14/03/2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

• Την Τετάρτη 1η Μαρτίου (08.15-14.10) ο Σύλλογος Αποφοίτων και το Επιστημονικό Εποπτικό Συμβούλιο του Προτύπου ΓΕΛ της Βαρβακείου Σχολής, διοργάνωσαν την Ημέρα Σταδιοδρομίας 2017, την οποία θα παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου. Κατά τη διάρκεια της Ημέρας, εκπρόσωποι των ΑΕΙ παρουσίασαν σχολές και τμήματα, ενώ απόφοιτοι του σχολείου-επαγγελματίες από διάφορους χώρους της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού παρουσίασαν επίσης τα επαγγέλματα τους και γενικότερα τον επαγγελματικό τους χώρο. Την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές. Κατά γενική ομολογία η διοργάνωση ήταν επιτυχής και η δ/ντρια του σχολείου κα Σερέτη ευχαρίστησε τους αποφοίτους για τη συμμετοχή τους.

• Έγινε γνωριμία του νέου εισπράκτορα κ. Βασίλη Ψεύτη με τα μέλη του Δ.Σ. Ο νέος εισπράκτορας ασκεί επί περισσότερο από 25 χρόνια την εργασία αυτή και η σύστασή του έγινε από τον απόφοιτό μας Μανώλη Βουζαρά. Ο νέος εισπράκτορας έλαβε νόμιμη εξουσιοδότηση από το Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Τζάνα προκειμένου να ασκήσει να καθήκοντά του, δηλαδή την τακτική είσπραξη συνδρομών από τους αποφοίτους, ενώ έγινε λεπτομερής ενημέρωσή του από το Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Τζάνα για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Θα υπάρξει επίσης άμεσα ανάρτηση στο site του Συλλόγου με την οποία θα ενημερώνονται σχετικά οι απόφοιτοι.

• Στις 13 Μαρτίου 2017 ο εκπρόσωπός μας στο Βαρβάκειο Ίδρυμα Μάριος Μπαχάς υπέβαλε την παραίτησή σου λόγω διαφωνίας του με την επιλογή του Ταμείου Παρακαταθηκών για την κατάθεση των διαθεσίμων του Ιδρύματος. Σε προσεχή συνεδρίαση, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα αποφασίσει για την ανασύνθεση της εκπροσώπησής μας στο Βαρβάκειο Ίδρυμα.

• Η Αιμιλία Βλαχογιάννη ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ ότι έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία για την διεξαγωγή της εκδήλωσης του Συλλόγου που θα γίνει στις 7/4/2017 στην αίθουσα του Μουσείου της Ακρόπολης με τίτλο «Βλάσης Κανιάρης: σχεδιάζοντας το πορτραίτο του καλλιτέχνη και του ανθρώπου». Θα επιδιωχθεί η πληρέστερη δυνατή επικοινωνία της εκδήλωσης με όλα τα μέσα, αναρτήσεις στο facebook, αποστολή mail, έκδοση και διανομή δελτίου τύπου ώστε να επιτευχθεί υψηλή προσέλευση αποφοίτων και φίλων της οικογένειας του Βαρβακείου. Αναρτήθηκε επίσης στο site του Συλλόγου μας η συνέντευξη της Αιμιλίας Βλαχογιάννη με τον δρ Αναστάσιο Κανελλόπουλο στη θέση ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ.

• Ο απόφοιτός μας Αλέξανδρος Κυδωνάκης, που εποπτεύει στην ομάδα του έργου ανάπτυξης των μελών του Συλλόγου Αποφοίτων από κοινού με τους Φίλιππο Σύριο και Χάρη Κωστελέτο, έκαναν την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση καταγράφοντας τις πτυχές του έργου. Μάλιστα, ονόμασαν το έργο: ΣΑΒ (=Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου), 2020 μέλη το 2020, ονομασία που θεωρήθηκε επιτυχής από όλα τα μέλη του Δ.Σ. Συμφωνήθηκε να τύχει υποστήριξης η προσπάθεια ώστε να υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα σε σχέση με την καταγραφή αξιόπιστων στοιχείων των αποφοίτων (τηλέφωνο, mail, λοιπά προσωπικά στοιχεία) για αρκετούς από τους αποφοίτους μας, διαδικασία που επί του παρόντος έχει συντελεστεί σε ανεπαρκή βαθμό.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4/2017 ΣΤΙΣ8.30 ΜΜ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.