21/02/2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΡΙΤΗΣ 21/2/2017

• Στη συνεδρίαση παρέστη το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Βαρβακείου με επικεφαλής το νέο Πρόεδρο Βίκτωρα Βλαχογιάννη που συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος και τους κ.κ. Τσίχλη, Δικαίο, Καδδά, Κατσαρού και Προκοπίου. Η συνάντηση αποσκοπούσε στην μεταξύ μας γνωριμία με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την επίτευξη των κοινών μας επιδιώξεων. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι τα ζητήματα που αφορούν την αναβάθμιση του κτιρίου της Βαρβακείου οφείλουν άμεσα να επιδιωχθούν, δεδομένου ότι τα προβλήματα υγιεινής, ασφάλειας και ανεπαρκούς συντήρησης έχουν επιδεινωθεί. Οι απόφοιτοι διαβεβαίωσαν ότι η αναβάθμιση των υποδομών του υφιστάμενου σχολείου θα είναι αυξημένης προτεραιότητας στις δράσεις τους. Ζητήθηκε επίσης να συνταχθεί σημείωμα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε σχέση με τη διαχρονική στάση του Δήμου Ψυχικού προς το σχολείο με στόχο τη δική μας παρέμβαση ώστε να σημειωθεί βελτίωση στις από μέρους του Δήμου υπηρεσίες προς το σχολείο.

• Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία συμμετοχής του Συλλόγου μας στην ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού που θα διεξαχθεί στο Βαρβάκειο Λύκειο την Τετάρτη 1 Μαρτίου. Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος έχει αναλάβει τη σχετική διαδικασία έχοντας στείλει προς τους αποφοίτους μήνυμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μέρους τους, στο όποιο υπήρξε υψηλή ανταπόκριση. Τις επόμενες ημέρες θα καταρτιστεί το σχετικό πρόγραμμα με στόχο την ευρύτερη δυνατή εκπροσώπηση υποψήφιων επαγγελματικών τομέων, ενώ στην εναρκτήρια εκδήλωση θα παραστούν οι απόφοιτοι Διονύσης Μαλλούχος (Δ/ντης 3ου Προγράμματος) και Δημήτρης Καταλειφός που θα μιλήσουν προς τους μαθητές.

• Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της λήψης συνέντευξης με το διακεκριμένο οφθαλμίατρο Αναστάσιο Κανελλόπουλο, απόφοιτο της Βαρβακείου Σχολής διάρκειας 37 λεπτών, που θα αναρτηθεί στο site μας. Για το σκοπό αυτό θα διαμορφωθεί στο site ειδική θέση με τίτλο Συνομιλώντας με απόφοιτους όπου θα αναρτώνται οι σχετικές συνεντεύξεις. Η όλη διαδικασία γίνεται με την επιμέλεια της Αιμιλίας Βλαχογιάννη. Επίσης, προχωρεί η προετοιμασία της εκδήλωσης για το Βλάση Κανιάρη (λήψη συνεντεύξεων από τους Τίτο Πατρίκιο, Κώστα Τσόκλη, Άγγελο Δεληβοριά και Άννα Καφέτση) που θα γίνει στις 7/4/2017 στο Μουσείο της Ακρόπολης με ώρα έναρξης τις 7μμ.

• Η συμμετοχή των συμμαθητών στην κοπή της πίτας της 8/2/2017 ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Με ταυτόχρονη εκπροσώπηση με αποφοίτους από πολλές χρονιές: από τη δεκαετία του 1950 μέχρι νεαρούς αποφοίτους των τελευταίων ετών. Με την απονομή των βραβείων να «κλέβει την παράσταση»: στο σεμνό οικονομολόγο Νίκο Βέττα, στον για 62 χρόνια ακάματο εργάτη της οικογένειας του Βαρβακείου Δημήτρη Φάντη και τον κορυφαίο μας ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό που ήρθε κάθιδρος αμέσως μετά την παράσταση (πρωταγωνιστής στο ¨Ήταν όλοι τους παιδιά μου», ως Τζο Κέλερ), πιστός στην υπόσχεσή του. Στο φιλόξενο χώρο του BOOKS PLUS με οικοδέσποινα τη ακούραστη Φλώρα Σαρτζετάκη με την ευγενική χορηγία του συμμαθητή μας Αλέξανδρου Ελευθεριάδη και με δωροθέτες τους Γιώργο Γκλαβά και Μπάμπη Διβάρη. Μια συγκέντρωση που έδειξε ότι η οικογένεια του Βαρβακείου, με τη συμμετοχή των διευθυντριών του Γυμνασίου και του Λυκείου, της κα Ρουμπέα και της κας Σερέτη και της Προέδρου του Βαρβακείου Ιδρύματος κας Λυκούδη, κάνει πάντα διακριτή την παρουσία της στα δρώμενα της ελληνικής κοινωνίας.

