14/12/2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

• Κοινοποιήθηκε προς τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων Γ. Αποστολόπουλο, υπεύθυνο της Δ/νσης Κοινόχρηστων Χώρων, επιστολή του Δ.Σ. των Αποφοίτων με το αίτημα να διαβιβαστεί το ταχύτερο αίτημα προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενόψει της αλλαγής της Προέδρου της, για την έγκριση της τοποθέτησης ειδικής αναθηματικής στήλης στη Βαρβάκειο Αγορά.

• Η Αιμιλία Βλαχογιάννη γνωστοποίησε στο Δ.Σ. ότι έχει γίνει προεργασία ώστε να ληφθεί συνέντευξη από το διακεκριμένο απόφοιτό μας δόκτορα Αναστάσιο Κανελλόπουλο, οφθαλμίατρο. Η συνέντευξη θα βιντεοσκοπηθεί ενώ θα ζητηθεί να υπάρξουν και έγγραφες απαντήσεις στα ερωτήματα που θα του τεθούν. Στη συνέχεια θα γίνουν αναρτήσεις στο site του Συλλόγου, τη σελίδα των αποφοίτων στο facebook κ.α. Επίσης, προχωρεί η διαδικασία για την εκδήλωση προς τιμήν του Βλάση Κανιάρη που συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί η διεξαγωγή της την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 στο Μουσείο της Ακρόπολης ή σε άλλο χώρο που θα εξευρεθεί (Μέγαρο Μελά κοκ). Επίσης, στο αφιέρωμα θα περιληφθούν και συνεντεύξεις των Κώστα Τσόκλη και Τίτου Πατρίκιου, συμφοιτητής και συμμαθητής του Κανιάρη αντιστοίχως.

• Συμφωνήθηκε πρόταση του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου να σταλεί επιστολή προς το Ίδρυμα της Βουλής με αίτημα την ξενάγηση περιορισμένου αριθμού αποφοίτων στην περιοδική έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 στις 12μμ. Η επιστολή ήδη εστάλη.

• Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή ημερίδας των αποφοίτων το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 10πμ-2μμ. το Χίλτον και στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show, σύμφωνα με την πρόταση του Γραμματέα Δημήτρης Τζάνα. Η ημερίδα θα έχει δύο ενότητες με ομιλητές διακεκριμένους αποφοίτους μας. Η 1η θα αφορά «Εμπειρίες από το επιχειρείν», με ομιλήτες του Κωνσταντίνο Φλώκο, Ανδρέα Μανιάτη, Χρήστο Δρακόπουλο, Μαρία Υφαντή και Μανώλη Αγγελάκα με συντονιστή το δημοσιογράφο Χρήστο Κτενά. Η 2η θα αφορά «Την ελληνική οικονομία» με ομιλητές τους Νίκο Βέττα, Κωνσταντίνο Χαροκόπο, Αθανάσιο Παπανικολάου και Πέτρο Μίχο, με συντονιστή το Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Τζάνα.

• Επικοινωνία με τον καθηγητή της Βαρβακείου Ζήνωνα Λιγάτσικα αναμένεται να έχει τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες του Βαρβακείου Λυκείου με τους αποφοίτους για τη διεξαγωγή της ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού. Συμφωνήθηκε να ασχοληθούν με την εξεύρεση των κατάλληλων εισηγητών ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος, το μέλος Γιώργος Γκλαβάς και ο απόφοιτος Χαράλαμπος Διβάρης που παρέστη στο Δ.Σ.

• Εγκρίθηκε πρόταση του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλο να επιδιωχθεί η συμμετοχή των αποφοίτων στο πρόγραμμα του κέντρου Ακτή Πειραιώς της οδού Πειραιώς (Νταλάρας, Μαχαιρίτσας, Κότσιρας, Ζουγανέλης) με τιμή συμμετοχής 35 ευρώ ανά άτομο. Με δεδομένο ότι το κόστος ανέρχεται σε 27 ευρώ ανά άτομο που περιλαμβάνει φαγητό και 1 ποτήρι κρασί, προσδοκάται να προκύψει κέρδος για το Σύλλογο ύψους 8 ευρώ ανά συμμετοχή. Η συμμετοχή των αποφοίτων μπορεί να γίνει μία Παρασκευή του νέου έτους από την Παρασκευή 25/1 και εξής, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

• Συμφωνήθηκε να διεξαχθεί εκδήλωση κοπής πίτας για το νέο έτος κατά την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017. Αναφέρθηκαν υποψήφιοι χώροι, όπως τα μπαρ Mingus και Σκουφάκι της οδού Σκουφά, το Faust στο Μοναστηράκι, το 17 της οδού Λυκαβηττού και το Θα σε κάνω βασίλισσα της Ιεράς Οδού. Σε όλους του χώρους που αναφέρθηκαν υπάρχει απόφοιτος συνιδιοκτήτης τουλάχιστον. Συμφωνήθηκε να διερευνηθεί το κόστος σε κάθε μια περίπτωση από τους Δημήτρη Τζάνα, Γραμματέα του Συλλόγου και Δημήτρη Φάντη, ιστορικό στέλεχος του Συλλόγου που επίσης παρέστη στο Δ.Σ. Επίσης, θα διερευνηθεί η δυνατότητα απονομής βραβείων σε διακεκριμένους αποφοίτους, όπως είχε γίνει και κατά την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση. Με δεδομένο ότι την δυσπραγία των οικονομικών του Συλλόγου, συμφωνήθηκε να αναζητηθεί χορηγός. Για το σκοπό αυτό, το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Φλώκος θα υποβάλει άμεσα σχετική πρόταση.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 238.

Καλές γιορτές και καλή χρονιά !!