14/7/2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας εκπροσώπησε το Σύλλογο σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων που συνεδρίασε στις 5 Ιουλίου  και είχε ανάμεσα σε άλλα θέματα, εκείνο της αναθηματικής στήλης στη Βαρβάκειο αγορά. Παρούσα ήταν και η προϊσταμένη της δ/νησς κοινόχρηστων χώρων (τμήμα γλυπτών και μνημείων) Κατερίνα Τσατούχα. Τόσο ο Δημήτρης Τζάνας όσο και η Κατερίνα Τσατούχα αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους η στήλη πρέπει να αναρτηθεί, σύμφωνα με την πρόταση των Αποφοίτων που υιοθετείται από την αρμόδια διεύθυνση. Η επιτροπή, η οποία σε προγενέστερο χρόνο είχε απορρίψει την εισήγηση «για λόγους αισθητικής  και οικονομικούς», άλλαξε την απόφασή της και υιοθέτησε την πρόταση ως έχει. Θεωρεί ωστόσο ότι η ανέγερσή της πρέπει να γίνει σε μελλοντικό χρόνο και στο πλαίσιο της συντελούμενης ήδη μελέτης ανάπλασης του χώρου, ενώ η υψηλή παραβατικότητα της περιοχής θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσει  σύντομα σε βανδαλισμό της στήλης αν γινόταν άμεσα, εξέλιξη που προσδοκά να μη συμβεί αν μετά την ανάπλαση υπάρξει πρόβλεψη για φύλαξη.
  • Έγινε συζήτηση επί των προτάσεων του μέλους του Δ.Σ. Αργύρη για την δημιουργία ενός οπτικοακουστικού δρωμένου στη Βαρβάκειο Αγορά (projection mapping) αναφορικά με το ιστορικό σχολείο . Διάφοροι λόγοι δεν επιτρέπουν την προώθησή του (έλλειψη ψηλών κτιρίων για τις προβολές κ.α.). Πάντως, συμφωνήθηκε να συνεχισθεί η περαιτέρω  διερεύνηση της ιδέας ιδιαίτερα στον τομέα του κόστους και των δυνητικών πηγών χρηματοδότησής της πριν τεθεί υπόψη του Δήμου Αθηναίων.
  • Η Αιμιλία Βλαχογιάννη ενημέρωσε το Δ.Σ. για την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε σχέση με την ημερίδα για τον εικαστικό και ζωγράφο Βλάση Κανιάρη (1928-2011), απόφοιτο της Βαρβακείου Σχολής. Με τη συνεχή οικονομική υποστήριξη της Accenture, της εταιρείας όπου δ/νων σύμβουλος είναι ο Κυριάκος Σαμπατακάκης  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, προσδοκάται ότι το υλικό θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017 οπότε και θα διεξαχθεί η εκδήλωση. Μάλιστα, θα επιδιωχθεί να γίνει σε αίθουσα της νέας  Λυρικής Σκηνής  που ολοκληρώθηκε στο Φαληρικό Δέλτα που, όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Νιάρχου. Σημειώνεται ότι και ο Σταύρος Νιάρχος, εμβληματικός  εφοπλιστής και  επιχειρηματίας, ήταν απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής το 1927  !
  • Μετά από πρόταση του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου το Δ.Σ. συμφώνησε να διενεργηθεί υποδοχή των παιδιών που αποφοίτησαν φέτος με διαδικασία πρόσκλησής τους μέσω facebook σε event. Η διαδικασία θα διενεργηθεί μέσω συνδιαχειριστών το Σεπτέμβριο ώστε μέσα στον ίδιο μήνα να έχει συμφωνηθεί η ημερομηνία και ο ακριβής τόπος διενέργειάς του.
  • Το Δ.Σ υιοθέτηση την πρόταση του ειδικού γραμματέα Κώστα Φλώκου για διενέργεια διαφόρων μορφών επικοινωνίας (promotion)μέσω facebook και διαθέσιμων mail με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ιστοσελίδας μας που ήδη έχει βελτιωθεί αισθητά, όπως προκύπτει και από την αυξημένη επισκεψιμότητα που καταγράφεται. Τέλος, σε σχέση με το ερωτηματολόγιο που θα ζητηθεί να απαντηθεί από τους αποφοίτους για το «ποιο Σύλλογο θέλετε», κρίθηκε ότι η πρόταση που διατυπώθηκε από τον Κώστα Βούλγαρη και συμπληρώθηκε από τον Αργύρη Θέο είναι μεν επαρκής αλλά αρκετά μεγάλη, γεγονός που ίσως αποθαρρύνει τη λήψη απαντήσεων από μεγάλο αριθμό αποφοίτων. Για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε να επικεντρωθεί σε μικρό αριθμό ερωτήσεων, πάλι με την επιμέλεια του Κώστα Βούλγαρη, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια.
  • Το Δ.Σ. ανέθεσε στο Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα να συντάξει ένα κείμενο που να επέχει θέση οράματος –αποστολής του Συλλόγου μας για να αναρτηθεί στο site μας, αφού προηγουμένως τύχει της αναγκαίας διαβούλευσης από τα μέλη του Δ.Σ.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 238 (ΣΤΑΣΗ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ) ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ2016