Αναζητώντας ισορροπίες

«Ήταν μια βραδιά γεμάτη ζωντάνια, αυθεντικότητα και ουσία» έγραψε η Πόπη Σωτηροπούλου για την βραδιά που οργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων την Πέμπτη 1/12/22, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ.

Τέσσερεις νεώτεροι συναπόφοιτοι, η Βιργινία Δανδουλάκη (απόφοιτος 2013), ο Γρηγόρης Γραμμένος (2006), η Έλλη Αναστοπούλου (2012) και ο Οδυσσέας Δρόσης (2013), κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από χώρους σπουδών καθώς και εργασίας , στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τον συντονισμό του μέλους του ΔΣ Νίκης Αναστοπούλου, που είχε και την όλη ευθύνη της εκδήλωσης, ήταν πραγματικά αποκαλυπτική και μας γέμισε αισιοδοξία για τη σκυτάλη που παραδίδουμε στους νεώτερους.

«Όσοι τους παρακολουθήσαμε, χαρήκαμε την καθαρή τους ματιά και «ζηλέψαμε» τις εμπειρίες τους. Μα πιό πολύ μας άρεσε ο προβληματισμός τους για τήν ισορροπία προσωπικής κι επαγγελματικής ζωής σε μια εποχή ανασφαλή και ρευστή , όπου θεοποιείται ο εργασιακός βίος εις βάρος της προσωπικής ζωής» σημείωσε ο Γιώργος Κούνης για να συμπληρώσει ο Δημήτρης Καρδοματέας πως «Είδαμε μια νέα γενιά μορφωμένη, ταξιδεμένη, ανοιχτόμυαλη, ισορροπημένη, που ξέρει τι θέλει, χωρίς κόμπλεξ απέναντι στους ξένους. Συγχρόνως έδειξαν συνειδητοποιημένοι για το τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα.»