11/2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

• Το επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αιμιλία Βλαχογιάννη ενημέρωσε το Συμβούλιο για τη οργανωτική διαδικασία σε σχέση με την εκδήλωση για το Βλάση Κανιάρη. Διερευνάται ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης με υποψήφιους την αίθουσα τελετών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στη Νέα Λυρική Σκηνή, την αίθουσα τελετών του Μουσείου της Ακρόπολης, το κτίριο Μελά της Εθνικής Τράπεζας και την αίθουσα τελετών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Επίσης, η Αιμιλία Βλαχογιάννη ενημέρωσε ότι συμφώνησε να πάρει συνέντευξη από τον διακεκριμένο οφθαλμίατρο διεθνούς φήμης Αναστάσιο Κανελλόπουλο, απόφοιτο της Βαρβακείου Σχολής το 1983, που θα αναρτηθεί στο site του Συλλόγου μας.

• Στις 6 Νοεμβρίου διενεργήθηκε ειδική ξενάγηση στο Μουσείο Μπενάκη για λογαριασμό των αποφοίτων μας στο πλαίσιο έκθεσης φωτογραφίας του Κωνσταντίνου Πίττα, διακεκριμένου φωτογράφου και αποφοίτου του σχολείου μας. Την ξενάγηση έκανε ο ίδιος ο φωτογράφος, ενώ οι φωτογραφίες της έκθεσης με θέμα «Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης» αποτυπώνουν την “ανεπανάληπτη” στιγμή, με ευαισθησία και ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και τη ματιά τους. Την τίμησαν δε με την παρουσία τους και οι καθηγητές μας κύριοι Μπαλάσκας και Στέφος, ενώ συμμετείχε σημαντικός αριθμός αποφοίτων. Από μέρους του Δ.Σ. παρέστησαν ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος και η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου.

• Συμφωνήθηκε να οργανωθεί εκδήλωση κοπής πίτας με χρόνο διεξαγωγής της μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος πρότεινε να υπάρξει κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ύψους 5 ευρώ.

• Συμφωνήθηκε να αναλάβει καθήκοντα εισπράκτορα του Συλλόγου ο προηγούμενος εισπράκτορας που εκτελούσε καθήκοντα επί προεδρίας Μάριου Μπαχά, σε αντικατάσταση του Φίλιππου Σείριου που λόγω φόρτου δεν έχει μπορέσει να διαθέσει τον ανάλογο χρόνο για τη σχετική διαδικασία. Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας θα αναλάβει τα της διαδικασίας για τη μεταφορά των απαιτούμενων μέσων στο νέο εισπράκτορα. Επίσης, συμφωνήθηκε να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Φλώκος τη διενέργεια του συνόλου των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να επιτυγχάνεται η καταβολή της προβλεπόμενης συνδρομής από τους αποφοίτους που επιδιώκουν μέσω του site να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας.

• Έγινε δεκτή η πρόταση του γραμματέα Δημήτρη Τζάνα για τη δωρεάν χρήση αίθουσας του Χίλτον το 3ημερο 7-9/1/2017 στο πλαίσιο του διενεργούμενου Money Show για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων του Συλλόγου μας. Συμφωνήθηκε να οργανωθούν δύο εκδηλώσεις: η πρώτη θα είναι ημερίδα για θέματα της ελληνικής οικονομίας, το Σάββατο 7/1/17 στις 12μμ, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αποφοίτων μας, όπως του Νίκου Βέττα, Γεν. Δ/ντη ΙΟΒΕ, του Αθαν. Παπανικολάου, Γεν. Δ/ντη ομίλου MIG, Κων/νου Χαροκόπου, συμβούλου επενδύσεων, Πέτρου Μίχου, στελέχους της Deloitte & Touche κ.α. Η δεύτερη θα διεξαχθεί την Κυριακή 8/1/17 στις 12μμ και θα τιτλοφορείται «Εμπειρίες από το επιχειρείν». Θα συμμετάσχουν απόφοιτοί μας που θα αναφερθούν στις προσωπικές τους εμπειρίες. Αποφασίστηκε να ανατεθεί σε τετραμελή ομάδα με τους Κώστα Φλώκου, Γιώργο Γκλαβά, Αλεξάνδρα Αργυροπούλου και Σωτήρη Ζησόπουλου η αναζήτηση των κατάλληλων προσώπων με την υποβοήθηση της Αιμιλίας Βλαχογιάνη όπου κριθεί αναγκαίο.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ ΣΤΙΣ 8ΜΜ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 238.