15/10/2018

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος εκπροσώπησε το Σύλλογο στην τελετή αγιασμού που έλαβε χώρα την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα του σχολικού έτους στο Βαρβάκειο Γυμνάσιο. Είχε δε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Κηδεμόνων (Πρόεδρος ο κ. Γκενάκος) και πολλούς γονείς ενημερώνοντας για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και την πάγια πολιτική πολλαπλής υποστήριξης του σχολείου μας ώστε να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι ο Σύλλογος επιθυμεί τη συνεργασία με τους Συλλόγους Κηδεμόνων.
Στο μπαρ Gazoline έγινε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου για τρίτο συνεχόμενο έτος η υποδοχή των φετινών αποφοίτων του Βαρβακείου Λυκείου. Με δεδομένη την παρουσία αρκετών δεκάδων παιδιών η εκδήλωση ήταν και πάλι επιτυχής, καθώς είχαμε την ευκαιρία της άμεσης γνωριμίας με τα παιδιά που έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι ο Σύλλογος θα είναι διαχρονικά κοντά τους σε σχέση με την υποβοήθησή τους, τόσο στη διάρκεια των σπουδών τους όσο και στην επαγγελματική τους ζωή στη συνέχεια. Από πλευράς Συλλόγου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος, ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας, ο ταμίας Χαράλαμπος Διβάρης, το μέλος Φίλιππος Σείριος και η Αιμιλία Βλαχογιάννη, το παρόν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Κηδεμόνων με τους οποίους έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα που απασχολούν την οικογένεια του Βαρβακείου (π.χ. η πορεία του έργου συντήρησης του σχολείου μας).
Ο Ταμίας Χαράλαμπος Διβάρης ενημέρωσε το συμβούλιο για τα οικονομικά του Συλλόγου μνημονεύοντας ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά του ποσού που συγκεντρώθηκε για του πυρόπληκτους στο Μάτι στον ειδικό λ/σμό της Εθνικής Τράπεζας. Συμφωνήθηκε να γίνει και σχετική ανάρτηση στο f/b στη σελίδες των αποφοίτων.
Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας εκπροσώπησε το Βαρβάκειο Ίδρυμα στις ετήσιες εκδηλώσεις που γίνονται για την ημέρα των Ευεργετών (δοξολογία στη Μητρόπολη, κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη, εσπερίδα της Ένωσης Ελλήνων Ευεργετών) την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Με την ευκαιρία, συνομίλησε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων (Νίκο Ξυδάκη, Αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Κεφαλογιάννη βουλευτή της Ν.Δ., Παύλο Γερουλάνο, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ) αναφέροντας τις πάγιες απόψεις του Συλλόγου για την ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία των Δημόσιων Πρότυπων Σχολείων.
Η εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ προσέφερε δωρεάν υλικό προς το Βαρβάκειο ανταποκρινόμενο σε αίτημα τη δ/ντριας κς Σερέτη που έγινε κατόπιν προτροπής του Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνα. Το Συμβούλιο αποφάσισε να δημοσιοποιηθεί στο f/b η σχετική ενέργεια της εταιρείας με τις προς αυτήν ευχαριστίες του Συλλόγου μας.
Ενόψει των εκδηλώσεων του Money Show στο πλαίσιο των οποίων συμμετέχει και ο Σύλλογός μας, που αναμένεται να διεξαχθούν στις αρχές του 2019, συμφωνήθηκε να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία. Σε πρώτη φάση, έγινε συζήτηση από την οποία προέκυψε ευρύ θεματολόγιο με δεδομένη την ύπαρξη σημαντικού αριθμού διακεκριμένων αποφοίτων σε διάφορους κλάδους. Καταγράφηκαν έτσι οι παρακάτω ενότητες-υποψήφια θέματα: 1. Περιβαλλοντικά θέματα-αειφόρος ανάπτυξη 2. Νεοφυείς επιχειρηματικές δράσεις 3. Διατροφή-διαιτολογία 4. Νομικές διαστάσεις από τη εισαγωγή νέων τεχνολογιών 5. Οι τέχνες (π.χ. μουσική-κιν/φος) σήμερα   Τρόποι εξόδου από την κρίση 7. Οι ασθένειες μνήμης 8. Αναφορά στην προσωπικότητα του Ρένου Αποστολίδη, αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής. Συμφωνήθηκε να υπάρξει εισήγηση ειδικής ομάδας μελών του Δ.Σ. με τη συμμετοχή του Γιώργου Γκλαβά, του Μπάμπη Διβάρη και του Γιώργου Κούνη και όποιου άλλου επιθυμεί ώστε στο επόμενο Δ.Σ. να είναι δυνατή η υποβολή τριών ολοκληρωμένων προτάσεων (υπεύθυνος – 3μελής ομάδα ανά ενότητα).
Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος ανέλαβε να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε από κοινού με το Βαρβάκειο Λύκειο να διοργανωθεί έγκαιρα η ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Επίσης, ο Πρόεδρος ζήτησε να διερευνηθεί το κόστος μια αίθουσας στην οποία θα γίνονται εκδηλώσεις ειδικού σκοπού σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός προτάσεων από τα μέλη. Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας από κοινού με το μέλος Γιώργο Κούνη ανέλαβαν να φέρουν υποψήφιες προτάσεις από αίθουσες του κέντρου. Παράλληλα, ο Γιώργος Κούνης και η Πόπη Σωτηροπούλου ανέλαβαν να ενημερώσουν για τη χρονική στιγμή που είναι εφικτή η υλοποίησης δύο εκδηλώσεων, της ξενάγησης στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας από την Αρτέμη Σκουμπουρδή και της ξενάγησης στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος ανέφερε ότι ο Σύλλογός μας προωθεί την διεξαγωγή ημερίδας για το ρόλο των προτύπων σχολείων στη σύγχρονη εκπαίδευση, από κοινού με τους άλλους Συλλόγους Αποφοίτων και στο πλαίσιο του συντονιστικού οργάνου.
Με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. Νίκου Γερασίμου έγινε συζήτηση για τη δημιουργία του Who is Who των αποφοίτων, ενός συνοπτικού βιογραφικού του αποφοίτου δηλαδή. Έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τη μεθοδολογία που είναι σκόπιμο να εφαρμοστεί για να επιτευχθεί ο στόχος σε ικανοποιητικό βαθμό. Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Φλώκος πιθανολόγησε ότι σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Linkedin, είναι πιθανό να υπάρχουν ήδη τα βιογραφικά πολλών διακεκριμένων αποφοίτων μας. Το Συμβούλιο ζήτησε από το Νίκο Γερασίμου να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος σε προσεχή συνεδρίαση.
Την ιδέα για κατασκευή ενός ρούχου τύπου t-shirt με τα στοιχεία του Συλλόγου Αποφοίτων της Βαρβακείου ανέφερε η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Αργυροπούλου. Με στόχο να φοριέται σε αθλητικές εκδηλώσεις (π.χ. αγώνες δρόμου) που διοργανώνουν διάφοροι φορείς όπως ο Δήμος Αθηναίων ώστε να προωθηθεί η αναγνωρισιμότητα του Συλλόγου. Το Συμβούλιο ανέθεσε στην Αλεξάνδρα Αργυροπούλου να επανέλθει με ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ, ΣΤΙΣ 8ΜΜ.