17/01/2018

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17/1/2018

• Συμφωνήθηκε την Δευτέρα 5/1/2018 να γίνει η ετήσια εκδήλωση κοπής πίττας του Συλλόγου μας στο The Great Syntagma, μπαρ-ρεστοράν στο Σύνταγμα, Οθωνος 6, μετά από συζήτηση επί 4 εναλλακτικών προτάσεων, σε 2 από τις οποίες υπήρχαν τιμολογημένες προσφορές. Χορηγοί θα είναι οι Ν. Μαγκλάρας, μέλος του Δ.Σ. , Νίκος Γερασίμου, δικηγόρος, απόφοιτος της Βαρβακείου το 1975, και το site Liberal. gr από κοινού με την εφημερίδα Φιλελεύθερος υποστηρικτές του φιλελευθερισμού και της Αριστείας. Θα προσφερθούν 3 φλουριά (δωρητές οι Μπάμπης Διβάρης-Γιώργος Γκλαβάς), και θα προσφερθούν 3 δωροεπιταγές αξίας 50 ευρώ εκάστη από τα Public. Ακόμη, θα βραβευθούν 5 απόφοιτοι ως ακολούθως:

Στην Τεχνολογία: Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Chief Scientist & Co-Founder της εταιρείας Vidyo Inc.

Στην Τέχνη: Ο Διονύσης Μαλλούχος, καθηγητής πιάνου και συντονιστής του «Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ».

Στην Επιχειρηματικότητα: Ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος ομίλου Interamerican.

Μανώλης Βουζαράς, πολιτικός μηχανικός, τέως επιμελητής ΕΜΠ, τέως διευθυντής ΟΤΕ και

Γιώργος Αναγνώστου, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου για την πολυετή προσφορά τους στο Σύλλογο Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής.

Η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου θα μεριμνήσει για την κατασκευή των πλακετών που θα προσφερθούν.

Oι Κωνσταντίνος Φλώκος και Κώστας Βούλγαρης θα μεριμνήσουν για τις επικοινωνιακές κινήσεις ώστε να ενημερωθούν οι απόφοιτοι μέσω F/B και mail, ενώ ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος και ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας θα μεριμνήσουν για να γνωστοποιηθεί η εκδήλωση στο σχολείο, το Βαρβάκειο Ίδρυμα και του συλλόγους κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου αλλά και του Συλλόγους των λοιπών ιστορικών προτύπων σχολείων. Όλα δε τα μέλη θα επιδιώξουν με όποιους τρόπους κρίνουν να συμβάλουν στην επιτυχία της εκδήλωσης, ιδιαίτερα με την γνωστοποίηση της εκδήλωσης σε αποφοίτους που γνωρίζουν.

• Έγινε ενημέρωση για την εκδήλωση προς τιμήν του Γιάγκου Πεσμαζόγλου από την Αιμιλία Βλαχογιάννη, γενική συντονίστρια. Είναι ενδεχόμενο ο χώρος διενέργειας της εκδήλωσης να είναι η αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών, επιλογή που ομόφωνα κρίθηκε ότι θα συμβάλει στην αναβάθμιση του κύρους της εκδήλωσης, ενώ ο χρόνος διεξαγωγής της είναι πιθανό να οριστεί μετά το Πάσχα (8/4). Συνεχίζεται πάντως η προετοιμασία για την εκδήλωση με τη λήψη συνεντεύξεων από πρόσωπα που τον γνώριζαν, ενώ αναμένεται η συμμετοχή των καθηγητών Νίκου Θεοχαράκη (βασικός ομιλητής) και Γιώργου Δερτιλή με ειδική παρέμβασή του.

• Έγινε ενημέρωση για συνάντηση του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου, της Αντιπροέδρου Αλεξάνδρας Αργυροπούλου και του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα με την Πρόεδρο του Βαρβακείου Ιδρύματος Λη Λυκούδη με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών ώστε να υποβοηθηθεί το σχολείο μας στις ενέργειες που αποσκοπούν στη συντήρηση και ανακαίνισή του. Στο πλαίσιο αυτό, η Αλεξάνδρα Αργυροπούλου συνέταξε ειδικό κείμενο απευθυνόμενο προς τη Σχολική Επιτροπή Ψυχικού, αρμόδια εκ του νόμου για την καταβολή κονδυλίων που αφορούν τη συντήρηση του σχολείου. Ζητούμενο είναι το κείμενο να συνυπογραφεί από τη δ/νση του σχολείου, την Πρόεδρο του Βαρβακείου Ιδρύματος και τους Αποφοίτους ώστε να υποχρεωθεί η σχολική επιτροπή να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις επί της οικονομικής διαχείρισης που διενεργείται στα δημόσια σχολεία του Ψυχικού, με δεδομένο ότι μέχρι τώρα είναι απρόθυμη να το πράξει. Η επιστολή θα κοινοποιηθεί προς τα αρμόδια Υπουργεία (Παιδείας & Εσωτερικών) και το Δήμαρχο Ψυχικού.

• Με πρωτοβουλία του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου και του Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα εστάλη επιστολή προς το δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Απόστολο Λακασά, το περιεχόμενο της οποίας χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος για τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία (15/1/2017) με έμφαση τα ζητήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό προσωπικό. Έγινε δε ειδική αναφορά και στα θέματα του σχολείου σε σχέση με την προσπάθεια να συντελεστεί η ανακαίνισή του.

• Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ενημέρωσε το συμβούλιο ότι η δ/ντρια του Βαρβακείου Λυκείου κα Σερέτη προτίθεται να διενεργήσει την εκδήλωση που αφορά την ενημέρωση των μαθητών για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους μετά το Πάσχα. Ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε την πρόθεση των αποφοίτων να συμμετάσχουν για ακόμη χρονιά στη διαδικασία αυτή με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού αποφοίτων κατάλληλων για το σκοπό αυτό.

• Έγινε εκτεταμένη συζήτηση – απολογισμός για τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στο φετινό Money Show στις 7/1/2018 στο Χίλτον με 3 ειδικές εκδηλώσεις. Κατά γενική ομολογία, οι εκδηλώσεις ήταν επιτυχείς, με συμμετοχή ικανοποιητικού αριθμού παρισταμένων, ενώ στην εκδήλωση που ήταν ομιλητής ο Κων/νος Δασκαλάκης σημειώθηκε το αδιαχώρητο. Ο Ηλίας Φαραγγιτάκης, γενικός υπεύθυνος του Money Show μας συνεχάρη ενώ χαρακτήρισε την ομιλία του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη για θέματα τεχνητής νοημοσύνης «κορυφαία εκδήλωση του τριημέρου». Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε με την φροντίδα του Αργύρη Θέου, μέλους του Δ.Σ. που επεξεργάστηκε το υλικό ώστε να γίνει δυνατή η ανάρτησή του στο interenet, ενώ γενικότερα για την επιτυχία των εκδηλώσεων υπήρξε μια «έκρηξη δημιουργίας» από πολλούς αποφοίτους, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των συντονιστών των εκδηλώσεων Σωτήρη Ζησόπουλου, Χάρη Κωστελέτου και Αργύρη Θέου. Τέλος, το Δ.Σ. αποφάσισε να απαλλάξει τον Αλέξανδρο Κυδωνάκη από τη συμμετοχή του στη επιτροπή που στοχεύει στην αύξηση της συμμετοχής αποφοίτων στο Σύλλογο (2020 μέλη το 2020), καθώς ομόφωνα αποδοκιμάστηκε η συμπεριφορά του στο πλαίσιο της εκδήλωσης όπου ήταν ομιλητής, ενώ συμφωνήθηκε να του αφαιρεθούν τα δικαιώματα διαχειριστή στη σελίδα «Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου» στο facebook.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/2/2018 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΆΝΔΡΑΣ.