19/11/2018

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

 

  • Αποφασίστηκε η διαδικασία για την οργάνωση και αποστολή στους αποφοίτους αλλά και στους φίλους τους των προσκλήσεων για τις επόμενες τρεις εκδηλώσεις μας (με mail, ανάρτηση στο f/b και στο site μας). Πρόκειται για τις εκδηλώσεις της Ξενάγησης στον Κεραμεικό με οδηγό  το Στράτο Ψαράκη στις 25 Νοεμβρίου, την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παναγιωτόπουλο στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει στις 30 Νοεμβρίου και την Ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών με οδηγό την Δρ. Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού, φυσικό – αστρονόμο στις 8 Δεκεμβρίου. Την επιμέλεια της οργάνωσης των εκδηλώσεων έχουν τα μέλη του Δ.Σ. Χαράλαμπος Διβάρης την πρώτη, Γιώργος Κούνης την δεύτερη και Πόπη Σωτηροπούλου την τρίτη.
  • Σε σχέση με τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show ελήφθησαν αποφάσεις για τη διενέργεια τριών θεματικών εκδηλώσεων. Η πρώτη θα αφορά Περιβαλλοντικά Θέματα και Αειφόρο ανάπτυξη με υπεύθυνο το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Γκλαβά. Η δεύτερη θα αφορά το πεδίο της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας με υπεύθυνο το μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπο Διβάρη. Η τρίτη θα αφορά τις Λειτουργίες της Μουσικής με υπεύθυνο το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Κούνη. Συζητήθηκε ακόμη το ενδεχόμενο μιας ακόμη εκδήλωσης για την Έξοδο από την κρίση με υπεύθυνο το δημοσιογράφο και απόφοιτό μας Χρήστο Κτενά που θα δρομολογηθεί αν κάποια από τις προαναφερθείσες δεν καταστεί δυνατό να οργανωθεί. Στο επόμενο Δ.Σ. οι υπεύθυνοι των εκδηλώσεων θα αναφερθούν στα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν την κάθε μία.
  • Συμφωνήθηκε στο επόμενο Δ.Σ. να αποφασιστεί ο χώρος που θα γίνει η ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε ημερομηνία προς το τέλος Ιανουαρίου 2018. Θα αποφασιστούν ακόμη τα ονόματα των αποφοίτων που θα βραβευθούν.
  • Η Αιμιλία Βλαχογιάνη αναφέρθηκε στα της εκδήλωσης για τον αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη που πιθανότατα θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών το Μάιο 2018. Ανέφερε ακόμη ότι εξασφάλισε τη συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού και αποφοίτου μας Δημήτρη Καταλειφού που θα εκφωνήσει κείμενα με αναφορές στο διακεκριμένο αρχιτέκτονα.
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε για τις επαφές με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και την επικοινωνία του απόφοιτου μας Σωτήρη Αντωνίου, δ/ντη ΕΣΑ, με την αντιδήμαρχο Νέλλη Παπαχελά, Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ώστε να αναρτηθεί η επιγραφή μας στη Βαρβάκειο Αγορά στο κτίριο ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ εντός του Ιανουαρίου (στις 19 ή στις 26, ημέρα Σάββατο στις 1μμ). Ο Σύλλογος θα ανακοινώσει την τελική ημερομηνία προσκαλώντας στη εκδήλωση το Δήμαρχο Αθηναίων, Αντιδημάρχους και το σύνολο της οικογένειας του Βαρβακείου (αποφοίτους, μαθητές & γονείς/καθηγητές του Βαρβακείου Γυμνασίου & Βαρβακείου Λυκείου, τα μέλη του Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος). Θα επιδιωχθεί δε η με όλα τα  διαθέσιμα μέσα γνωστοποίηση της εκδήλωσης, ενώ συμφωνήθηκε να εκφωνηθεί το ιστορικό του κτιρίου της Βαρβακείου από την  Αιμιλία Βλαχογιάννη.
  • Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλεξάνδρα Αργυροπούλου αναφέρθηκε πάλι στο καταστατικό του Συλλόγου επισημαίνοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού του. Το Δ.Σ. συμφώνησε ομόφωνα να εισηγηθεί τις αναγκαίες αλλαγές σε προσεχή συνεδρίαση.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8ΜΜ. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΆΝΔΡΑΣ.