17/2/2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

 

  • Αποφασίστηκε η διενέργεια εκδήλωσης κοπής πίτας για το νέο έτος την Τετάρτη 2 Μαρτίου. Τα μέλη του Δ.Σ. Σωτήρης Ζησόπουλος, Φίλιππος Σύριος και Δημήτρης Τζάνας από κοινού με την Αιμιλία Βλαχογιάννη ανέλαβαν να βρουν άμεσα τον κατάλληλο χώρο. Συμφωνήθηκε να υπάρξει δώρο αξίας 100 ευρώ περίπου που θα επιλεγεί από το Φίλιππο Σύριο και θα δοθεί στον «τυχερό» της βραδιάς. Επίσης, συμφωνήθηκε να τιμηθούν απόφοιτοι που έχουν διακεκριμένη παρουσία στις επιστήμες, τις τέχνες και την επιχειρηματικότητα. Μετά από αναλυτική συζήτηση κατά την οποία προτάθηκαν διάφοροι υποψήφιοι, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να τιμηθούν οι παρακάτω: ο Λάμπρος Κοτσίρης , ακαδημαϊκός-ομότιμος καθ. Πανεπιστημίου για τη συμβολή του στη νομική επιστήμη, ο Τίτος Πατρίκιος, ποιητής για τη συμβολή του στις τέχνες και τη λογοτεχνία και ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας Accenture Α.Ε. για τη συμβολή του στην επιχειρηματικότητα. Τα λοιπά οργανωτικά θέματα της εκδήλωσης (προμήθειες πλακετών για τα τιμώμενα πρόσωπα, προμήθεια πίτας κ.α.) θα διεκπεραιωθούν από τις Αλεξάνδρα Αργυροπούλου και Αιμιλία Βλαχογιάννη. Την ανάρτηση της πρόσκλησης στο sitefacebook-αποστολή mail θα διενεργήσουν οι Κώστας Βούλγαρης, Κώστας Φλώκος και Δημήτρης Τζάνας.
  • Το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο προσκαλεί τους αποφοίτους σε εκδήλωση που θα γίνει στις 27/2/2016 στο Μουσείο Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 3) με τίτλο «Θέματα Τέχνης Επιστήμης και Κριτικής Σκέψης». Στην ημερίδα που τελεί υπό την αιγίδα της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές όπως ο Αναστάσιος Βάρβογλης, καθηγητής Χημείας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Μαρία Κόκκορη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου του Σικάγο, ο Αλέξανδρος Κόκκος, καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου και ο Μιχαήλ Δουλγερίδης, διευθυντής συντήρησης έργων της Εθνικής Πινακοθήκης.
  • Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 διεξήχθη με επιτυχία στο Βαρβάκειο Λύκειο ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τη συμμετοχή πολλών μελών του Δ.Σ. που ανέλυσαν στους μαθητές τις απόψεις τους για τα επαγγέλματα που εκπροσωπούν. Ειδικότερα, συμμετείχαν οι Αλεξάνδρα Αργυροπούλου, Δημήτρης Τζάνας, Σωτήρης Ζησόπουλος, Γιώργος Γκλαβάς και Κυριάκος Σαμπατακάκης που ανέλυσαν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τις νομικές, τις οικονομικές επιστήμες, το πολυτεχνείο και την ιατρική. Κατά γενική ομολογία η ανταπόκριση των μαθητών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ τόσο η διευθύντρια του σχολείου κα Βασιλική Σερέτη όσο και η καθηγήτρια Λη Λυκούδη Πρόεδρος του Βαρβακείου Ιδρύματος συνεχάρησαν τον Πρόεδρο Μάριο Μπαχά και ζήτησαν την καθιέρωση της συμμετοχής των αποφοίτων στην ημερίδα.
  • Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο προς τιμή του Εθνικού Ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη. Η εκδήλωση που φέτος έγινε εκτάκτως στην αίθουσα τελετών του σχολείου ήταν αφιερωμένη στο Βασίλη Λάσκο, ηρωικό πλοίαρχο που σκοτώθηκε πάνω στο Y/Β Κατσώνης στις 14 Σεπτεμβρίου 1943 λίγο πριν βυθιστεί από γερμανικό καταδιωκτικό. Από το πλήρωμα, επέζησαν μόλις τρεις, μεταξύ τους ο ύπαρχος του υποβρυχίου Ηλίας Τσουκαλάς. Και οι δύο (Β. Λάσκος και Η. Τσουκαλάς) ήταν απόφοιτοι του Βαρβακείου ! Κατά γενική ομολογία, η εκδήλωση ήταν εξαιρετική και οι συμμετέχοντες μαθητές πέτυχαν να φορτίσουν συναισθηματικά την ατμόσφαιρα της αίθουσας. Χαιρετισμό απηύθυνε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Μάριος Μπαχάς τονίζοντας ότι οι απόφοιτοι θα υπερασπίζονται πάντοτε τη λειτουργία δημόσιων πρότυπων σχολείων με διαδικασία εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών σε αυτά, ενώ παρόντες ήταν και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Τζάνας, Αλεξάνδρα Αργυροπούλου και Σωτήρης Ζησόπουλος.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2016.