17/01/2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΡΙΤΗΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

• Εκτιμήθηκε ότι οι δύο τελευταίες εκδηλώσεις του Συλλόγου είχαν ιδιαίτερη επιτυχία. Ειδικότερα, η πρώτη εκδήλωση έγινε στις 7/1/2017 και ήταν η ημερίδα των αποφοίτων στο Χίλτον που είχε αθρόα συμμετοχή, αποφοίτων και φίλων. Στην πρώτη ενότητα, οι ομιλητές (Μανώλης Αγγελάκας, Ανδρέας Μανιάτης, Κώστας Φλώκος και Μαρία Υφαντή) αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στα εφόδια που πήραν από το σχολείο για ανταπεξέλθουν στην επιχειρηματική τους δράση: την επιμονή στην προσπάθεια, την προσήλωση στο στόχο, την άρτια προετοιμασία, την άμιλλα με τους άλλους καθώς έμαθαν να επιδιώκουν το συναγωνισμό (να μοιάσουμε με τους καλύτερούς μας !) και την διαμόρφωση υπεύθυνης στάσης. Όλοι συμφώνησαν ότι το ελληνικό κράτος είναι «το μεγάλο πρόβλημα» αφού μεταξύ άλλων, μεταβάλλει διαρκώς τους κανόνες. Στη δεύτερη ενότητα, οι Νίκος Βέττας, Πέτρος Μίχος, Γιώργος Στρατόπουλος και Κώστας Χαροκόπος μίλησαν για θέματα της ελληνικής οικονομίας: το μακροοικονομικό περιβάλλον, την αγορά εργασίας, τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και το χρηματοπιστωτικό περιβάλλον. Υπήρξε σύγκλιση στην εκτίμηση ότι το 2017 θα είναι κρίσιμη χρονιά για την πορεία της οικονομίας αλλά και διαφορικός βαθμός αισιοδοξίας ως προς την ανάκαμψη, καθώς η χαμηλή ορατότητα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αφήνει ανοικτά πολλά σενάρια.

• Στη δεύτερη εκδήλωση την Κυριακή 15/1/2017, έγινε ξενάγηση για τους Αποφοίτους από την Κα Άτζελα Καραπάνου, στην περιοδική έκθεση “Ιωάννης Καποδίστριας: η πορεία του στον χρόνο”, στην Βουλή. Σχεδόν δίωρη ξενάγηση, γεμάτη ιστορικές πληροφορίες για τον πολιτικό και την χώρα από μια γνώστη του θέματος. Η συμμετοχή ήταν πάλι υψηλή.

• Συμφωνήθηκε να διενεργηθεί η εκδήλωση για την κοπή πίτας για το νέο έτος την Τετάρτη 8/2/2017 στις 9μμ στο χώρο ΒΟΟΚ ΒΟΟKS PLUs επί της Πανεπιστημίου 37. Το κόστος της εκδήλωσης ύψους 1.500 ευρώ θα καλυφθεί από χορηγία του αποφοίτου μας Αλέξανδρου Ελευθεριάδη, ιδρυτή της εταιρείας Vidyo. Συμφωνήθηκε να υπάρξει απονομή τιμητικών πλακετών με μέριμνα της Αλεξάνδρας Αργυροπούλου στους παρακάτω αποφοίτους: α) Στην επιστήμη: τον καθηγητή του ΟΠΑ και Γενικό Δ/ντη ΙΟΒΕ Νίκο Βέττα β) Στην τέχνη: τον ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό γ) τον Δημήτρη Φάντη, για την πολυετή προσφορά του προς το Σύλλογό μας. Επίσης, συμφωνήθηκε εφεξής η διαδικασία επιλογής των προσώπων που θα τιμώνται να γίνεται μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας από τους ίδιους τους αποφοίτους -μέλη μας, που θα διεξάγεται την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

• Η Αιμιλία Βλαχογιάννη μας ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία με το Μουσείο Ακρόπολης για την διενέργεια της εκδήλωσης προς τιμήν του Βλάση Κανιάρη κατά την Παρασκευή7/4/2017, στην αίθουσα τελετών του Μουσείου.

• Στο συμβούλιο παραβρέθηκαν οι απόφοιτοι Μπάμπης Διβάρης, Ανδρέας Μανιάτης, Δημήτρης Φάντης, Αλέξανδρος Κυδωνάκης, Σωτήρης Αντωνίου (δ/ντης Ε.Σ.Α.) και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α. Νίκος Κογιουμτσής, απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής. Από πλευράς εκπροσώπων του Ε.Σ.Α. που επικουρούν την προσπάθεια να τελεσφορήσει η ανάρτηση αναθηματική στήλης ή επιγραφής στη Βαρβάκειο Αγορά με αναφορές στο ιστορικό κτίριο της Βαρβακείου Σχολής, ζητήθηκε η συμμετοχή εκπροσώπων αποφοίτων – επιχειρηματιών ως υποψηφίων στις εκλογές του Ε.Σ.Α. που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Η υποδοχή της πρότασης ήταν από όλους θετική και επιφυλαχθήκαμε να απαντήσουμε για τα πρόσωπα που θα προταθούν, κυρίως λόγω των ασφυκτικών χρονικά προθεσμιών που τίθενται. Σημαντικό κίνητρο για τη συμμετοχή μας αποτελεί η δυνατότητα η μέσω του Ε.Σ.Α. δημιουργία αποτελεσματικού επαγγελματικού δικτύου, που αποτελεί στόχο του Συλλόγου για τους αποφοίτους – μέλη του.

• Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανακοίνωσε ότι η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού θα γίνει στο σχολείο μεταξύ 1-3 Μαρτίου. Με τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έγινε και πέρσι θα προσδιοριστούν οι απόφοιτοι που θα συμμετάσχουν σε αυτή.

• Έγινε βραχεία συζήτηση επί εκπομπής που προβλήθηκε στην ΕΡΤ στις 14/1/20717, ημέρα Σάββατο, αναφορικά με τη λειτουργία των προτύπων σχολείων μεταξύ άλλων. Τονίστηκε ότι κάποιες από τις αναφορές όσων συμμετείχαν ήταν μάλλον αρνητικές για το θεσμό των δημόσιων προτύπων σχολείων. Πάντως, δεν λήφθηκε απόφαση για την δημοσιοποίηση τυχόν αντίδρασής μας, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στο συντονιστικό όργανο των Προτύπων Σχολείων όπου συμμετέχει ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/2/2017 , ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ 238.