20/12/2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20/12/2017

• Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν από το Σύλλογο στο πλαίσιο του Money Show, Χίλτον 7/1/2018, Αίθουσα Θάλεια 3. Θα γίνουν τρεις εκδηλώσεις: στην 1η συντονιστής θα είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος και θέμα της θα είναι το «Ιατρική και Τεχνολογία». Στη 2η εκδήλωση, με θέμα «Συνύπαρξη ανθρώπων και μηχανών», συντονιστής θα είναι το μέλος του Δ.Σ. Χάρης Κωστελέτος. Στην τρίτη εκδήλωση με θέμα «Η τέχνη στην εποχή της κρίσης» συντονιστής θα είναι το μέλος του Δ.Σ. Χάρης Κωστελέτος. Ομιλητές θα είναι απόφοιτοι της Βαρβακείου Σχολής ενώ η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους. Συμφωνήθηκε ακόμη να υπάρξουν διαφορά εποπτικά μέσα για την προσκόμιση των οποίων θα μεριμνήσει ο Αργύρης Θέος σύμφωνα με πρόταση που θα υποβάλει προς έγκριση από το Δ.Σ.

• Υιοθετήθηκε από το Δ.Σ. η πρόταση του Κωνσταντίνου Φλώκου να επιδιωχθεί η ανεύρεση αποφοίτων σε ρόλο εκπροσώπου κάθε τάξης. Ο εκπρόσωπος θα επιδιώκει να βρίσκει και να επικαιροποιεί τα βασικά στοιχεία αποφοίτων (ονοματεπώνυμο, mail, τηλέφωνο) που επιθυμούν να είναι ενεργά μέλη του Συλλόγου μας και θα λειτουργεί σαν σύνδεσμος μεταξύ του Συλλόγου και των αποφοίτων σε σχέση με την επικοινωνία και τη διενέργεια δραστηριοτήτων μας (υφιστάμενων και νέων). Για το σκοπό αυτό θα επιδιωχθεί η ανεύρεση αποφοίτων για το συγκεκριμένο μέσω ειδικής ανάρτησης στο f/b και στο site του Συλλόγου.

• Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε το συμβούλιο για τις τελευταίες αποφάσεις του Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος. Μεταξύ άλλων, για την πρόταση του Δημάρχου Ψυχικού με στόχο τη δυνατότητα καταβολής ποσών από μέρους του Δήμου για τις δαπάνες συντήρησης του Σχολείου μας.

• Έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Συντονιστικού Οργάνου των Προτύπων Σχολίων. Ενόψει των δυσλειτουργιών που σημειώνονται στα ιστορικά πρότυπα σχολεία με δεδομένη τη μη εφαρμογή διατάξεων του Ν.3966/11 για τα πειραματικά-πρότυπα σχολεία, συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για διαμόρφωση ενός κειμένου κοινών θέσεων των δημόσιων προτύπων σχολείων ώστε να σχεδιαστούν οι περαιτέρω δράσεις.

• Συμφωνήθηκε να ζητηθεί από το Ίδρυμα Μποδοσάκη το υλικό που αφορά εκδηλώσεις για επιφανείς αποφοίτους που έχουν μαγνητοσκοπηθεί. Σκοπός είναι αναρτηθούν στο internet ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

• Έγινε συζήτηση για τα της διεξαγωγής της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας. Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας υποστήριξε ότι είναι σκόπιμη η εκ νέου διενέργεια της εκδήλωσης στο BOOKS PLUS, με δεδομένη την περσινή πετυχημένη διεξαγωγή της, τη διατήρηση του περσινού κόστους/παροχών και τη δυνατότητα συνεννόησης με την υπεύθυνη για τις επιθυμητές αλλαγές στη διάταξη του χώρου. Θα διερευνηθούν πάντως και εναλλακτικές επιλογές σε συνεννόηση με τον συναπόφοιτο Σωτήρη Αντωνίου που διαθέτει σχετική εμπειρία (δ/ντης ΕΣΑ). Συμφωνήθηκαν ακόμη, οι κατηγορίες από τις οποίες θα προταθούν υποψήφιοι για βράβευση: η πολυετής προσφορά στο Σύλλογο, η διάκριση στον επιχειρηματικό στίβο, η διάκριση στον πολιτιστικό στίβο και η διάκριση στο επιστημονικό πεδίο.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/1/2018 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΆΝΔΡΑΣ