Το πάνελ των γιατρών με τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους μας έκαναν να αντιληφθούμε ότι σήμερα ισχύει μεν ότι ιατρική ίσον τεχνολογία, αλλά και ότι είναι επιβεβλημένο να κυριαρχήσει ο άνθρωπος στην τεχνολογία και όχι το αντίθετο!
Στο επόμενο πάνελ, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μας ανέλυσε τα των εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη και τα προβλήματα των αλγορίθμων ενώ πιθανολόγησε τρία μελλοντικά σενάρια: το αισιόδοξο (wonderland), το απαισιόδοξο (pessiland) και εκείνο στο οποίο ο άνθρωπος παρακολουθεί παράλληλα τις εξελίξεις της τεχνολογίας (stagnatia). Ο Αλέξανδρος Κυδωνάκης εκτίμησε ότι η μετάβαση στο νέο κόσμο (3ο βιομηχανικό κύμα) μπορεί να γίνει χωρίς μείζονες κραδασμούς, βελούδινα. Και ο Χάρης Κωστελέτος θεώρησε ότι η κυριαρχία της μηχανής πάνω στον άνθρωπο είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο καθώς τα όρια ανάμεσα στις δύο οντότητες γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα.
Στο τρίτο πάνελ, επισημάνθηκε ότι όλες οι μορφές τις τέχνης βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη σε συνθήκες κρίσης. Το μήνυμα δε των ομιλητών ήταν ότι σε συνθήκες κρίσης η τέχνη μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε την υπέρβασή μας, καθώς κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα καλλιτέχνη!
“Δημήτρη μου καταπληκτική η ποιότητα των εκδηλώσεων σας. Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης ο σημαντικότερος ομιλητής συνολικά της διοργάνωσης. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου”, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ηλίας Φαραγγιτάκης, διοργανωτής του Money Show. Τον ευχαριστούμε για όλα !!!
Recent Comments