Προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής επιθυμεί να σας προαναγγείλει ότι στους επόμενους μήνες θα οργανώσει τρεις τουλάχιστον εκδηλώσεις.

Η πρώτη αφορά τη συμμετοχή αποφοίτων, με τα μέλη του Δ.Σ. μεταξύ τους, στην ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που θα γίνει στο Βαρβάκειο Λύκειο, ενδεχομένως εντός του Δεκεμβρίου ή τον Ιανουάριο του επομένου έτους. Η ημερίδα είχε πραγματοποιηθεί και πέρσι και είχε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό ανταπόκρισης από τους μαθητές της 2ας και 3ης Λυκείου που κυριολεκτικά μας βομβάρδισαν με πλήθος ερωτήσεων για τα θέματα που τους απασχολούν. Υπενθυμίζεται ότι στην ημερίδα της 29/1/2016 είχαν ανταποκριθεί και είχαν συμμετάσχει παρουσιάζοντας τα επαγγέλματά τους, οι απόφοιτοι Αθανάσιος Μαντζιάρης, Κωνσταντίνος Μαυρομάτης, Αλέξανδρος Δελούκας, Νίκος Δικαίος, Ανδρέας Μανιάτης, Κυριάκος Σαμπατακάκης, Γιώργος Γκλαβάς, Δημήτρης Τζάνας, Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, Κώστας Βούλγαρης και Σωτήρης Ζησόπουλος. Ζητήθηκε δε από τη διευθύντρια του Σχολείου αλλά και όλους του καθηγητές, να καθιερωθεί η συμμετοχή εκπροσώπων των αποφοίτων από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων ώστε η ενημέρωση να γίνεται με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο. Το αίτημα έγινε αποδεκτό καθώς οι Απόφοιτοι αποδέχονται με ικανοποίηση την αναβάθμιση του πήχη των απαιτήσεων από τους μαθητές και το σχολείο μας με στόχο να θεσμοθετηθεί η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η δεύτερη αφορά την κοπή της ετήσιας πίττας του Συλλόγου με το σύνολο των αποφοίτων να είναι προσκεκλημένοι, αλλά και εκπροσώπους του σχολείου (Βαρβάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο) και του Βαρβακείου Ιδρύματος. Το event θα πραγματοποιηθεί στο 1ο δίμηνου του νέου έτους σε σημείο που θα αναγγελθεί εμπρόθεσμα σε όλους σας !

Το τρίτο αφορά μια ακόμη εκδήλωση προς τιμήν διακεκριμένου αποφοίτου του σχολείου μας, σε συνέχεια σειράς άλλων που με επιτυχία έχουν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα έτη, όπως για τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη, τον Δημήτρη Μητρόπουλο, τον Κώστα Αξελό, τον Τίτο Πατρίκιο και άλλους. Πάντα δε με την επιμέλεια της Αιμιλίας Βλαχογιάννη, επίτιμου μέλους του Συλλόγου μας. Αυτή τη φορά, θα αφορά στον εικαστικό Βλάση Κανιάρη (1928-2011), που θεωρείται από τους σημαντικότερους της «μεταπολεμικής γενιάς της διασποράς» των Ελλήνων καλλιτεχνών. Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του έργου του εκφράζει μια φύση ανήσυχη και ερευνητική που, ενώ αποποιείται τα στενά όρια του ελληνοκεντρισμού, συγχρόνως υπηρετεί την πιο ευρεία έννοια της ελληνικότητας. Το αφιέρωμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του επόμενου έτους.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Ο Πρόεδρος, Σωτήρης Ζησόπουλος

Ο Γραμματέας, Δημήτρης Τζάνας