ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι είναι παρόντα 8 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν οι Κυριάκος Σαμπατακάκης, Γιώργος Κούνης και Νίκος Γερασίμου. Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Έγινε απολογισμός αναφορικά με τη συμμετοχή μελών του Δ.Σ. σε σειρά εκδηλώσεων. Ειδικότερα, στις 21/2/2020 ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής. Στις 22/2/2020 ο Ταμίας Μπάμπης Διβάρης παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Συλλόγου Κηδεμόνων Βαρβακείου Γυμνασίου  με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό Αστροφυσικό Σταμάτιο Κριμιζή. Στις 23/2/2020 ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής. Στις 5/3/2020, το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Γερασίμου παρευρέθηκε στην κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Εθνικού Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη και στον τάφο του στο 1ο Νεκροταφείο. Στις 6/3/2020, ο Γραμματέας  Δημήτρης Τζάνας παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση του Βαρβακείου Γυμνασίου και Βαρβακείου Λυκείου με αφορμή το μνημόσυνο για τον Εθνικό Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη. Για το σύνολο των εκδηλώσεων αυτών έγιναν ειδικές αναρτήσεις στις σελίδες των αποφοίτων στο F/B.
  • Η εξάπλωση του κορωνοϊού και τα λαμβανόμενα περιοριστικά μέτρα, οδηγούν στην αναγκαστική αναβολή των εκδηλώσεων που αφορούσα τις «Υπόγειες Διαδρομές της Αθήνας» στις 29/3/2020 και την παρουσίαση βιβλίου του συναπόφοιτου Γιώργου Κοροπούλη στο Poliς Art Cafe στις 1/4/2020 . Παραμένει ο στόχος για τη διεξαγωγή της εκδήλωση για το συναπόφοιτο καθηγητή Χρήστο Παπαδημητρίου σε αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη στις 27/5/2020. Για το σκοπό αυτό στάλθηκε  το σχετικό συμφωνητικό και υπάρχει σχετική αλληλογραφία του Προέδρου με την υπεύθυνο του Μουσείου, την κα Λιάνα Τσομπάνογλου.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας απέστειλε στα μέλη του Συμβουλίου υπόδειγμα επιστολής με στόχο την άντληση χορηγίας για την παραγωγή ταινίας ειδικού σκοπού με θέμα το Βαρβάκειο και τους αποφοίτους του, σύμφωνα με την πρόταση της σκηνοθέτιδας Μαργαρίτας Μαντά. Ζητούμενο είναι η επιδίωξη της ανεύρεσης υποψήφιων χορηγιών ώστε να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του εγχειρήματος για να τύχει αυξημένης προβολής η γνωστοποίηση της μεγάλης  και διαχρονικής συμβολής του σχολείου μας μέσω των δράσεων των αποφοίτων του στην ελληνική κοινωνία.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας έστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το συναπόφοιτο Αθανάσιο Παπανικολάου, Πρόεδρο της MIG, για την μέσω της εταιρείας του ομίλου Everest καταβολή χορηγίας ύψους 2.000 ευρώ προς το Σύλλογό μας.
  • Συζητήθηκε πάλι και επιβεβαιώθηκε η βούληση του Συμβουλίου για τη βελτίωση της διαχείρισης των στοιχείων των μελών των αποφοίτων μας. Για το σκοπό, υιοθετήθηκε η πρόταση της Αντιπροέδρου Αλεξάνδρας Αργυροπούλου να συνταχθεί ολοκληρωμένη πρόταση ειδικού σκοπού από το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Βούλγαρη. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος θα παρακολουθήσει και θα συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία τα κατάλληλα πρόσωπα, όπως ο συναπόφοιτος Μιχάλης Βαξεβανίδης φοιτητής στο τομέα πληροφορικής του ΟΠΑ και άτομα για γραμματειακή υποστήριξη.
  • Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ο συναπόφοιτος Νίκος Χαραδαλιάς αναβαθμίστηκε σε Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να του απευθύνει επιστολή ειδικού σκοπού. Απευθύνοντας τα συγχαρητήριά του για το ορισμό του από τον Πρωθυπουργό, ενέργεια που έχει ήδη γίνει με ειδική ανάρτηση στο F/B και επιπλέον αναφέροντας τη διαθεσιμότητα αποφοίτων μας σε δράσεις που θα ο ίδιος θα ήθελε να μετάσχουμε, εθελούσια και χωρίς οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση. Το Συμβούλιο ανέθεσε στο Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα τη σύνταξη της σχετική επιστολής.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020.