27/6/2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 27/6/2016

  1. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος ανέφερε ότι ενημερώθηκε από την Πρόεδρο του Βαρβακείου Ιδρύματος για τα θέματα που αφορούν τη σχέση του Ιδρύματος με το σχολείο. Εκπρόσωπος του Συλλόγου στου Ίδρυμα παραμένει ο Μάριος Μπαχάς, ο οποίος ωστόσο ζητεί πάντοτε να παρίσταται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Ιδρύματος ο αναπληρωτής του Δημήτρης Τζάνας, γραμματέας του Συλλόγου μας.
  2. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος από κοινού με τους λοιπούς προέδρους των ιστορικών προτύπων σχολείων, συνάντησαν στις 9 Ιουνίου τα μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κώστα Γαβρόγλου (Πρόεδρος) και Κώστα Δουζίνα (μέλος). Αφού αναπτύχθηκαν οι πάγιες θέσεις των Συλλόγων για τη σκοπιμότητα της πολλαπλής στήριξης των δημόσιων προτύπων σχολείων από την Πολιτεία, συμφωνήθηκε να υποβληθεί στην επιτροπή αναλυτικό σχετικό υπόμνημα (βλ. ανάρτηση στο site μας, link και στο facebook στο group των αποφοίτων). Για το σκοπό αυτό, ο Σύλλογός μας θα απευθυνθεί σε ολιγομελή ομάδα εμπειρογνωμόνων (επιτροπή ειδικού σκοπού) με στόχο τη σύνταξη ενός τεκμηριωμένου πορίσματος που θα ζητηθεί να εγκριθεί από όλους τους συλλόγους με στόχο την τελική υποβολή του στην Επιτροπή της Βουλής και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.
  3. Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στην υπόθεση της αναθηματικής στήλης που προωθούμε να τοποθετηθεί στη Βαρβάκειο Αγορά. Οι βανδαλισμοί μνημείων στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα είχαν σαν αποτέλεσμα την απόρριψη του αιτήματος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων. Διεξάγονται ενέργειες με πρωτοβουλίες του Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Τζάνα ώστε κατά την αναπομπή του θέματος (5 Ιουλίου 2016) να καταστεί δυνατή η έγκρισή του ώστε να προωθηθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον, το μέλος του Συλλόγου Αργύρης Θέος πρότεινε τη διεξαγωγή ευρηματικού happening με στόχο την επικοινωνιακή αναβάθμιση της γνωστοποίησης στους Αθηναίους της παρουσίας του ιστορικού σχολείου στη θέση της σημερινής Βαρβακείου Αγοράς. Η ιδέα ενός projection mapping επικροτήθηκε από το συμβούλιο και μελλοντικά θα διερευνηθεί ο τρόπος υλοποίησής της με τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων.
  4. Υιοθετήθηκε από το συμβούλιο η λεπτομερής πρόταση του ειδικού γραμματέα Κώστα Φλώκου σε σχέση με τη διαδικασία εγγραφής μελών μέσω του site μας , καταβολής των συνδρομών τους και περιοδικής όχλησής τους. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρχουν στατιστικά επισκεψιμότητας του site από τους αποφοίτους.
  5. Σε σχέση με τις σκέψεις για μελλοντικές δράσεις-εκδηλώσεις του Συλλόγου πέραν των καθιερωμένων που αφορούν ημερίδες προς τιμήν διακεκριμένου αποφοίτου που θα συνεχιστούν με την επιμέλεια της Αιμλίας Βλαχογιάννη, προτείνεται η κινητοποίηση των αποφοίτων ώστε να συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός ιδεών. Ήδη, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας έχουν γίνει αποδέκτες τέτοιων προτάσεων που θα γνωστοποιηθούν και προς τα υπόλοιπα μέλη για να συζητηθούν.
  6. Συζητήθηκε το φλέγον θέμα των οικονομικών του Συλλόγου μας. Λαμβάνοντας υπόψη τα πενιχρά οικονομικά μέσα, ζητήθηκε η μεγιστοποίηση της κινητοποίησης όλων ώστε να εισπραχθούν περισσότερες συνδρομές (υπεύθυνος το μέλος του Δ.Σ. Φίλιππος Σύριος που εκτελεί και καθήκοντα εισπράκτορα) , της πιθανής είσπραξης ποσών από μέλη που ενδεχομένως έχουν φορολογικό κίνητρο να το πράξουν με τα νέα φορολογικά δεδομένα για τους ελεύθερους επαγγελματίες κυρίως, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν και προσδοκίες είσπραξης ποσών από αποφοίτους που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (υπεύθυνος το μέλος του Δ.Σ. Χάρης Κωστελέτος).
  7. Σε σχέση με το ερώτημα «της μορφής που επιθυμούμε να λάβει ο Σύλλογός μας», το Συμβούλιο αποφάσισε την ανάθεση της σχετικής διερεύνησης στο μέλος του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη, ο οποίος θα συντάξει σχετικό ερωτηματολόγιο ειδικού σκοπού και θα το κοινοποιήσει μέσω facebook προς τα μέλη, ζητώντας παράλληλα στοιχεία των αποφοίτων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, mail, έτος αποφοίτησης, τόπος κατοικίας).

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΘΑ ΔΕΙΞΑΧΘΕΊ στις 14/7/2016, ΣΤΙΣ 8Μ.Μ. ΗΜΕΡΑ ΠΈΜΠΤΗ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΦΕΙΔΙΟΥ 2, 6Ος ΟΡΟΦΟΣ.