18/02/2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019.

  • Στο Συμβούλιο παρέστησαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου (κύριοι Γκενάκος, Φλώκος κ.α.). Υπήρξε ενημέρωση για τα θέματα λειτουργίας των σχολείων μας με ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των φετινών ελλείψεων διδακτικού προσωπικού. Συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να εκτεθούν τα προβλήματα, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα επίλυσής τους.
  • Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο Σωτήρη Ζησόπουλο για την ημέρα σταδιοδρομίας στο Βαρβάκειο Λύκειο στις 21/3 μετά τις 10.30 π.μ. Συμφωνήθηκε να υπάρξει αναφορά στα μέλη μας για εκδήλωση ενδιαφέροντος σε στοχευμένη κατεύθυνση ώστε να είναι εξασφαλιστεί η τελική συμμετοχή στην ημερίδα των αποφοίτων που θα εκδηλώσουν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην ενημέρωση για τις διάφορες επαγγελματικές ενότητες. Το συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Σωτήρη Ζησόπουλο για τη διενέργεια των κατάλληλων ενεργειών.
  • Έγινε εκτεταμένη συζήτηση επί της πρότασης το μέλους του Δ.Σ. Κωνσταντίνου Φλώκου για την περιοδική έκδοση ενός newsletter για τα νέα του Βαρβακείου στην οποία εξέθεσαν τις απόψεις όλα τα παριστάμενα μέλη. Συμφωνήθηκε να υπάρξει το συντομότερο η έκδοση ενός πιλοτικού newsletter με την επιμέλεια του συναπόφοιτου δημοσιογράφου Τάκη Τσιρτσώνη μέχρι να διερευνηθούν διάφορα ζητήματα, όπως η δυνατότητα δημοσίευσης διαφημίσεων, η ύπαρξη συντακτικής επιτροπής, η αμοιβή του αρχισυντάκτη κοκ.
  • Έγινε ο απολογισμός για τις τρεις εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από το Σύλλογο: συγκεκριμένα η εκδήλωση στο πλαίσιο του Money Show στις 19/1/2019, η τελετή αποκαλυπτηρίων της μεταλλικής επιγραφής αναθηματικής της λειτουργίας του Βαρβακείου Λυκείου από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στη Βαρβάκειο Αγορά στις 26/1/2019 και η εκδήλωση για την κοπή της πίτας στις 11/2/2019. Έχουν ήδη αναρτηθεί τόσο στο site του Συλλόγου όσο και στις σελίδες των αποφοίτων στο F/B εκτενείς σχετικές  αναφορές.
  • Το Συμβούλιο ενέκρινε την καταβολή ύψους 4.608 ευρώ για την πληρωμή της δαπάνης που αφορούσε την εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο M/S Roof Garden στο Μοναστηράκι σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί σε συνέχεια των προφορών που είχαν υποβληθεί. Σημειώνεται ότι οι απόφοιτοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των μελών του Δ.Σ. για την  καταβολή ποσών -χορηγιών για το σκοπό αυτό. Στη συνέχεια,  το Δ.Σ. έκανε ειδική αναφορά στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου στο F/B στις 14/2/2019  μνημονεύοντας τους χορηγούς μας. Θα αποσταλούν και σχετικές ευχαριστήριες επιστολές.
  • Το Συμβούλιο έλαβε γνώση της χορηγίας ύψους 2.000 ευρώ προς το Σύλλογό μας που καταβλήθηκε από το φορέα ΙΔΡΥΜΑ MARFIN ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Τζάνα προς το συναπόφοιτο κύριο Αθανάσιο Παπανικολάου, διευθύνοντα σύμβουλο της MIG. Το Συμβούλιο ομόφωνα αποδέχθηκε τη χορηγία και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ανταπόκριση προς το αίτημα και αποφάσισε να αποστείλει και σχετική ευχαριστήρια επιστολή. Βεβαιώνει δε το Ίδρυμα ότι ο Σύλλογος θα συνεχίζει να διενεργεί δραστηριότητες που θα εναρμονίζονται με το πνεύμα του Εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, δημιουργού της Βαρβακείου Σχολής και σύμφωνα με τους σκοπούς όπως αυτοί  διατυπώνονται στο καταστατικό του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου. Σημειώνουμε ότι η Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή  λειτουργεί αδιάλειπτα για 160 σχεδόν έτη τροφοδοτώντας την ελληνική κοινωνία με χιλιάδες διακεκριμένους αποφοίτους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΑΒ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, ΜΕΡΛΙΝ 8, 2ος ΟΡΟΦΟΣ (ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΕΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3/2019 στις 8 Μ.Μ.