22/04/2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. Μ.ΔΕΥΤΕΡΑΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019-05-04

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος έκανε τον απολογισμό της «Ημέρας Σταδιοδρομίας» που διεξήχθη στις 21/3 στο Βαρβάκειο Λύκειο. Με την οργανωτική ευθύνη του σχολείου  με επικεφαλής τη Λυκειάρχη Βασιλική Σερέτη και τον καθηγητή Ζήνωνα Λιγάτσικα και συμμετοχή μεγάλου αριθμού αποφοίτων, μεταξύ των οποίων και αρκετών μελών του Δ.Σ. Η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία κατά τη γενική ομολογία τόσο των καθηγητών όσο και των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και των μαθητών που συμμετείχαν.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας και το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου συμμετείχαν σε εκδήλωση του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού στο Κορωπί στις 6/4. Η εκδήλωση έγινε προς τιμήν Κορωπιωτών ευεργετών, επιστημόνων και καλλιτεχνών  ανάμεσα στους οποίους ήταν και απόφοιτοι της Βαρβακείου Σχολής. Στο χαιρετισμό του ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας αναφέρθηκε στην πολλαπλή  συμβολή του Βαρβακείου στην ελληνική κοινωνία αναδεικνύοντας τη σημασία της αριστείας στην εκπαίδευση.

Ο Πρόεδρος χαιρέτισε την επανέκδοση της σχολικής εφημερίδας των μαθητών του Προτύπου ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής Πυρφόρος (τεύχος Μαρτίου) . Με ομόφωνη δε απόφαση το Δ.Σ. συμφώνησε να επιδιωχθεί η ενεργότερος παρουσία των αποφοίτων στα επόμενα τεύχη του.

Η Αιμιλία Βλαχογιάννη ενημέρωσε το συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την εκδήλωση προς τιμήν του Άρη Κωνσταντινίδη που θα διεξαχθεί στις 27/5 στην Ακαδημία Αθηνών, ώρα 7μμ. Συμφωνήθηκε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες στο πεδίο της επικοινωνίας (αναφορές στο F/B, αποστολή mail στους αποφοίτους, ταχυδρόμηση προσκλήσεων, δημοσιεύσεις στον τύπο και σε site) μνημονεύοντας ότι η εκδήλωση είναι ανοικτή για τους αποφοίτους αλλά και τους φίλους τους.

Με πρωτοβουλία του ταμία του Συλλόγου Χαράλαμπου Διβάρη , εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο F/B κατάλογος των συναπόφοιτων που είναι υποψήφιοι  στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κι την Περιφέρεια. Η λίστα επικαιροποιείται με τη γνωστοποποίηση νέων υποψηφίων.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων προς τιμήν διακεκριμένων αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής που έχουν διενεργηθεί τα τελευταία χρόνια, το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Βούλγαρης πρότεινε να εκδοθεί ειδικός τόμος. Ο ίδιος δεσμεύθηκε να διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση προς το Δ.Σ. ώστε να είναι  δυνατή η πραγματοποίηση της ιδέας.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου και με τη συμμετοχή όλων των παριστάμενων μελών του Δ.Σ. έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ., με αφορμή την επισήμανση συγκεκριμένων δυσλειτουργιών που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Συμφωνήθηκε ότι είναι αναγκαίο να προτάσσεται η συλλογικότητα της λειτουργίας του Συμβουλίου ώστε είναι δυνατή η αποτελεσματικότερη επιδίωξη των στόχων του. Έγινε επίσης συζήτηση για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τη λειτουργία των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους η συνέχιση της διενέργειας εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία (Βαρβάκειο, Ιωνίδειος, Ευαγγελική, Ανάβρυτα).

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΈΡΑ 20/5 ΣΤΙΣ 8Μ.Μ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.