18/5/2015

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ  ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18/5/2015

 

  1. Με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΔΕΠΠΣ όρισε ότι η εισαγωγή μαθητών στην Πρώτη Γυμνασίου των Προτύπων Σχολείων, δηλαδή στη Βαρβάκειο, την Ιωνίδειο, την Ευαγγελική, τα Ανάβρυτα και τη Ζωσιμαία Σχολή,  θα γίνει με τη διαδικασία Κεντρικών Εξετάσεων στις 22 Ιουνίου. Οι μαθητές θα εξεταστούν στη νεοελληνική γλώσσα και στα μαθηματικά σε δίωρη δοκιμασία. Στα πειραματικά σχολεία που θα λειτουργήσουν, 10 συνολικά, θα διενεργηθεί κλήρωση.

 

  1. Συμφωνήθηκε να χρηματοδοτηθεί από τα διαθέσιμα του Συλλόγου η αίθουσα Jasper’ s Hall προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους αποφοίτους του Βαρβακείου Λυκείου του τρέχοντος έτους μετά την τελετή αποφοίτησής τους. Η αίθουσα θα διατεθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015.

 

  1. Συμφωνήθηκε να αναζητηθεί ημερομηνία κατά το Δεκέμβριο προκειμένου να διεξαχθεί εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα πολεοδόμου και αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Λόγω της ύπαρξης του αρχείου του Δοξιάδη στο Μουσείο Μπενάκη, θα βολιδοσκοπηθεί η διαθεσιμότητα της εκεί ευρισκόμενης αίθουσας του Αμφιθεάτρου. Την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει η Αιμιλία Βλαχογιάννη, όπως άλλωστε είχε και του συνόλου των εκδηλώσεων που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια προς τιμήν διακεκριμένων αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής.

 

  1. Με πρωτοβουλία του Προέδρου Μάριου Μπαχά στάλθηκε επιστολή στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με αίτημα τη χρηματοδότηση της ανέγερσης κτιρίου της Βαρβακείου Σχολής στο ιδιόκτητο οικόπεδο του Βαρβακείου Ιδρύματος στην Κηφισιά. Η κα Δούρου απήντησε διευκρινίζοντας ότι στην παρούσα φάση η Περιφέρεια δεν έχει προγραμματισθεί να εκταμιεύσει πόρους στο πλαίσιο της υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για παρόμοιο σκοπό.

 

  1. Ο απόφοιτος Ιωάννης Μαραγκουδάκης, ιδιοκτήτης του ΠΟΙΑΘ, γνωστοποίησε στον Πρόεδρο Μάριο Μπαχά ότι μπορεί να προσφέρει δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας σε αποφοίτους της Βαρβακείου Σχολής αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η προσφορά του αυτή θα ανακοινωθεί κατά την εκδήλωση των αποφοίτων στις 18 Ιουνίου τ.ε.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015