• Η παρουσία στο συμβούλιο του Αλέξανδρου Κυδωνάκη, απόφοιτου της Βαρβακείου Σχολής το 1970 και ειδικού σε θέματα επικοινωνίας, έδωσε το έναυσμα για συζήτηση για οργανωτικά θέματα του συλλόγου, με έμφαση στη δημιουργία ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων για τους αποφοίτους και βελτίωση της επικοινωνίας ενόψει της σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ομάδα έργου, με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. Χάρη Κωστελέτου και Φίλιππου Σύριο με την εποπτεία του Αλέξανδρου Κυδωνάκη που θα επιδιώξει την διενέργεια του έργου Ανάπτυξη μελών αποφοίτων Βαρβακείου – στόχος 2 χιλιάδες μέλη σε 3 χρόνια. Προτάθηκε ακόμη και έγινε δεκτή, η βράβευση σε μελλοντική εκδήλωση του Συλλόγου του αποφοίτου μας Alex Cote δημιουργού του group Varvakio Apofoitoi στο Facebook. Παραμένει επίσης ο στόχος εισαγωγής στο site μας βιογραφικών αποφοίτων με ενδεχόμενη σύνδεσή τους με το Linkedin.

• Συστήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Βαρβακείου Ιδρύματος. Πρόεδρος είναι πάλι η Λη Λυκούδη, καθηγήτρια της Βαρβακείου Σχολής και Αντιπρόεδρος ο Μάριος Μπαχάς, επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων. Αναπληρωματικό μέλος είναι ο Δημήτρης Τζάνας, Γραμματέας του Συλλόγου. Η σύνθεσή του αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο (Διαύγεια).

• Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος συμμετείχε σε σειρά εκδηλώσεων που έγιναν το Φεβρουάριο και αφορούσαν την κοπή πίτας άλλων Συλλόγων Αποφοίτων ιστορικών προτύπων σχολείων (της Ευαγγελικής Σχολής και των Αναβρύτων) και του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών. Στην κοπή πίτας των αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής παρέστη το μέλος του Σ.Σ. Αργύρης Θέος.

• Συμφωνήθηκε η ανάθεση καθηκόντων εισπράκτορα για λογαριασμό του Συλλόγου μας στον Βασίλη Ψεύτη που συστήθηκε από τον απόφοιτο Μανώλη Βουζαρά. Η διαδικασία ενημέρωσης και εποπτείας του νέου εισπράκτορα ανατέθηκε στο Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνα. Σε προσεχές Δ.Σ. θα γίνει και η γνωριμία του με τα μέλη του Δ.Σ.

• Συμφωνήθηκε ότι οι απόψεις που διατυπώνονται είτε εγγράφως είτε προφορικά από μέλη του Δ.Σ. προς τρίτους αναφορικά με θέματα που αφορούν το Σύλλογο, οφείλουν να έχουν συζητηθεί μεταξύ μας και να έχει διαμορφωθεί θέση ομοφώνως. Επομένως, οι σχετικές πρωτοβουλίες των μελών για τη διενέργεια οποιουδήποτε έργου για λογαριασμό του Συλλόγου μας οφείλουν να έχουν τη ρητή εξουσιοδότηση του Δ.Σ.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 14/3/2017 ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 238, ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΚΟΛΛΕΓΊΟΥ.