος το μέλος Γιώργος Γλαβάς ώστε να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες σε σχέση με την αναγγελία της εκδήλωσης  στους αποφοίτους. Παράλληλα, το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Γερασίμου ανήγγειλε στο Συμβούλιο ότι θα καλύψει έξοδα  μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για τη συμμετοχή αποφοίτων στην εκδήλωση  και για τη χορήγηση της ειδικής μπλούζας με τη στάμπα του Ιωάννη Βαρβάκη, ώστε να είναι διακριτή η συμμετοχή των αποφοίτων μας.

Με το χαιρετισμό του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου και την ομιλία του μέλους του Δ.Σ. Πόπης Σωτηροπούλου  με θέμα «Έρευνα και σχολείο: μια συμμαχία μέχρι την ενηλικίωση» ο Σ.Α.Β. συμμετείχε στην  Ημερίδα για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία σήμερα με διοργανωτή την ΕΛΜΕ Προτύπων, που διενεργήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας και ο ταμίας Μπάμπης Διβάρης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος ανήγγειλε ότι έλαβε πρόσκληση από τον  Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων του Α’ Πειραματικού Γυμνασίου/Λυκείου Αθηνών Ματθαίο  Αρταβάνη για  να παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση που οργανώνεται  για τα 190 χρόνια προσφοράς του σχολείου. Στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο 19.00.

Σε σχέση με το συνέδριο για τα Πρότυπα Σχολεία με διοργανωτή το ΕΚΠΑ που θα διενεργηθεί τον Ιούνιο του 2020, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος να προβεί σε συνεννοήσεις με καθηγητές της Βαρβακείου Σχολής προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει συμμετοχή από πλευράς Σ.Α.Β. με εισήγηση της Αιμιλίας Βλαχογιάννη, επίτιμου μέλους μας. Από πλευράς Σ.Α.Β. ορίστηκε υπεύθυνη η Πόπη Σωτηροπούλου ώστε να εποπτευθεί το τελικό πάνελ και το περιεχόμενο των εισηγήσεων  των εκπροσώπων μας.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στο δημοσιογράφο και συναπόφοιτο Τάκη Τσιρτσώνη τη σύνταξη ειδικού Newsletter με περιεχόμενο που θα αφορά τα των δράσεων της οικογένειας του Βαρβακείου (Απόφοιτοι-Σχολείο -Ίδρυμα). Με την έκδοση του Newsletter επιδιώκεται να υπάρξει ένας ουσιαστικός συνδετικός κρίκος που   αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεσμών των αποφοίτων . Το Newlettter θα κοινοποιείται μέσω F/B , θα αναρτάται στο site μας και θα στέλνεται στα mail των αποφοίτων. Συμφωνήθηκε επίσης να αναλάβουν καθήκοντα ως μέλη της Συντακτικής Επιτροπής οι Σωτήρης Ζησόπουλος, Αλεξάνδρα Αργυροπούλου και Δημήτρης Τζάνας. Το 1ο Newsletter θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ αποφασίστηκε η  έκδοσή του να γίνεται ανά 3μηνο.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου ανακοίνωσε στο Συμβούλιο ότι η κα Άρτεμις Σκουμπουρδή αποδέχθηκε πρόσκλησή μας και θα ξεναγήσει στην Πλάκα τους αποφοίτους την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο 10.30πμ. Η εκδήλωση έχει αναγγελθεί στο F/B και έχει αναρτηθεί στο site μας. Επίσης, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η οργάνωση εκδήλωσης με τη συμμετοχή του Γιώργου Κοροπούλη και εκείνη προς τιμήν της αείμνηστης πρώην δ/ντριας Πανώρειας Ρέλια με την πιθανή έκδοση ποιημάτων που βρέθηκαν. Το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει τη διερεύνηση για τις «Υπόγειες Διαδρομές» της Αθήνας και για πιθανή συμμετοχή του Σ.Α.Β. σε εκδήλωση για τον Άγιο Νεκτάριο. Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. Αργύρης Θέος θα φέρει πρόταση για την ξενάγηση στου χώρους του θεάτρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης μετά τις 15/2/2020, όποτε αυτό καταστεί εφικτό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος επεσήμανε το γεγονός ότι ο Πρύτανις του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πέτρος Σφηκάκης, ο Πρόεδρος του τμήματος της Οδοντιατρικής Σχολής Φοίβος Μαδιανός και ο Πρόεδρος του τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής  Δημήτρης  Ρέκκας είναι απόφοιτοι της Βαρβακείου Σχολής ! Ενόψει της επισήμανσης αυτής πρότεινε τα 4 προαναφερθέντα πρόσωπα να τιμηθούν στην ετήσια εκδήλωση που διενεργεί ο Σ.Α.Β. για την κοπή της βασιλόπιτας. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Συμβούλιο.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ανήγγειλε ότι είναι πάλι δυνατή η χρήση αιθουσών την Κυριακή 19  Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show από τις 10π.μ-16 μ.μ. Μετά από αναλυτική συζήτηση, το Συμβούλιο αποφάσισε να διενεργήσει τρεις θεματικές ενότητες διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία με εισηγήσεις μέγιστου χρόνου 15 λεπτών για κάθε εισηγητή. Για την πρώτη με θέμα την Εκπαίδευση ορίστηκε υπεύθυνος ο Δημήτρης Τζάνας. Για τη δεύτερη με θέμα «Την επόμενη ημέρα μετά την κρίση» ορίστηκε υπεύθυνος ο Μπάμπης Διβάρης και για την τρίτη με θέμα το Περιβάλλον ορίστηκε υπεύθυνος ο Σωτήρης Ζησόπουλος. Είναι επιθυμητή η υψηλή συμμετοχή γυναικών ως εισηγήτριες, στόχος στον οποίο συμφωνήθηκε να συμβάλει η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 8 ΜΜ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019.

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 7 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 4, ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, o Αργύρης Θέος, ο Κώστας Βούλγαρης και ο Νίκος Γερασίμου   Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έγινε η υποδοχή των νέων αποφοίτων στο Gasoline Bar. Συμμετείχαν πάνω από 70 απόφοιτοι το σύνολο των οποίων έχει ήδη πετύχει την εισαγωγή τους σε επίλεκτες πανεπιστημιακές σχολές. Παρόντες από πλευράς Σ.Α.Β. ήταν ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας, ο ταμίας Μπάμπης Διβάρης και το μέλος Πόπη Σωτηροπούλου που τόνισαν στα παιδιά ότι ο Σ.Α.Β. θα είναι πάντα αρωγός τους σε σχέση με την υποβοήθηση των στόχων τους.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζησόπουλος ήταν και φέτος παρών στην τελετή αγιασμού στο σχολείο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου απευθύνοντας σχετικό χαιρετισμό. Συμμετείχε επίσης το μέλος Αργύρης Θέος που επιμελήθηκε ώστε να αποτυπωθούν φωτογραφικά στιγμές από τα δρώμενα της ημέρας  που αναρτήθηκαν στο site μας και στο f/b.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τα  Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία συμμετίχαν με ειδικό περίπτερο στην εκδήλωση ώστε να γνωστοποιούν το  στίγμα τους στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος ανακοίνωσε στο Συμβούλιο ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε την διοργάνωση Συνεδρίου (περί τα μέσα Ιουνίου 2020) με θέμα τα Πρότυπα Σχολεία. Κατόπιν προσκλήσεως του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Συνεδρίου, Ομότιμου Καθηγητού του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Παπαδάτου οι Σύλλογοι των Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων Σχολείων συμμετείχαν  σε ειδική σύσκεψη την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 για να ενημερωθούν  για το αντικείμενο του Συνεδρίου και την διερεύνηση της δυνατότητος συμμετοχής τους  σε αυτό. Ομοφώνως το Συμβούλιο ενέκρινε την συμμετοχή των Αποφοίτων και του Σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου)   σε αυτό και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.  Η διάρκεια του συνεδρίου θα είναι τριήμερη και θα δοθούν 2 ώρες συμμετοχής σε κάθε Σύλλογο .
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έχει οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με την συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζαχαράκη (αρμόδια για θέματα Μέσης Εκπαίδευσης), ανώτατων στελεχών του Υπουργείου και της διοίκησης του Βαρβακείου Ιδρύματος με την νέα του σύνθεση (Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καρλής, Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Γκενάκος, Ταμίας Δημήτρης Τζάνας). Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι να διαμορφωθεί  ο κατάλληλος οδικός χάρτης προκειμένου να επιταχυνθούν οι ενέργειες για τη διενέργεια εργασιών συντήρησης στο Σχολείο μας.
  • Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης ανακοίνωσε στο Συμβούλιο τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να υλοποιηθούν εκδηλώσεις προς τιμήν του συναπόφοιτου καθηγητή Χρήστου Παπαδημητρίου, του συναπόφοιτου συγγραφέα Γιώργου Κοροπούλη και της πρώην διευθύντριας της Βαρβακείου Σχολής Πανώρειας Ρέλια. Επίσης το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου ανέφερε ότι διερευνά τρόπο για μια ξενάγηση αποφοίτων στις Υπόγειες Διαδρομές της Αθήνας καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής του Συλλόγου σε εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Αγιου Νεκτάριου, αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής.
  • Αναφορικά με τους Πραγματικούς Δικαιούχους τόσο του Ειδικού όσο και του Κεντρικού Μητρώου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος αφού έλαβε υπόψιν του τις διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 4557/25018 όπως ισχύει, προτείνει την ανάθεση της αρχικής ενημέρωσης τόσο του Ειδικού Μητρώου, όσο και του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων στον Ταμία του Συλλόγου Χαράλαμπο Διβάρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο παμψηφεί και ομοφώνως παρέχει αποκλειστική και περιορισμένη εξουσιοδότηση στον κο Διβάρη Χαράλαμπο του Σπυρίδωνος με ΑΦΜ 036232066  για την αρχική και μόνο ενημέρωση αμφοτέρων των Μητρώων. Για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος ορίζει τον κο Διβάρη για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μέχρις ενημερώσεως του Κεντρικού Μητρώου ως Νόμιμο Εκπρόσωπο του Συλλόγου στο ΠΣ TAXISNET.

