ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019.

 

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 7 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 4, ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, o Κωνσταντίνος Φλώκος, o Αργύρης Θέος και η Πόπη Σωτηροπούλου. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε σε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανακοίνωσε ότι για προσωπικούς λόγους ο Κωνσταντίνος Φλώκος γνωστοποίησε την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. Το σύνολο των παρισταμένων εξέφρασαν τη λύπη τους για την αποχώρησή του αλλά και την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για τη μεγάλη προσφορά του Κωνσταντίνου Φλώκου προς το Σύλλογο και την οικογένεια του Βαρβακείου. Τόνισαν δε ότι η παρουσία του  θα είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο Συμβούλιο. Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης να προβεί σε κατάλληλες συνεννοήσεις (υποβολή προσφοράς) ώστε να παραμείνει το site του Συλλόγου στην εταιρεία του Κωνσταντίνου Φλώκου και να συνεχίσει η προσφορά υπηρεσιών προς το Σύλλογο.
  • Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 18ης Ιουνίου 2018, ο συναπόφοιτος Νίκος Γερασίμου, δικηγόρος,  καταλαμβάνει τη θέση του τακτικού μέλους του Δ.Σ. ως το πρώτο αναπληρωματικό μέλος.
  • Έγινε δεκτή πρόταση του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα να χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες του συναπόφοιτου Μιχάλη Βαξεβανίδη, φοιτητή στο Ο.Π.Α. για να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση στο αρχείο των αποφοίτων μας και στη διαδικασία εγγραφής νέων μελών.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ανέλαβε να επικοινωνήσει με το δημοσιογράφο συναπόφοιτο Τάκη Τσιρτσώνη ώστε να προσκληθεί στο επόμενο Συμβούλιο, προκειμένου να δρομολογηθεί η έκδοση της περιοδικής έκδοσης για την οικογένεια του Βαρβακείου (newsletter). Ο ίδιος ανέλαβε να ενημερώσει τη σκηνοθέτιδα Μαργαρίτα Μαντά για τη επιθυμία του Συμβουλίου να παραστεί ώστε να ενημερωθεί από την ίδια για την πρόταση παραγωγής ταινίας για το Βαρβάκειο και τους αποφοίτους τους.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανέλαβε τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για την υποδοχή των νέων αποφοίτων με διαδικασία που θα διενεργηθεί μέσω facebook.Η εκδήλωση θα γίνει στο Gasoline Bar, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 9.30μμ. και ο Σύλλογος θα καταβάλει το κόστος ενός ποτού ανά απόφοιτο.
  • Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης εξουσιοδοτήθηκε προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ξενάγησης αποφοίτων στο Μουσείο της Πόλης των Αθηνών και σε αρχαιολογικό χώρο της Αθήνας από τον συναπόφοιτο ξεναγό Στράτο Ψαράκη. Επίσης, ο ίδιος θα διερευνήσει τη δυνατότητα οργάνωσης ειδικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή του ποιητή Γιώργου Κοροπούλη, εκδήλωσης προς τιμήν του καθηγητή Χρήστου Παπαδημητρίου και προς τιμήν της αείμνηστης Πανώρειας Ρέλια, δ/ντριας της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Επίσης, ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος θα διερευνήσει τη δυνατότητα διενέργειας εκδήλωσης με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κηδεμόνων του Γυμνασίου.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις του Βαρβακείου, σύμφωνα με τις οποίες η Πρόεδρος Λη Λυκούδη και ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Βαλαδάκης υπέβαλαν την παραίτησή τους. Με επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας η κα Λυκούδη αναφέρει τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Βαρβακείου Ιδρύματος εξαιτίας των οποίων αδυνατεί να διενεργήσει εργασίες συντήρησης του στο Βαρβάκειο.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΣΤΙΣ 8.30 Μ.Μ.  ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.