20/5/2010

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 20/5/2010

 

Σε σχέση με την εκδήλωση προς τιμήν του Άρη Κωνσταντινίδη, στην Ακαδημία Αθηνών στις 27/5/19, έγινε αναφορά στις ενέργειες γνωστοποίησης της εκδήλωσης (mail αποφοίτων, f/b, εφημερίδες, sites κλπ), ώστε να έχει ικανοποιητικό αριθμό συμμετεχόντων (αποφοίτων και φίλων τους).

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας απέστειλε εκ μέρους του Δ.Σ. συγχαρητήρια επιστολή προς το συναπόφοιτο Θάνο-Μελέτη Δημόπουλο με την ευκαιρία της επανεκλογής του ως πρύτανη του ΕΚΠΑ την  15η  Μαΐου με ποσοστό 52% από τον 1ο  γύρο.

Ενόψει της Γ.Σ. της 29/5/2019  (επαναληπτική στις 5/6) ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας  επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες δημοσιεύσεις στον ημερήσιο τύπο (σε 2 εφημερίδες) και έχει γίνει κράτηση αίθουσα στο Electra Palace της Πλάκας. Η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου ανέλαβε να υποβάλει προτάσεις σε σχέση με την αλλαγή του καταστατικού του Συλλόγου. Συμφωνήθηκε ότι στόχος είναι να ενημερωθεί το Δ.Σ. και στη συνέχεια η Γ.Σ. προκειμένου να υπάρξουν παρατηρήσεις από τους αποφοίτους. Σε επόμενο χρόνο, μέχρι το τέλος του έτους, θα υπάρξει έκτακτη Γ.Σ. για την οριστική έγκριση των αλλαγών.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε ότι υπήρξε συνάντηση από κοινού με το μέλος του Δ.Σ. Αργύρη Θέο και το συναπόφοιτο Πάκη Κουρνούτο με τη σκηνοθέτρια Μαργαρίτα Μαντά. Η κα Μαντά έχει ζητήσει 15 περίπου ονόματα αποφοίτων προκειμένου να συντάξει πρόταση για να γυριστεί ταινία 50-55 λεπτών για τους αποφοίτους της Βαρβακείου.  Η πρόταση αναμένεται να υποβληθεί εντός του Ιουνίου.

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου, η Cosmote TV πρόβαλλε το ντοκιμαντέρ Ιωάννης Βαρβάκης, ο κουρσάρος που έγινε εθνικός ευεργέτης, την επιμέλεια του οποίου είχε ο δημοσιογράφος Χρήστος Βασιλόπουλος (Μηχανή του Χρόνου). Στο ντοκιμαντέρ συμμετείχαν καθηγητές του σχολείου μας (Μαίρη Μπελογιάνη, Ελένη Γκίκα, Θόδωρος Οτζάκογλου), ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής (σκηνοθέτης της ταινίας ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι) και εκ μέρους του Συλλόγου ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας. Σε εύλογο χρόνο και  σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου, το ντοκιμαντέρ  θα προβληθεί στο σχολείο μας

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλεξάνδρα Αργυροπούλου ενημέρωσε το συμβούλιο ότι τη Δευτέρα 6  Μαΐου παρέστη σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Αποφοίτων του Αρσακείου και του Συλλόγου των Γονέων τους. Επιβεβαιώθηκε η επιθυμία όλων σε σχέση με το συντονισμό των ενεργειών για την αναβάθμιση της Παιδείας και για την αναζήτηση των κοινών προς τούτο δράσεων.

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Βαρβάκειο Λύκειο συνάντηση με θέμα τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Την ενημέρωση έκανε ο Διευθυντής Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σπύρος Κωνσταντάτος. Από την πλευρά των αποφοίτων συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου.  Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο εξεταστικό χωρίς αναφορές στα του νέου θεσμικού πλαισίου για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Ανακοινώθηκε ακόμη ότι οι φετινές εξετάσεις για την εισαγωγή νέων μαθητών στο Βαρβάκειο Γυμνάσιο και τα λοιπά ιστορικά πρότυπα σχολεία θα διεξαχθούν στις 21/6.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7/2019,  ΣΤΙΣ 8.30 ΜΜ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.