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ στις 8 ΜΜ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 7 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 4, ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, o Κωνσταντίνος Φλώκος, o Αργύρης Θέος και η Πόπη Σωτηροπούλου. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε σε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανακοίνωσε ότι για προσωπικούς λόγους ο Κωνσταντίνος Φλώκος γνωστοποίησε την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. Το σύνολο των παρισταμένων εξέφρασαν τη λύπη τους για την αποχώρησή του αλλά και την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για τη μεγάλη προσφορά του Κωνσταντίνου Φλώκου προς το Σύλλογο και την οικογένεια του Βαρβακείου. Τόνισαν δε ότι η παρουσία του  θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο Συμβούλιο. Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης να προβεί σε κατάλληλες συνεννοήσεις (υποβολή προσφοράς) ώστε να παραμείνει το site του Συλλόγου στην εταιρεία του Κωνσταντίνου Φλώκου και να συνεχίσει η προσφορά υπηρεσιών προς το Σύλλογο.
  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Ιουνίου 2018, ο συναπόφοιτος Νίκος Γερασίμου, δικηγόρος,  καταλαμβάνει τη θέση του τακτικού μέλους του Δ.Σ. ως το πρώτο αναπληρωματικό μέλος.
  • Έγινε δεκτή πρόταση του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες του συναπόφοιτου Μιχάλη Βαξεβανίδη, φοιτητή στο Ο.Π.Α. για να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση στο αρχείο των αποφοίτων μας και στη διαδικασία εγγραφής νέων μελών.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ανέλαβε να επικοινωνήσει με το δημοσιογράφο συναπόφοιτο Τάκη Τσιρτσώνη ώστε να προσκληθεί στο επόμενο Συμβούλιο, προκειμένου να δρομολογηθεί η έκδοση της περιοδικής έκδοσης για την οικογένεια του Βαρβακείου (newsletter). Ο ίδιος ανέλαβε να ενημερώσει τη σκηνοθέτιδα Μαργαρίτα Μαντά για τη επιθυμία του Συμβουλίου να παραστεί ώστε να ενημερωθεί από την ίδια για την πρόταση παραγωγής ταινίας για το Βαρβάκειο και τους αποφοίτους τους.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανέλαβε τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για την υποδοχή των νέων αποφοίτων με διαδικασία που θα διενεργηθεί μέσω facebook.Η εκδήλωση θα γίνει στο Gasoline Bar, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 9.30μμ. και ο Σύλλογος θα καταβάλει το κόστος ενός ποτού ανά απόφοιτο.
  • Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης εξουσιοδοτήθηκε προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ξενάγησης αποφοίτων στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών και σε αρχαιολογικό χώρο της Αθήνας από τον συναπόφοιτο ξεναγό Στράτο Ψαράκη. Επίσης, ο ίδιος θα διερευνήσει τη δυνατότητα οργάνωσης ειδικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή του ποιητή Γιώργου Κοροπούλη, εκδήλωσης προς τιμήν του καθηγητή Χρήστου Παπαδημητρίου και προς τιμήν της αείμνηστης Πανώρειας Ρέλια, δ/ντριας της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Επίσης, ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος θα διερευνήσει τη δυνατότητα διενέργειας εκδήλωσης με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κηδεμόνων του Γυμνασίου.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις του Βαρβακείου, σύμφωνα με τις οποίες η Πρόεδρος Λη Λυκούδη και ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Βαλαδάκης υπέβαλαν την παραίτησή τους. Με επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας η κα Λυκούδη αναφέρει τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Βαρβακείου Ιδρύματος εξαιτίας των οποίων αδυνατεί να διενεργήσει εργασίες συντήρησης του στο Βαρβάκειο.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 8.30 Μ.Μ.  ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 8 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 3, εκ των οποίων δικαιολογημένα ο Κυριάκος Σαμπατακάκης και αδικαιολόγητα οι Κωνσταντίνος Φλώκος και Αργύρης Θέος. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε σε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος έθεσε το ζήτημα της διατύπωσης προσωπικών απόψεων μελών του Δ.Σ. με δημόσιες παρεμβάσεις τους, όπως εκείνες στη Γ.Σ. και στο facebook. Τονίστηκε ότι  διαδικασία αυτή  είναι πάντα  δυνατή στο πλαίσιο του Δ.Σ., ανεξαρτήτως του περιεχομένου των απόψεων. Αν όμως αυτές διαφοροποιούνται από τις απόψεις που συνιστούν δημόσιες θέσεις του Δ.Σ. αλλά ωστόσο τα μέλη επιθυμούν να τις  διατυπώσουν δημοσίως, οφείλουν να έχουν  δηλώσει εμφατικά και με σαφήνεια ότι εκφράζουν ή διατυπώνουν προσωπικές απόψεις. Παράλληλα,  κατά το τελευταίο διάστημα μέλη του Δ.Σ., διατύπωσαν για  σειρά θεμάτων προσωπικές απόψεις προκαλώντας σύγχυση σε άλλα μέλη του Συλλόγου και συναπόφοιτους ότι ενδεχομένως  έχουν αλλάξει πάγιες θέσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Επιπλέον ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπιστώνει πρόβλημα δυσλειτουργίας του Δ.Σ. λόγω της αποχής δύο μελών, του Κωνσταντίνου Φλώκου και του Αργύρη Θέου από όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου και από κάθε συζήτηση ή διαβούλευση των μελών του Δ.Σ. στα ηλεκτρονικά μέσα. Ενόψει των παραπάνω, ο Πρόεδρος  καλεί όλα τα μέλη του  Δ.Σ. να παρευρεθούν στην επόμενη συνάντηση (Συμβούλιο Σεπτεμβρίου) προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να βρεθεί λύση για να λειτουργήσει ομαλά ο Σύλλογος.

