28/06/2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗ 28/6/2017

• Έγινε διεξοδική συζήτηση με αφορμή τη ματαίωση της καθιερωμένης τελετής αποφοίτησης των μαθητών της 3ης Λυκείου από τη Βαρβάκειο, εξαιτίας των δημοσιευμάτων στο facebook (Τα ανομολόγητα του Βαρβακείου). Η άποψη της δ/νσης του σχολείου και των καθηγητών είναι ότι η ιστοσελίδα πρέπει να πάψει να υφίσταται αφού θεωρούν τα αναρτώμενα σε αυτή σχόλια προσβλητικού περιεχομένου. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος απέστειλε επιστολή επιδιώκοντας να συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης, ενώ συμφωνήθηκε να επισκεφτεί τη διευθύντρια του Λυκείου κα Σερέτη σε μια προσπάθεια να διενεργηθεί η εκδήλωση αποφοίτησης, αναφέροντας ότι οι απόφοιτοι αποδοκιμάζουν όσους αποδεδειγμένα έχουν συμμετοχή σε αναρτήσεις υβριστικού περιεχομένου και αποδεχόμενος τη μη συμμετοχή τους.

• Συμφωνήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να μεταβιβαστούν τα Domains των sites από την Accenture στο όνομα του Συλλόγου μας. Να καταβληθούν δε τα προβλεπόμενα ποσά. Για τη διαδικασία αυτή θα επιληφθούν ο Κώστας Φλώκος και ο Κώστας Βούλγαρης, μέλη του Δ.Σ.

• Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας πρότεινε να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη πρόταση για την παραγωγή (συνολικό κόστος μεταξύ άλλων) ειδικού video που θα αφορά την ιστορία της Βαρβακείου Σχολής (ήδη υπάρχει το λεύκωμα 150 χρόνια Βαρβάκειο), σε συνέχεια της άρνηση της ΕΡΤ να το κάνει για λογαριασμό μας (απάντηση του Χρήστου Βασιλόπουλου υπεύθυνου εκπομπής Μηχανή του Χρόνου). Συμφωνήθηκε ομόφωνα να ανατεθεί η διαμόρφωση της πρότασης στο μέλος του Δ.Σ. Αργύρη Θέο, σκηνοθέτη, που μπορεί να υλοποιήσει το έργο με επιτυχία, αφού βεβαίως προηγουμένως εξασφαλιστούν οι πόροι.

• Συμφωνήθηκε να κληθεί σε επόμενο Δ.Σ. ο Δρ. Γ. Ηλιόπουλος, απόφοιτος της Βαρβακείου 1983 που έστειλε πρόταση για διενέργεια ειδικής εκδήλωσης για τον Κορνήλιο Καστοριάδη, ώστε να την αναλύσει διεξοδικά. Την κλήση του θα αναλάβει ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος.

• Συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί η συμμετοχή του Συλλόγου μας σε δράσεις με ευρύτερο κοινωνικό/ανθρωπιστικό περιεχόμενο, από κοινού ενδεχομένως με άλλους Συλλόγους Ιστορικών Προτύπων Σχολείων ή και με τρίτους. Τη σχετική διερεύνηση τέτοιων δυνατοτήτων ανέλαβε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αλεξάνδρα Αργυροπούλου.

• Συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα διενέργειας εκδήλωσης ειδικού σκοπού που θα αφορά τις γυναίκες αποφοίτους του Σχολείου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Βαρβάκειος έγινε μικτό σχολείο μετά το 1980 και ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός διακεκριμένων αποφοίτων γυναικείου φύλου σε πολλούς στίβους. Σχετική εισήγηση σε εύλογο χρόνο θα κάνει η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου που θα ασχοληθεί με το θέμα.

• Το μέλος του Δ.Σ. Χάρης Κωστελέτος ανέλαβε να εισηγηθεί τη δυνατότητα συνέχισης του έργου της ομάδας επικοινωνίας που έχει ως αποστολή τη εντός τριετίας επίτευξη του αριθμού ενεργών αποφοίτων για το Σύλλογο σε 2020 μέλη. Με δεδομένο ότι ο επικεφαλής της επιτροπής Αλέξανδρος Κυδωνάκης είναι σε ανάρρωση από πρόσφατα προβλήματα της υγείας του.

• Με πρωτοβουλία του Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρη Τζάνα και κατόπιν προτροπής του ιστορικού μέλους Δημήτρη Φάντη, εστάλη προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστολή και αίτημα όπως υποδεικνύεται στο site του, αναφορικά με τη χρηματοδότηση της ανέγερσης νέου σχολείου για τη Βαρβάκειο Σχολή. Το αίτημα διαβιβάστηκε και στους Πρύτανι του ΕΚΠΑ Αθανάσιο Δημόπουλο και στον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Πέτρο Σφηκάκη, απόφοιτοι και οι δύο της Βαρβακείου Σχολής, από τους οποίους ζητήθηκε να υποστηρίξουν το αίτημά μας.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ στις 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