11/07/2018

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

  • Το Δ.Σ. έλαβε χώρα το μεσημέρι της αρχικά προγραμματισμένης βραδινής ώρας. Αιτία ήταν η συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των μελών του στην κηδεία του ιστορικού μέλους του Συλλόγου και μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Φάντη, ετών 82, που αιφνιδίως απεβίωσε Η εξόδιος τελετή έγινε στο κοιμητήριο Ζωγράφου και την παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμαθητών και φίλων του θανόντα. Εκ μέρους τους Συλλόγου, εκφώνησε επικήδειο λόγο ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας που ανέφερε τα παρακάτω:

O Δημήτρης Φάντης ήταν από τους ανθρώπους που όλοι θα ήθελαν να έχουν γνωρίσει. Οι συμμαθητές του το ήξεραν από τότε… Εγώ είχα τη τύχη να τον γνωρίσω μετά το 2000 οπότε ήρθα πιο κοντά στο Βαρβάκειο. Εκείνος είχε ήδη συμπληρώσει τότε τέσσερις δεκαετίες ενασχόλησης με τα κοινά της οικογένειας του Βαρβακείου, τους αποφοίτους, το σχολείο, το Ίδρυμα. Η προσφορά του ήταν απροσμέτρητη, κερδίζοντας δίκαια το χαρακτηρισμό του «ακάματου εργάτη» που του αποδώσαμε όταν σαν Σύλλογος τον τιμήσαμε στις αρχές του 2017. Θυμίζω ότι με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τους αδερφούς Τόλη, χρηματοδότησαν τον ανδριάντα του Βαρβάκη που τοποθέτησαν τότε στον τόπο της καταγωγής του, δηλαδή στο λιμάνι των Ψαρών. Πάντα παρών στα συμβούλια, ακόμη και μετά από την επίσημη αποχώρησή του συμβάλλοντας ενεργητικά, φυσικά δε στις γενικές συνελεύσεις μας από τις οποίες δεν έλειπε ποτέ, εμβληματική παρουσία μέχρι την τελευταία στιγμή ! Ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός, ανιδιοτελής και γενναιόδωρος , με αποτέλεσμα οι δράσεις του να είναι πάντα ωφέλιμες για το Βαρβάκειο που είχε την τύχη να έχει κοντά του τον ιδρυτή μιας εξαιρετικής τεχνικής εταιρείας, της ΕΚΤΕΡ που έστησαν κάποτε με έναν άλλο συμμαθητή του, τον Κωνσταντίνο Χωρίτη που έφυγε πρώτος. Μιας εταιρείας που έδωσε στη χώρα υποδειγματικά έργα, προϊόντα κυρίως της τελειομανίας του Φάντη και που συνεχίζει με άλλους ιδιοκτήτες να λειτουργεί και σήμερα.

Όμως ο Δημήτρης Φάντης, άνθρωπος με ηθικό ανάστημα που λίγους μόνο διακρίνει πλέον στην εποχή μας και με αξιακό σύστημα «άλλης εποχής» ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος και προς τους τρίτους, στοιχείο που το εισέπραξαν όλα τα μέλη της οικογένειας του Βαρβακείου που τον έζησαν και είχαν τύχη να είναι και φίλοι του. Είχα την τύχη να είμαι από αυτούς και εγώ. Προς αυτούς ο Τάκης ήταν πάντα δίπλα τους ακούγοντας και δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές, ιδιαίτερα προς εμάς τους μικρότερους καθώς έτσι ένοιωθα δίπλα του αν και μας χώριζε μόνο μια εικοσαετία περίπου !

Θα μας λείψεις ακριβέ μου φίλε… Είθε κάποτε να προσεγγίσουμε το μέγεθος της δικής σου προσφοράς στην οικογένεια του Βαρβακείου !! Αιωνία σου η μνήμη !!!

Τέλος, ποσό 850 ευρώ που συγκεντρώθηκε από δωρεές μελών του Δ.Σ. και φίλων του εκλιπόντα ανέλαβε να αποδώσει στη σύζυγο του εκλιπόντα Σαβούλα Φάντη ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας.

  • Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Βαρβάκειο Λύκειο η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του σχολείου παρουσία των γονέων των παιδιών. Εκ μέρους του Δ.Σ. παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου και το αν. μέλος του Δ.Σ. Φίλιππος Σείριος. Ο τελευταίος ήρθε σε επαφή με αρκετούς από τους αποφοιτήσαντες ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να διενεργηθεί για τρίτο συνεχόμενο έτος η υποδοχή τους από το Σύλλογό μας σε ειδική εκδήλωση – event το Σεπτέμβριο. Το Συμβούλιο αποφάσισε να γίνει το event στις αρχές Σεπτεμβρίου σε bar στο Γκάζι. Η συνολική δαπάνη θα καλυφθεί από το ταμείο του Συλλόγου μας.

  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος από κοινού με το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα, αναφέρθηκαν σε σειρά εκδηλώσεων αυξημένου ειδικού βάρους που προτείνεται να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος μας κατά το επόμενο διάστημα. Είναι οι παρακάτω:

1. Εκδήλωση αναφορικά με τις δραστηριότητες των γυναικών του Βαρβακείου με αφορμή τη συμπλήρωση 33 ετών από την αποφοίτηση και γυναικών από το σχολείο μας.

2. Αθλητικό event, όπως για παράδειγμα αγώνας basketball μεταξύ ομάδας μαθητών και αμάδας του σχολείου μας.

3. Μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή αποφοίτων που δραστηριοποιούνται στα μουσικά δρώμενα, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά.

4. Παραγωγή ταινίας με τη συμμετοχή σημερινών αποφοίτων, στο βαθμό που το σχέδιο προσελκύσει τους απαραίτητους χρηματοδοτικούς πόρους.

5. Διενέργεια ειδικής εκδήλωσης στα Ψαρά, γενέτειρα του Ιωάννη Βαρβάκη, προς τιμήν του Εθνικού μας Ευεργέτη από το κληροδότημα του οποίου ιδρύθηκε η Βαρβάκειος Σχολή. Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της οικογένειας του Βαρβακείου (Απόφοιτοι, Σχολείο, Ίδρυμα).

6. Οργάνωση μεγάλου party με στόχο τη μαζική συγκέντρωση μεγάλου μέρους των μελών της οικογένειας του Βαρβακείου.

7. Εκδήλωση προς τιμή διακεκριμένου αποφοίτου της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής με τις γνωστές υψηλές προδιαγραφές που έχουν μέχρι τώρα διενεργηθεί. Ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας πρότεινε εκδήλωση για τον αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη (1913-1993).

8. Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show που φιλοξενείται στο Χίλτον, στο βαθμό που μας διατεθεί αίθουσα, με τη συμμετοχή αποφοίτων που είναι ενεργοί σε διάφορους επαγγελματικούς στίβους.

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ζήτησε να καταβληθεί προσπάθεια για τη διαμόρφωση ετήσιου προγραμματισμού και για την έγκαιρη προετοιμασία κάθε μιας από τις εκδηλώσεις που θα αποφασιστούν. Είναι αυτονόητο ότι οι εκδηλώσεις του Συλλόγου θα συμπληρωθούν και με άλλες κατά τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται.

  • Έγινε αναφορά στο καταστατικό του Συλλόγου μας σε σχέση με την ανάγκη αναδιαμόρφωσής του ώστε να καλυφθούν οι σημερινές ανάγκες. Για το σκοπό αυτό, η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, από κοινού με άλλους νομικούς μέλη του Δ.Σ. αν κριθεί σκόπιμο, θα εισηγηθεί σε επόμενη συνεδρίαση τις προτεινόμενες αλλαγές.

  • Συμφωνήθηκε η καταβολή ποσού 400 ευρώ στον τεχνικό για τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο της βιντεοσκόπησης συνεντεύξεων της Αιμιλίας Βλαχογιάννη με διάφορα πρόσωπα που αναφέρονταν στον Γιάγκο Πεσμαζόγλου.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ΣΤΙΣ 20.30 ΜΜ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 238, ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ.