12/09/2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΡΙΤΗΣ 12/9/2017

• Αποφασίστηκε να διεξαχθεί εκδήλωση για την υποδοχή των νέων αποφοίτων, στο Bar Gasoline την Τρίτη 19/9/2017. Τη σχετική δαπάνη θα καταβάλει εξ ολοκλήρου ο Σύλλογος.

• Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/8/2017 για την ανάρτηση επιγραφής με αναφορά στο ιστορικό κτίριο της Βαρβακείου Σχολής της Αγοράς. Η επιγραφή θα τοποθετηθεί στο κτίριο ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς.

• Το Ίδρυμα Νιάρχου απάντησε αρνητικά στο αίτημα του Συλλόγου για χρηματοδοτική συμβολή στην ανέγερση νέου κτιρίου για τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Επικαλέστηκε το πλήθος των αιτημάτων που δέχεται σε συνδυασμό με τα περιορισμένα χρηματοδοτικά μέσα που διαθέτει.

• Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλεξάνδρα Αργυροπούλου αναφέρθηκε στο νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του Βαρβακείου Ιδρύματος. Όντας δηλαδή ΝΠΔΔ παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες σε σχέση με την επιδίωξη των σκοπών του. Ανέφερε δε ότι θα εισηγηθεί σύντομα πρόταση αλλαγής του σε ΝΠΙΔ ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία του.

• Έγινε συζήτηση για τις δύο εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο Σύλλογος στο προσεχές διάστημα. Μια για το Γιάγκο Πεσμαζόγλου, διακεκριμένο απόφοιτο, οικονομολόγο και πολιτικό και μία για ιατρικά θέματα με τη συμμετοχή διακεκριμένων ιατρών, αποφοίτων του σχολείου μας.

• Ο ειδικός γραμματέας Κώστα Φλώκος πρότεινε την ιδέα της έκδοσης μιας κάρτας μέλους ενός Premium Club για τους αποφοίτους που θα προσφέρει εκπτώσεις κατά τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών στα μέλη σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Μοναδικό προαπαιτούμενο για τη χορήγησή της θα είναι τα μέλη να είναι ταμιακώς ενήμερα με την καταβολή της συνδρομής τους. Το συμβούλιο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει σχετικά ώστε προηγουμένως η πρόταση να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας (διαμόρφωση σύμβασης ανάμεσα στο Σύλλογο και το φορέα υλοποίησης, διερεύνηση τυχόν νομικών κινδύνων).

• Επιβεβαιώθηκε ότι ο Σύλλογος επιθυμεί να συμμετάσχει και φέτος (περίοδος 2017-18) στη διαδικασία σχολικού προσανατολισμού που οργανώνει το Βαρβάκειο Λύκειο και να οργανώσει κοπή πίτας στις αρχές του 2018. Επιθυμητό ακόμη θα ήταν να υπάρξει «δωμάτιο Συλλόγου Αποφοίτων» στο σχολείο ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματικότερη επικοινωνία μας με τους εκπροσώπους της οικογένειας του Βαρβακείου (μαθητές-καθηγητές-γονείς). Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανέλαβε να διερευνήσει τη σχετική δυνατότητα σε επικοινωνία του με του δ/ντες του Βαρβακείου Λυκείου και του Βαρβακείου Γυμνασίου.

• Τη Δευτέρα 11/9/2017 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος από κοινού με τα μέλη Αργύρη Θέο και Κώστα Φλώκο παρέστησαν στην τελετή έναρξης – αγιασμό για τη νέα σχολική περίοδο στο Βαρβάκειο. Απεύθυνε δε χαιρετισμό προς τους μαθητές και τις προβλεπόμενες για την περίσταση ευχές.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.