16/7/2015

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 

  • Η αστάθεια του οικονομικού περιβάλλοντος σε συνέχεια της εφαρμογής των capital controls από τις τράπεζες αλλά και η γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα, αναγκάζει και το Σύλλογο να κινηθεί ιδιαίτερα προσεκτικά το επόμενο διάστημα με δεδομένο ότι δεν αναμένεται να εισπραχθούν συνδρομές από τους αποφοίτους. Έτσι, οι ήδη συνετές κινήσεις του Συλλόγου σε σχέση με τις χρηματικές καταβολές του, περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία του γραφείου του. Επομένως, οι δαπάνες για την προετοιμασία εκδηλώσεων μπορούν να διενεργηθούν μόνο εφόσον έχει εξασφαλιστεί η αναγκαία χορηγία.

 

  • Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Βαρβάκειο Σχολή η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 3ης Λυκείου. Εκ μέρους του Συλλόγου παρευρέθησαν τα μέλη του Δ.Σ. Σωτήρης Ζησόπουλος, Κωνσταντίνος Φλώκος, Φίλιππος Σείριος και ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας, ο οποίος σε σύντομη παρέμβαση του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη συμμετοχής στην οικογένεια του Βαρβακείου και στη συνέχεια μέσω του Συλλόγου των  Αποφοίτων. Ο Φίλιππος Σείριος ανήρτησε στη συνέχεια 53 φωτογραφίες στο ειδικό group των αποφοίτων της Βαρβακείου στο facebook, στις οποίες περιλήφθηκε μεγάλο μέρος από τα πρόσωπα – πρωταγωνιστές της εκδήλωσης (μαθητές – καθηγητές – γονείς – απόφοιτοι).To catering ήταν προσφορά του Προέδρου μας Μάριου Μπαχά.

 

  • Με επιστολή που απηύθυνε προς το Σύλλογο Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής, η Δ/νση Κοινόχρηστων Χώρων-Τμήμα Γλυπτών και Μνημείων του Δήμου Αθηναίων, ανήγγειλε ότι συνομολογεί με το αίτημα για την κατασκευή αναθηματικής στήλης του Βαρβακείου Λυκείου στο προτεινόμενο σημείο της πλατείας Αγοράς. Θέτει δε το θέμα στην προβλεπόμενη δημόσια διαβούλευση προκειμένου στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει σχετικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

 

  • Σε συνέχεια σχετικής παρέμβασής του, το μέλος του Δ.Σ. Χάρης Κωστελέτος προχώρησε στη δημιουργία ειδικού group facebook για τους Απόδημους Αποφοίτους της Βαρβακείου Σχολής. Στόχος είναι η ευαισθητοποίησή τους σε σχέση με τη ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις του Συλλόγου Αποφοίτων. Μάλιστα, σε ειδική ανάρτησή του, προϊόν της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., ο Χάρης Κωστελέτος προτρέπει τους απόδημους να συνδράμουν οικονομικά λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που έχουν οι Έλληνες απόφοιτοι να καταβάλλουν στην παρούσα φάση ακόμη και τη συνδρομή των 25 ευρώ. Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε το Χάρη Κωστελέτο να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να καταστεί δυνατή η είσπραξη των ποσών που θα θελήσουν να καταβάλλουν στο Σύλλογο οι Απόδημοι Απόφοιτοι.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015