11/10/2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017.

• Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το Δ.Σ. είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί τον καθηγητή Γιώργο Ηλιόπουλο μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου. Συζητήθηκε το ενδεχόμενο οργάνωσης ειδικής εκδήλωσης για το διαπρεπή φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη και το πιθανό περιεχόμενό της. Ωστόσο, με δεδομένο ότι ο Καστοριάδης υπήρξε απόφοιτος του 8ου Γυμνασίου, το οποίο προέκυψε στις αρχές του αιώνα από μέρος του Βαρβακείου και στεγάστηκε σε κτίσμα που έγινε από κληροδότημα της οικογένειας Νομικού, το Συμβούλιο δεν προχώρησε σε σχετική απόφαση.

• Μετά από εισήγηση του ταμία του Συλλόγου μας δικηγόρου Νίκου Μαγκλάρα, το Συμβούλιο συνηγόρησε στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού του Καταστατικού του Συλλόγου. Στόχος είναι να διαμορφωθεί το περιεχόμενό του κατά τρόπο που να διευκολύνεται η λειτουργία του Συλλόγου σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα. Αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να διατυπωθούν εγγράφως οι απόψεις των μελών του Δ.Σ. για να συζητηθεί και πάλι σε επόμενη συνεδρίαση.

• Αναρτήθηκε και επίσημα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31/8/2017 με την οποία τα μέλη του ομόφωνα αποδέχονται την ανάρτηση μεταλλικής επιγραφής τώρα και μετά την ανάπλαση της πλατείας μαρμάρινης στήλης με κείμενο που θα μνημονεύει τα της λειτουργίας του ιστορικού σχολείου της Βαρβακείου Σχολής (από το 1869 ως το 1944).Η επιγραφή θα τοποθετηθεί στο κτίριο ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ που βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς με δωρεά του Συλλόγου μας.

• Στις 19 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη ο Σύλλογός μας υποδέχθηκε του νέους αποφοίτους σε bar στο Γκάζι. Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλή (σχεδόν τα 2/3 των αποφοίτων) παρά το γεγονός ότι η αναγγελία έγινε λίγες μέρες πριν. Παρέστησαν από πλευράς Δ.Σ. ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος, η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας , το μέλος Φίλιππος Σύριος και το επίτιμο μέλος Αιμιλία Βλαχογιάννη που διαβεβαίωσαν τους αποφοίτους ότι ο Σύλλογος θα είναι διαχρονικά αρωγός στις προσπάθειές τους με όλους τους δυνατούς τρόπους. Το σύνολο των εξόδων καλύφθηκαν από τους πόρους τους Συλλόγου μας και έγιναν οι σχετικές αναρτήσεις στο f/b και στο site του Συλλόγου.

• Στο πλαίσιο της διαδικασίας για τη διοργάνωση εκδήλωσης προς τιμήν του Γιάγκου Πεσμαζόγλου, ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας ανακοίνωσε την αποδοχή της από μέρους του συμμετοχής ως ομιλητή από το γνωστό ιστορικό Γιώργο Δερτιλή, που έγινε δεκτή από το Συμβούλιο. Εκκρεμεί ο καθορισμός της αίθουσας όπου θα διεξαχθεί, ενώ ση Αιμιλία Βλαχογιάννη έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται για την προετοιμασία της εκδήλωσης.

• Το Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της ταμιακής διαχείρισης με δεδομένη την αδυναμία πλήρους συμμόρφωσης με τις διατάξεις του καταστατικού, ώστε να εκπληρώνεται και η διαφάνεια κατά τις διαδικασίες που αφορούν τόσο τον τομέα των εσόδων όσο και τον τομέα των δαπανών που διενεργούνται για τις αποφασισμένες δράσεις.

• Σε σχέση με ενέργειες της δ/νσης του Βαρβακείου Λυκείου που οδήγησαν στη ματαίωση της φετινής εκδήλωσης αποφοίτησης, συμφωνήθηκε να διερευνηθεί αν ζητήθηκε η γνώμη του «Συμβούλου Παιδαγωγική Ευθύνης», του ειδικού δηλαδή λειτουργού που έχει ορισθεί από το Υπουργείο Παιδείας, σε σχέση με την παιδαγωγική ορθότητα των ενεργειών που έγιναν. Συμφωνήθηκε ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος να διερευνήσει το θέμα.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ 20/11/2017 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