Τέλος, από τη συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο συναπόφοιτος Σωτήρης Αντωνίου, δ/ντης του Ε.Σ.Α. με πολυετή     συμμετοχής στα κοινά και στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, προέκυψε η ανάγκη σύνταξης ενός κώδικα δεοντολογίας σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο θα εξασκούν τα καθήκοντά τους τα μέλη του Συλλόγου. Η πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Συμβούλιο.

  • Απολογισμός δραστηριοτήτων: Στις 7 Ιουνίου ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Γυμνασίου. Σε επικοινωνία με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων συμφωνήθηκε να υπάρχει τακτικά εκπρόσωπος του Συλλόγου στις συνεδριάσεις του οργάνου τους για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου, ενώ συμφωνήθηκε ότι θα επιδιωχθεί η οργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης. Στις 18 Ιουνίου, ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος από κοινού με το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα και τον ταμίας Μπάμπη Διβάρη παρέστησαν στην τελετή αποφοίτηση των μαθητών του ΛυκείουΣτις 22 Ιουνίου ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος συμμετείχε σε ειδικό πάνελ των εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου των Συλλόγων Δημόσιων Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων στο πλαίσιο συνεδρίου που οργάνωσε το ΕΚΠΑ με θέμα «Η εκπαίδευση των Δασκάλων και Καθηγητών Χαρισματικών Μαθητών στην Ελλάδα (21-23/6 στο Κάραβελ). Παρόντες στο συνέδριο ήταν  ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας, ο ταμίας Μπάμπης Διβάρης και το μέλος Πόπη Σωτηροπούλου. Τέλος, στις 24 Ιουνίου ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας και το επίτιμο μέλος Αιμιλία Βλαχογιάννη παρέστησαν στην τελετή παράδοση του αρχείου του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, αποφοίτου της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, που έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Σε σχέση με το καταστατικό του Συλλόγου μας, συμφωνήθηκε να συνεργαστούν τα 3 μέλη που έχουν ήδη εργαστεί σε σχέση με την υποβολή προτάσεων για την αναμόρφωσή του. Ειδικότερα, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλεξάνδρα Αργυροπούλου αναλαμβάνει να ενσωματώσει το σύνολο των προτάσεων που έχουν μέχρι τώρα υποβληθεί από την ίδια, τον Μπάμπη Διβάρη και τον Κώστα Βούλγαρη, ώστε σε προσεχές Συμβούλιο να υποβληθεί προς συζήτηση το αναμορφωμένο καταστατικό.
  • Σε σχέση με το Who is Who δηλαδή τη συγκέντρωση βιογραφικών στοιχείων μελών μας που θα εισαχθούν στο site μας με στόχο να έχουν σε αυτά πρόσβαση τα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη, ο συναπόφοιτος Σωτήρης Αντωνίου πρότεινε να οργανωθεί από μηδενική βάση και ως αυτοτελής διαδικασία. Χωρίς δηλαδή να συνδεθεί με το αρχείο των μελών μας. Σε επόμενη συνεδρίαση θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις τόσο για το Who is Who όσο και για την οργάνωση του αρχείου των μελών μας.

Καλό καλοκαίρι !!

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2019, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 

  • Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σ.Α.Β. στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show, Σάββατο 19/1/2019,  Divani Caravel, ως ακολούθως:

1η ενότητα, 10πμ.  «Αειφορία και περιβαλλοντικές πρακτικές». Συντονιστής Γιώργος Γκλαβάς, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου μας. Ομιλητές: Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Γιάννης Κόλλιας, Γρηγόρης Μπήλιος, απόφοιτοι Βαρβακείου Σχολής 1984.

2η ενότητα, 12μμ: «Ιστορίες μιας startup». Συντονιστές οι Κώστας Φλώκος και Χαράλαμπος Διβάρης, μέλη Δ.Σ. Συλλόγου μας. Ομιλητές οι  Ιάσων Βασιλείου  (αποφ. 1986), Γιώργος Βλάχος  (αποφ. 1970), Αλέξανδρος Ελευθεριάδης  (αποφ. 1985).
3η ενότητα, 2μμ.  «Fake news , πιο «αληθινά» από ποτέ». Συντονιστής:  Γιώργος Κούνης, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου μας. Ομιλητές : Ναταλί Χατζηαντωνίου  (αποφ. 1986), Βαγγέλης Δεληπέτρος  (απόφ.1974),   Χρήστος Κτενάς   (απόφ. 1984).

Η Ολγα Κοτίνη θα ασκήσει γραμματειακά καθήκοντα, ενώ ο Κώστας Φλώκος θα μεριμνήσει για τα απαραίτητα οπτικοακουστικά μέσα, την αποστολή του προγράμματος της εκδήλωσης στα μέλη και την ανάρτησή του στο site μας, ενώ όλα τα μέλη θα καταβάλλουν προσπάθεια για τη βέλτιστη επικοινωνιακή προσπάθεια μέσω f/b και άλλων τρόπων, τόσο προς τους αποφοίτους όσο και προς τους φίλους τους.

