Συνομιλώντας με τον Τίτο Πατρίκιο, τον Αγωνιστή, τον Ποιητή , τον άνθρωπο

Μια ιδιαίτερα μυσταγωγική ποιητική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  όσοι κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, τη Δευτέρα 22 Μαϊου 2023, για να παρακολουθήσουν τη συνομιλία του ποιητή Τίτου Πατρίκιου με τη φιλόλογο, Ph.D Αιμιλία Βλαχογιάννη, η οποία είχε την επιμέλεια και παρουσίαση του τιμητικού αφιερώματος.

 Συνομιλία – ιδεατό  ημερολόγιο, από την παιδική του ηλικία, την εφηβεία, την ωριμότητα, με αναφορές σε ιστορικές στιγμές. Η Αιμιλία Βλαχογιάνννη επέλεξε σημειολογικά είκοσι οκτώ  ποιήματα από το όλο  έργο του, που  τα  απέδωσε, μεταξύ των ερωτήσεων, με την υπέροχη φωνή του ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός.  Το φόντο της ζωής του συμπληρώθηκε από  ταινία μικρού μήκους με συνεντεύξεις από σημαντικούς άλλους της ζωής του Ποιητή (Ελένη Αντωνιάδου, Αναστάσης Βιστωνίτης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Μάριος Μπαχάς,  Αλεξάνδρα Παρτρικίου, Δάφνη Πατρικίου, Δημήτρης Ραυτόπουλος), με την ευγενική χορηγία  του Μάριου Μπαχά, δικηγόρου, π. Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου και Αντιπροέδρου του Βαρβακείου Ιδρύματος .

Το αφιέρωμα προλόγισε με δυναμική  εισαγωγή ο Πρόεδρος του ΦΣΠ, Καθηγητής  Πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος,  ο οποίος αναφέρθηκε  και στη σπουδαία ιστορία του Παρνασσού. Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με την επιτιμοποίηση του Μεγάλου Ποιητή μας.

Το εκλεκτό κοινό από διακεκριμένα πρόσωπα του  χώρου των γραμμάτων, της τέχνης και της επιχειρηματικής ζωής  εξέφρασε  τη συγκίνηση  για την επιτυχημένη βραδιά και κράτησε στην ψυχή του τη σοφία ζωής του Τίτου μας, το χιούμορ του, τη νεανικότητά του, το μήνυμα  ότι αξίζει  να αναζητούμε στην ποίηση ένα γνήσιο πνευματικό στήριγμα στους χαλεπούς καιρούς μας και τη σπουδαία προτροπή του προς τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα: «απαγορεύεται  το εξαφανίζεσθαι και το στενοχωρείσθαι!».

 Το όλο αφιέρωμα  σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί βιντεοσκοπημένο στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Μποδοσάκη