16/04/2018

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

• Έγινε συζήτηση για τη ρύθμιση οργανωτικών λεπτομερειών αναφορικά με την εκδήλωση προς τιμήν του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, στις 25/4 στην Ακαδημία Αθηνών στις 7μμ. Εκτιμήθηκε ότι η επικοινωνία -δημοσιότητα που ήδη έχει διενεργηθεί θα συμβάλει στην προσέλευση ικανοποιητικού τουλάχιστον αριθμού αποφοίτων και φίλων των αποφοίτων στην εκδήλωση, ενώ η έχουσα την επιμέλεια του αφιερώματος Αιμιλία Βλαχογιάννη ανέφερε ότι η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

• Αναφορικά με την ημέρα σταδιοδρομίας στο Βαρβάκειο Λύκειο, ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανέφερε ότι σε συνέχεια σχετικής συνεννόησης με τη Δ/ντρια κα Σερέτη, ορίστηκε η 2α Μαΐου ημέρα Τετάρτη για τη διενέργειά της. Υπεύθυνος για τη διαδικασία συγκέντρωσης και οργάνωσης των αποφοίτων που θα συμμετάσχουν σε αυτή ορίστηκε το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Γκλαβάς. Επίσης, το συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Σωτήρη Ζησόπουλο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή αποφοίτων σε ανάλογη εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για το Βαρβάκειο Γυμνάσιο, εφόσον τελικά ζητηθεί από τη δ/ντρια κα Γελαδάκη.

• Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ενημέρωσε το συμβούλιο επί της συνάντησης που έγινε με τους προέδρους των λοιπών δημόσιων/πειραματικών σχολείων, στόχο τον συντονισμό ενεργειών για την υποβοήθηση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια προς την κατεύθυνση της διεξαγωγής ειδικής ημερίδας κατά την οποία θα γίνουν, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες για τον ευεργετικό ρόλο της λειτουργίας προτύπων σχολείων στην κοινωνία.

• Ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής της Ετήσιας Γ.Σ. που θα είναι η Δευτέρα 11η Ιουνίου ημέρα Δευτέρα με επαναληπτική τη Δευτέρα 18 Ιουνίου ημέρα Δευτέρα. Εξουσιοδοτήθηκε δε ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας να προβεί στις εκ του καταστατικού απαραίτητες ενέργειες και στις αναγκαίες από οργανωτικής πλευράς κινήσεις (κλείσιμο αίθουσας κοκ).

• Το επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας Αιμιλία Βλαχογιάννη ζήτησε να καταχωρηθεί στα πρακτικά του Συμβουλίου η δήλωσή της «η επιθυμία της να προσφέρει μέσω της παρουσίασης εκλεκτών προσωπικοτήτων Αποφοίτων μας πηγάζει από την αγάπη και το θαυμασμό της προς τον Εθνικό Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, ως επίσης και από τη θητεία της στη Βαρβάκειο Σχολή ως διευθύντριας. Δηλώνει δε ότι η προσφορά της θα συνεχιστεί όσο θα έχει τη δύναμη να ανταποκρίνεται σε αυτές τις υποχρεώσεις με τη δική σας συναίνεση, ανεξαρτήτως εκπροσώπησης του Δ.Σ. σεβόμενη το θεσμό». Το Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη την πολυετή επιτυχή συμβολή της στην επιμέλεια αφιερωμάτων για σημαντικούς αποφοίτους του σχολείου μας επιδοκιμάζει τη δήλωση και επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί της, εφόσον συνεχίσει και μετά τις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.