  • Έγινε ενημέρωση για τα της τελετής αποκαλυπτηρίων μεταλλικής επιγραφής στη Βαρβάκειο Αγορά το Σάββατο 26/1/2019, στις 1μμ., αναθηματική της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Ο Σ.Α.Β. δια του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα απηύθυνε επιστολή προς το Δήμαρχο-συνδιοργανωτή Γιώργο Καμίνη με αναφορά στο σύνολο των θεμάτων που πρέπει να τύχουν της μέριμνάς του (ανάρτηση πινακίδας, καθαριότητα, αστυνόμευση, παρουσία Φιλαρμονικής του Δήμου, μικροφωνική εγκατάσταση, επικοινωνιακές ενέργειες). Με ενέργειες του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου, του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα και του επιτίμου μέλους Αιμιλίας Βλαχογιάννη θα επιδιωχθεί η παρουσία τριών αποφοίτων που απεφοίτησαν από το ιστορικό σχολείο της Βαρβακείου: του Χρήστου Κουμέλη, του Μανώλη Βουζαρά και του Τίτου Πατρίκιου. Αποφασίστηκε, επίσης, η βιντεοσκόπηση των δύο εκδηλώσεων με ανάθεση στο γραφείο του Παναγιώτη Τριχιά με αμοιβή 300 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη το ικανοποιητικό επίπεδο υπηρεσιών που προσέφερε κατά την εκδήλωση για το Γιάγκο Πεσμαζόγλου, ενώ επιθυμητή είναι και η βιντεοσκόπηση από το μέλος του Δ.Σ. Αργύρη Θέο, σκηνοθέτη.
  • Ορίστηκε η ημερομηνία κοπής της βασιλόπιττας του Συλλόγου, η Δευτέρα 11η Φεβρουαρίου 2019, στο κέντρου σταθμού του Μετρό στο Μοναστηράκι, αποδεχόμενοι την προσφορά του κ. Δημήτρη Κοκκοτού (24 ευρώ ανά άτομο, με φαγητό, ποτό και βασιλόπιτα). Συμφωνήθηκε δε ότι τιμώμενα πρόσωπα για την πολυετή προσφορά τους θα είναι τα ιστορικά μέλη του Δ.Σ. Θεόφραστος Λύχρος, Γιάνης Κουκουλόπουλος, Βλάντικ Νελαβίσκυ και Σπύρος Περλεπές. Το Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και για άλλους αποφοίτους από άλλα πεδία (επιστημονικό, καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό). Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ζήτησε μέχρι τις 31/1 να αναζητηθεί χορηγός και δωροθέτες ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή λαχειοφόρου αγοράς με στόχο την άντληση εσόδων. Το μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Διβάρης θα προσφέρει τα τρία φλουριά που θα δοθούν στους τυχερούς κατά τη κοπή της πίτας. Η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου θα μεριμνήσει για την έγκαιρη κατασκευή των πλακετών.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα επισκέφθηκαν τις δ/ντριες των σχολείων κυρίες Σερέτη (Λυκείου) και Γελαδάκη (Γυμνασίου) που έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση της 26/1 στη Βαρβάκειο Αγορά από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές και την Πρόεδρο του Βαρβακείου Ιδρύματος Λη Λυκούδη.  Με την ευκαιρία, έγινε ευρύτερη συζήτηση για τα ζητήματα των σχολείων καθώς και για την «ημέρα της σταδιοδρομίας» που θα γίνει στο σχολείο στις 21/3 με τη συμμετοχή αποφοίτων. Συμφωνήθηκε ακόμη να αξιοποιηθεί χώρος του σχολείου («γωνιά των αποφοίτων») προκειμένου να υπάρξουν αναρτήσεις επί των δράσεων των αποφοίτων και λοιπές αναφορές που από κοινού θα αποφασιστούν.

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2109, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΆΝΔΡΑΣ.

Διεύθυνση:

Γλαδστώνος 3 (Στοά Φέξη),

8ος όροφος,

Τ.Κ 10677

Αθήνα

Επικοινωνία:

210-3826377

contact@varvakio.gr