ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ  19/2/2020 

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 9 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 2, o Κυριάκος Σαμπατακάκης και η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος του Σ.Α.Β. Σωτήρης Ζησόπουλος έκανε τον απολογισμό των δύο εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Σύλλογος στο προηγούμενο διάστημα: των ομιλιών διακεκριμένων αποφοίτων στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show την Κυριακή 19/1/2020 και της κοπής της βασιλόπιτας με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε συναπόφοιτους πανεπιστημιακούς τη Δευτέρα 3/2/2020. Και στις δύο εκδηλώσεις υπήρξε πυκνή προσέλευση συναπόφοιτων και συμμετοχή μελών από τους άλλους πυλώνες  της οικογένειας του Βαρβακείου, το σχολείο και το Ίδρυμα δηλαδή. Ομόφωνα το Συμβούλιο συμφώνησε με την επισήμανση του Προέδρου ότι αναπτύχθηκε ιδιαίτερη δυναμική από τους αποφοίτους καθώς μεγάλος αριθμός εκδήλωσε την επιθυμία να δραστηριοποιηθεί πιο ενεργά στο πλαίσιο του Συλλόγου.
  • Σε σχέση με την προγραμματιζόμενη εκδήλωση για τον συναπόφοιτο καθηγητή Χρήστο Παπαδημητρίου, το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης έθεσε υπόψιν του Συμβουλίου εναλλακτικές προτάσεις για το χώρο διεξαγωγής της. Το Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά και αποφάσισε να επιλεγεί είτε ο Ιανός είτε αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Πιθανός χρόνος διεξαγωγής θα είναι ο Μάιος.
  • Το Συμβούλιο συζήτησε το θέμα της βελτίωσης της διαχείρισης των στοιχείων των μελών του Συλλόγου μας. Συμφωνήθηκε ότι υπάρχει ανάγκη να γίνουν ενέργειες για να βελτιωθεί η πολλαπλά προβληματική υφιστάμενη κατάσταση.  Για το σκοπό αυτό, στο εγγύς μέλλον θα γίνει με πρωτοβουλία του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου συνάντηση ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή του μέλους του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη (υπεύθυνος έργου), του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου, του συναπόφοιτου Μιχάλη Βαξεβανίδη που έχει εκδηλώσει την επιθυμία να βοηθήσει και ενδεχομένως ατόμου με καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης. Το Συμβούλιο συμφώνησε για την καταβολή αμοιβής προς όσους συναπόφοιτους ή τρίτους εργαστούν για το σκοπό αυτό . Παραμένει επίσης στόχος η διαμόρφωση αρχείου βιογραφικών σημειωμάτων των αποφοίτων (“Who is Who”) με βάση σχετική εισήγηση του συναπόφοιτου Σωτήρη Αντωνίου και την επικούρηση από το μέλος του Δ.Σ. Νίκο Γερασίμου.
  • Συμφωνήθηκε εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Σ.Α.Β. να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις κοπής πίτας της Ευαγγελικής Σχολής (στις 21/2/2020  ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας) και της Ιωνειδίου Σχολής (στις 23/2/2020 ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος). Επίσης, ο ταμίας του Σ.Α.Β. Μπάμπης Διβάρης θα παρευρεθεί το Σάββατο 22/2/2020 σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βαρβακείου Γυμνασίου με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό Αστροφυσικό Σταμάτιο Κριμιζή,  ενώ το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου από κοινού με το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα θα παρευρεθούν την Πέμπτη 20/2/2020  στη συνάντηση των μελών του Συντονιστικού Συμβουλίου των Συλλόγων Προτύπων Σχολείων με θέμα την οργάνωση ειδικής ημερίδας για τα Πρότυπα Σχολεία.
  • Συμφωνήθηκε να αναγγελθούν με ειδικές αναρτήσεις (στο site του Σ.Α.Β. και στο f/b) δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν στο επόμενο διάστημα. Η πρώτη αφορά τη συμμετοχή αποφοίτων στις «Υπόγειες Διαδρομές της Αθήνας» , που θα γίνει την Κυριακή 29/3/2020 με ειδική μέριμνα του μέλους του Δ.Σ. Πόπης Σωτηροπούλου. Η δεύτερη αφορά τη συμμετοχή αποφοίτων στο Polis Art Cade την Κυριακή 1/4/2020 στην παρουσίαση βιβλίου του συναπόφοιτου συγγραφέα Γιώργου Κοροπούλη, με ειδική μέριμνα από το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Κούνη.
  • Την Παρασκευή 6/3/2020 θα λάβει χώρα φέτος το ετήσιο μνημόσυνο για τον εθνικό μας Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη. Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης θα εκπροσωπήσει φέτος το Σ.Α.Β. λόγω της απουσίας του Προέδρου, ενώ στην κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα και τον τάφο του ευεργέτη την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 5/3/2020, θα παραστεί το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Γερασίμου.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος αναφέρθηκε στη Συλλογή Βελιμέζη και στην πρόσκληση του συναπόφοιτου Χρήστου Μαργαρίτη για ξενάγηση σε αυτήν. Ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της πίτας του δηλώθηκε από παρευρισκόμενο ότι διαθέτει τμήμα του αρχείου και της βιβλιοθήκης του ιστορικού σχολείου της Βαρβακείου Αγοράς. Επίσης, το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για διεξαγωγή εκδήλωσης προς τιμήν του Άγιου Νεκτάριου, αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής,  με αφορμή τα 100 χρόνια από την κοίμησή του. Προσπάθεια επίσης θα καταβάλει το μέλος του Δ.Σ. Αργύρης Θέος για συμμετοχή αποφοίτων στην παράσταση για τη Θεσσαλονίκη (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού), κατά προτίμηση ημέρα Κυριακή εντός της διμήνου Απρίλιος-Μάιος. Τέλος, ο ταμίας Μπάμπης Διβάρης ανέφερε ότι επιδιώκει τη διοργάνωση εκδήλωσης σε αίθουσα του Δήμου Χολαργού με τη συμμετοχή των συναπόφοιτων γιατρών Σωκράτη Παπαγεωργίου και Γιάννη Παπατριανταφύλλου με θέμα την υγεία, το σώμα και την ψυχή.

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 18/3/2020, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ.