Εκδήλωση Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνασίου στην Τράπεζα της Ελλάδος

Από την εξαιρετική εκδήλωση που οργάνωσε το Βαρβάκειο Γυμνάσιο (οργανωτική επιτροπή οι κυρίες Παζάρσκη και Α. Γκενάκου) στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην ετήσια ημερίδα στη μνήμη του Ιωάννη Βαρβάκη. Με παρουσίαση από τους μαθητές των τμημάτων Β2 και Β4 του θέματος «Ο Βαρβάκης κοντά στους πρόσφυγες». Στη συνέχεια, ακολούθησαν η ομιλία του Παναγιώτη Πάτση, Δ/ντή Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών και αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής με θέμα «Το επιστημονικό έργο του Δημήτρη Αιγινήτη» και η ομιλία του καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικόλαου Αναστασόπουλου με θέμα «Ο απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής Δημήτριος Αιγινήτης: πολιτικός βίος, κοινωνική επιρροή και επιστημονική καταξίωση». Ο Δημήτρης Αιγινήτης (1862-1934) αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Σχολή το 1879 και η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε αυτόν. Οι εξαιρετικού ενδιαφέροντος ομιλίες θα αναρτηθούν στο site του Συλλόγου μόλις μας δοθούν από τους ομιλητές. Τέλος, απενεμέθησαν τα βραβεία Σαρή, Τζουγανάτου και Νικόπουλου σε αποφοίτους του Βαρβακείου Λυκείου που σημείωσαν άριστες επιδόσεις.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της υποδειγματικής εκδήλωσης που προκάλεσε το συχνό και παρατεταμένο χειροκρότημα του πυκνού ακροατηρίου !!

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του κύριου Δημήτρη Τζάνα – γραμματέα του Συλλόγου αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής και εικόνες από την εκδήλωση.

Το Βαρβάκειο συμπλήρωσε τα πρώτα 150 χρόνια του και διανύει ήδη τα επόμενα 150, έχοντας τροφοδοτήσει και συνεχίζοντας να τροφοδοτεί την ελληνική κοινωνία με πλειάδα διακεκριμένων αποφοίτων. Οτι η οικογένεια του Βαρβακείου (Σχολείο-Ιδρυμα-Απόφοιτοι) συνεχίζουν από κοινού να υπερασπίζονται τη λειτουργία δημόσιων πρότυπων σχολείων, ναυαρχίδα των οποίων είναι το Βαρβάκειο. Οτι ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων δράσεων, συνεχίζει τις εκδηλώσεις του για τους μεγάλους αποφοίτους του παρελθόντος (αναφορά και στην εκδήλωση για τον Βλάση Κανιάρη στις 7/4) και εγκαινίασε σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή αποφοίτων που σήμερα διακρίνονται σε διάφορους στίβους.

3

1

2

5

6

7

8

9