12/10/2015

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

  • Η ειδική γνωμοδοτική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε την πρόταση των αποφοίτων για τοποθέτηση αναθηματικής στήλης σε ειδικό χώρο της Βαρβακείου Αγοράς. Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Συλλόγου με έγγραφο που θα σταλεί προς το Σύλλογο, ενώ στη συνέχεια θα ζητηθεί η έγκριση του σχετικού κονδυλίου από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε το αρμόδιο τμήμα γλυπτών να προχωρήσει τη σχετική διαδικασία. Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα ώστε σε εύλογο χρόνο να διεξαχθεί η ειδική εκδήλωση που έχει προταθεί.
  • Το Δ.Σ. ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση της Αιμιλίας Βλαχογιάννη για ορισμό της εκδήλωσης για τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη την 15η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη. Στην εκδήλωση θα προβληθεί ολιγόλεπτο video που θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις προσωπικοτήτων που είχαν επαγγελματική σχέση με τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη, σε επιμέλεια της Αιμιλίας Βλαχογιάννη, η οποία θα εκφωνήσει και τη βασική ομιλία για τη ζωή του μεγάλου πολεοδόμου, αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής. Επίσης, θα γίνουν εισηγήσεις από τους Ανδρέα Δρυμιώτη, σύμβουλο επιχειρήσεων και πρώην Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο της Δέλτα Πληροφορικής και τον Σπύρο Πολάλη, αρχιτέκτονα, συνεργάτες και οι δύο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Καταβάλλεται προσπάθεια για συμμετοχή στην εκδήλωση και του υιού του, κου Απόστολου Δοξιάδη.
  • Το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Φλώκος παρουσίασε το site του Συλλόγου, η αναμόρφωση του οποίου είναι σε εξέλιξη. Έγιναν παρατηρήσεις από τα μέλη του Δ.Σ. τις οποίες θα λάβει υπόψη ο Κωνσταντίνος Φλώκος που είναι πλέον υπεύθυνος. Ο Πρόεδρος Μάριος Μπαχάς τόνισε την ανάγκη να καταστεί πιο φιλικό το site ώστε ο χρήστης-απόφοιτος της Βαρβακείου και υποψήφιο μέλος του Συλλόγου, να μπορεί ευχερέστερα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής των στοιχείων και καταβολής των προβλεπόμενων συνδρομών για την εγγραφή του ως μέλους του Συλλόγου. Ζητούμενη επίσης είναι η αναζήτηση στοιχείων (τηλέφωνο-δ/νση, mail, επάγγελμα κοκ) των αποφοίτων της υφιστάμενης λίστας (μέχρι το 2005), ενώ ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας σύντομα θα προσκομίσει και τη λίστα των αποφοίτων της περιόδου 2005-2015.
  • Ο Γραμματέα του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας θα εκπροσωπήσει το Σύλλογο σε συνάντηση με τους υπευθύνους των Συλλόγων Κηδεμόνων Κωνσταντίνο Δεληπέτρο και Ελένη Προκοπίου, με στόχο την υλοποίηση ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές της Βαρβακείου Σχολής. Το σύνολο των μελών του Δ.Σ. είναι πρόθυμα να βοηθήσουν στη σχετική διαδικασία, είτε με δική τους συμμετοχή είτε με αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου.

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΊ στις 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΆΛΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΩΚΟΥ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 324 & ΣΟΥΛΙΟΥ 1, ΕΤΑΙΡΕΙΑ UPCOM, 1Ος ΟΡΟΦΟΣ