26/11/2013

-Ο κ. Τζάνας μας ανέφερε ότι μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος και Δ/ντή του Βαρβακείου Λυκείου κ. Μάντζο επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Αττικής και έλαβαν την υπόσχεση της χρηματοδότησης για την ανέγερση νέου σύγχρονου εκπαιδευτικού συγκροτήματος στο ιδιόκτητο του Βαρβακείου Ιδρύματος κτήμα 30 περίπου στρεμμάτων στην Κηφισιά, υπό τον όρο ότι θα συναινέσει ο Δήμος Κηφισίας και θα κατατεθεί πλήρης φάκελος.  Εκ των παρισταμένων ο κ. Δημήτρης Σύριος ανέλαβε να διερευνήσει   σχετικώς τη δυνατότητα συναίνεσης του Δήμου Κηφισιάς και να μας        ενημερώσει.  Το ίδιο και ο Πρόεδρος κ. Μπαχάς.

-Η κα Αιμιλία Βλαχογιάννη ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής και τη βοήθεια του Προέδρου του κ. Γιάννη Μάνου, χάριν της φιλίας του με τον δικό μας Πρόεδρο κ. Μάριο Μπαχά, επέτυχε να ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα του Μεγάρου Plus για το 2ο εξάμηνο του 2014, μια εκδήλωση του Συλλόγου μας για τον Απόφοιτο Δημήτρη Μητρόπουλο, στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής.  Στην εκδήλωση αυτή ο Απόφοιτος ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός θα αναγνώσει επιστολές και κείμενα του Δημήτρη Μητρόπουλου, ενώ ο επίσης Απόφοιτος Διονύσης Μαλούχος με τη συνοδεία της σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη θα εκτελέσει στο πιάνο μελοποιημένα από τον Δημήτρη Μητρόπουλο ποιήματα.  Στην όλη εκδήλωση που θα συντονίσει η κα Αιμιλία Βλαχογιάννη, θα μιλήσει και κάποιος Μουσικολόγος που θα επιλέξει ο γνωστός Μουσικολόγος κ. Κώστιος, ο οποίος λόγω ηλικίας κωλύεται να μιλήσει ο ίδιος.

-O Εισπράκτορας  κ. Πιέρρος Κωνσταντινάκος παρέδωσε στον Πρόεδρο κ. Μπαχά € 1.480 από Συνδρομές τρέχοντος έτους.  Το ποσό αυτό, μαζί με τις αντίστοιχες αποδείξεις, παρέλαβε ο κ. Νίκος Μαγκλάρας.

-Ο κ. Χρήστος Κάραλης, Απόφοιτος, μας έστειλε το πρόγραμμα του νυκτερινού ΑΚΤΗ (στην οδό Πειραιώς) με Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Σάκη Μπουλά και Γιάννη Ζουγανέλη.  Ο κ. Σωτήρης Ζησόπουλος ανέλαβε να επικοινωνήσει μαζί του για πιθανή εκδήλωση στο Κέντρο αυτό του Συλλόγου μας κατά τον Ιανουάριο 2014 και να επανέλθει στο Διοικητικό μας Συμβούλιο.

-Ο παριστάμενος κ. Κώστας Φλώκος, ειδικός προγραμμάτων Η/Υ, με εγκατάσταση στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, δέχθηκε να πλαισιώσει το Διοικητικό μας Συμβούλιο και να βοηθήσει σε όλα τα θέματα του site και του Μητρώου μας, παριστάμενος και στις συνεδριάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου, στις οποίες εφεξής θα τον καλούμε και τον κ. Δημήτρη Σύριο.

-Το Βαρβάκειο Σχολείο θέλει να οργανώσει μια φωτογραφική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη.  Ο Πρόεδρός μας κ. Μπαχάς επικοινώνησε με τους αρμόδιους του Μουσείου Μπενάκη και, λόγω φιλίας του με αυτούς, δέχθηκαν να διαθέσουν μια Αίθουσα στο Μουσείο της οδού Πειραιώς, δωρεάν, εντός του 2014, παρόλο που ήδη το πρόγραμμα για ολόκληρο το έτος 2014 έχει καλυφθεί.

-Ο κ. Μπαχάς εκάλεσε τους παριστάμενους να επιχειρήσουν να μαζέψουν ικανό κατάλληλο φωτογραφικό υλικό για τους Αποφοίτους του Βαρβακείου, ώστε, στην ανωτέρω έκθεση, να εκπροσωπηθούν και οι Απόφοιτοι, ει δυνατόν. Ο κ.κ. Δημήτρης Σύριος και Σωτήρης Ζησόπουλος ανέλαβαν να διερευνήσουν και το θέμα αυτό.