03/09/2018

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 3ης ΣΕΠΕΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

  • Ενόψει του καθιερωμένου αγιασμού κατά την έναρξη του σχολικού έτους την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, συμφωνήθηκε να παραστούν μέλη του Δ.Σ. στο σχολείο μας. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος , η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, τα μέλη Κώστας Φλώκος, Γιώργος Γκλαβάς, Κώστας Βούλγαρης και ενδεχομένως και άλλοι. Συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί επικοινωνία με τους γονείς των παιδιών ώστε να ενημερωθούν για το Σύλλογο και τις δραστηριότητές του και να ζητηθεί από τις διευθύντριες των σχολείων να παραχωρηθεί χώρος στο σχολείο, ώστε ανά τακτά διαστήματα να προσέρχεται εκπρόσωπος του Συλλόγου για να επικοινωνεί με τους μαθητές και τους γονείς τους.

  • Αναφορικά με το περιεχόμενο των συγχρόνων δημόσιων προτύπων σχολείων, συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδική συνεδρίαση για την ανταλλαγή απόψεων, ώστε να μορφοποιηθούν πληρέστερα οι θέσεις του Συλλόγου μας. Για το σκοπό αυτό, η Αιμιλία Βλαχογιάννη που διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία, θα κοινοποιήσει προηγουμένως προς όλα τα μέλη κείμενα επί τους θέματος ώστε να υπάρξει η σχετική προπαρασκευή.

  • Συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και φέτος η υποδοχή των τελευταίων αποφοίτων στο χώρο Gazoline στο Γκάζι την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος από κοινού με το αν. μέλος Κώστα Σείριο ανέλαβαν να διενεργήσουν όλα όσα απαιτούνται ώστε και η φετινή υποδοχή να έχει επιτυχία ανάλογη των προηγουμένων οπότε το μεγαλύτερο μέρος των αποφοίτων είχε παραστεί. Τα έξοδα της εκδήλωσης θα καλυφθούν από τους πόρους του Συλλόγου ενώ συμφωνήθηκε να δοθεί δωρεάν ένα (1) ποτό. Ώρα προσέλευσης ορίστηκε στις 9.30 μμ.

  • Συμφωνήθηκε ότι η εισπραττόμενη συνδρομή δεν θα υπολείπεται του ποσού των 25 ευρώ. Σε περίπτωση που προσφέρεται στον εισπράκτορα μικρότερο ποσό θα λαμβάνεται ως οικονομική ενίσχυση και επομένως ο απόφοιτος δεν θα μπορεί να ασκεί εκλογικά δικαιώματα.

  • Με επιμέλεια του ταμία Χαράλαμπου Διβάρη, θα διαμορφωθεί το περιεχόμενο ειδικής ανάρτησης στο site του Συλλόγου και στις σελίδες μας στο Facebook με την οποία οι απόφοιτοι θα ενημερώνονται για τα του λογαριασμού στον οποίο μπορούν να καταβάλλουν συνδρομή ή άλλης μορφής οικονομική ενίσχυση προς το Σύλλογό μας.

  • Συμφωνήθηκε να αποδοθεί στον ειδικό λ/σμό της Εθνικής Τράπεζας το ποσό που συγκεντρώθηκε από μέλη μας υπέρ των πυρόπληκτων στο Μάτι (γεγονότα 23ης Ιουλίου 2018). Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο πρώην καθηγητής μαθηματικών του σχολείου μας Βασίλης Κατσαργύρης. Επίσης, συμφωνήθηκε η αποστολή ευχαριστήριας επιστολής προς όσους ανταποκρίθηκαν στο σχετικό αίτημα του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου.

  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας και εκπρόσωπος στο Βαρβάκειο Ιδρυμα, ενημέρωσε τα μέλη για ειδικά θέματα της λειτουργίας το Ιδρύματος. Μεταξύ άλλων για τη σχετική πρόοδο που υπάρχει στο έργο της συντήρησης του σχολείου που πιθανολογείται ότι θα ξεκινήσει το καλοκαίρι 2019. Επίσης, ανέφερε το ζήτημα της ελλειμματικής διαχείρισης του Ιδρύματος που συνεπάγεται την απομείωση των αποθεματικών του. Τα μέλη Κυριάκος Σαμπατακάκης και Νίκος Γερασίμου ανέπτυξαν τις απόψεις τους, ενώ η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου τόνισε ότι η αλλαγή της νομικής μορφής του Ιδρύματος σε ΝΠΙΔ είναι προαπαιτούμενο για να βελτιωθεί η λειτουργία του σε όλα τα επίπεδα.

  • Αναφορικά με τις εκδηλώσεις προς τιμήν επιφανών αποφοίτων, συμφωνήθηκε ομόφωνα η επόμενη να αφορά τον αρχιτέκτονα Αρη Κωνσαντινίδη (1919-1993). Η Αιμιλία Βλαχογιάννη θα αναλάβει το σύνολο των ενεργειών ώστε και αυτή η εκδήλωση να στεφθεί από επιτυχία. Η εκδήλωση αναμένεται να λάβει χώρα κατά το 1ο εξάμηνο του 2019.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 238, ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, 2Ος ΟΡΟΦΟΣ ΣΤΙΣ 8 Μ.Μ.