14/01/2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

  • Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σ.Α.Β. στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show, Σάββατο 19/1/2019,  Divani Caravel, ως ακολούθως:

1η ενότητα, 10πμ.  «Αειφορία και περιβαλλοντικές πρακτικές». Συντονιστής Γιώργος Γκλαβάς, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου μας. Ομιλητές: Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Γιάννης Κόλλιας, Γρηγόρης Μπήλιος, απόφοιτοι Βαρβακείου Σχολής 1984.

2η ενότητα, 12μμ: «Ιστορίες μιας startup». Συντονιστές οι Κώστας Φλώκος και Χαράλαμπος Διβάρης, μέλη Δ.Σ. Συλλόγου μας. Ομιλητές οι  Ιάσων Βασιλείου  (αποφ. 1986), Γιώργος Βλάχος  (αποφ. 1970), Αλέξανδρος Ελευθεριάδης  (αποφ. 1985).
3η ενότητα, 2μμ.  «Fake news , πιο «αληθινά» από ποτέ». Συντονιστής:  Γιώργος Κούνης, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου μας. Ομιλητές : Ναταλί Χατζηαντωνίου  (αποφ. 1986), Βαγγέλης Δεληπέτρος  (απόφ.1974),   Χρήστος Κτενάς   (απόφ. 1984).

Η Ολγα Κοτίνη θα ασκήσει γραμματειακά καθήκοντα, ενώ ο Κώστας Φλώκος θα μεριμνήσει για τα απαραίτητα οπτικοακουστικά μέσα, την αποστολή του προγράμματος της εκδήλωσης στα μέλη και την ανάρτησή του στο site μας, ενώ όλα τα μέλη θα καταβάλλουν προσπάθεια για τη βέλτιστη επικοινωνιακή προσπάθεια μέσω f/b και άλλων τρόπων, τόσο προς τους αποφοίτους όσο και προς τους φίλους τους.

  • Έγινε ενημέρωση για τα της τελετής αποκαλυπτηρίων μεταλλικής επιγραφής στη Βαρβάκειο Αγορά το Σάββατο 26/1/2019, στις 1μμ., αναθηματική της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Ο Σ.Α.Β. δια του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα απηύθυνε επιστολή προς το Δήμαρχο-συνδιοργανωτή Γιώργο Καμίνη με αναφορά στο σύνολο των θεμάτων που πρέπει να τύχουν της μέριμνάς του (ανάρτηση πινακίδας, καθαριότητα, αστυνόμευση, παρουσία Φιλαρμονικής του Δήμου, μικροφωνική εγκατάσταση, επικοινωνιακές ενέργειες). Με ενέργειες του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου, του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα και του επιτίμου μέλους Αιμιλίας Βλαχογιάννη θα επιδιωχθεί η παρουσία τριών αποφοίτων που απεφοίτησαν από το ιστορικό σχολείο της Βαρβακείου: του Χρήστου Κουμέλη, του Μανώλη Βουζαρά και του Τίτου Πατρίκιου. Αποφασίστηκε, επίσης, η βιντεοσκόπηση των δύο εκδηλώσεων με ανάθεση στο γραφείο του Παναγιώτη Τριχιά με αμοιβή 300 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη το ικανοποιητικό επίπεδο υπηρεσιών που προσέφερε κατά την εκδήλωση για το Γιάγκο Πεσμαζόγλου, ενώ επιθυμητή είναι και η βιντεοσκόπηση από το μέλος του Δ.Σ. Αργύρη Θέο, σκηνοθέτη.
  • Ορίστηκε η ημερομηνία κοπής της βασιλόπιττας του Συλλόγου, η Δευτέρα 11η Φεβρουαρίου 2019, στο κέντρου σταθμού του Μετρό στο Μοναστηράκι, αποδεχόμενοι την προσφορά του κ. Δημήτρη Κοκκοτού (24 ευρώ ανά άτομο, με φαγητό, ποτό και βασιλόπιτα). Συμφωνήθηκε δε ότι τιμώμενα πρόσωπα για την πολυετή προσφορά τους θα είναι τα ιστορικά μέλη του Δ.Σ. Θεόφραστος Λύχρος, Γιάνης Κουκουλόπουλος, Βλάντικ Νελαβίσκυ και Σπύρος Περλεπές. Το Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και για άλλους αποφοίτους από άλλα πεδία (επιστημονικό, καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό). Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ζήτησε μέχρι τις 31/1 να αναζητηθεί χορηγός και δωροθέτες ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή λαχειοφόρου αγοράς με στόχο την άντληση εσόδων. Το μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπος Διβάρης θα προσφέρει τα τρία φλουριά που θα δοθούν στους τυχερούς κατά τη κοπή της πίτας. Η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου θα μεριμνήσει για την έγκαιρη κατασκευή των πλακετών.
  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανακοίνωσε ότι από κοινού με το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα επισκέφθηκαν τις δ/ντριες των σχολείων κυρίες Σερέτη (Λυκείου) και Γελαδάκη (Γυμνασίου) που έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση της 26/1 στη Βαρβάκειο Αγορά από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές και την Πρόεδρο του Βαρβακείου Ιδρύματος Λη Λυκούδη.  Με την ευκαιρία, έγινε ευρύτερη συζήτηση για τα ζητήματα των σχολείων καθώς και για την «ημέρα της σταδιοδρομίας» που θα γίνει στο σχολείο στις 21/3 με τη συμμετοχή αποφοίτων. Συμφωνήθηκε ακόμη να αξιοποιηθεί χώρος του σχολείου («γωνιά των αποφοίτων») προκειμένου να υπάρξουν αναρτήσεις επί των δράσεων των αποφοίτων και λοιπές αναφορές που από κοινού θα αποφασιστούν.

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2109, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΆΝΔΡΑΣ.