10/12/2015

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΠΕΜΠΤΗΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

  • Χορηγία ύψους 3.000 ευρώ θα καταβληθεί από την Accenture Α.Ε., στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι το μέλος του Δ.Σ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, προς το Σύλλογο Αποφοίτων με στόχο τη χρηματοδοτική υποβοήθηση της εκδήλωσης της 15ης Δεκεμβρίου για τον Κωνσταντίνο Δοξιάδη.

  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάριος Μπαχάς από κοινού με το Γραμματέα Δημήτρη Τζάνα παρέστησαν στην απονομή βραβείων προς μαθητές της Βαρβακείου που προκήρυξε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού. Τα βραβεία αφορούσαν τη συμμετοχή των μαθητών σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα την «Ιστορία του Σχολείου μου». Μαθητές του Βαρβακείου από το Γυμνάσιο έλαβαν το βραβείο Αρχειακής Έρευνας και μαθήτρια του Λυκείου το Βραβείο Εξαίρετης Δημιουργίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/11/2015 στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης με την παρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Πελεγρίνη. Σε παρέμβασή του δε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό, διατύπωσε την προτροπή να λειτουργήσουν δημόσια πρότυπα σχολεία στα οποία οι μαθητές θα εισάγονται με διαγωνιστική διαδικασία σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

  • Την Τρίτη 24/11/2015, ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που φέρει παράσταση από αρχαίο ελληνικό θέμα και ειδικότερα η κεφαλή της Ευρώπης, όπως απεικονίζεται σε αρχαιολογικό αγγείο που φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου. Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί μαθητές της Α’ τάξης της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής ως εκπρόσωποι της μαθητιώσας νεολαίας της χώρας.

  • Το νέο μέλος του Δ.Σ. Φίλιππος Σύριος αποδέχθηκε να εκτελέσει από το 2016 καθήκοντα ταμία με στόχο την είσπραξη συνδρομών από τους αποφοίτους. Για το σκοπό αυτό θα του δοθούν οι σχετικές λίστες και ειδική επιστολή υπογραφόμενη από τους Πρόεδρο και Γραμματέα του Συλλόγου για την επίδειξή της στους αποφοίτους.

  • Σε σχέση με τη διεξαγωγή ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού στη Βαρβάκειο Σχολή σύμφωνα με την πρωτοβουλία του Συλλόγου Κηδεμόνων του Λυκείου που προγραμματίζεται για την 29/1/2016, συμφωνήθηκε να διαμορφωθεί ειδική επιστολή που θα σταλεί στους αποφοίτους με στόχο την από μέρους τους εκδήλωση ενδιαφέροντος. Με τη σχετική διαδικασία θα ασχοληθούν τα μέλη του Δ.Σ. Σωτήρης Ζησόπουλος και Γιώργος Γκλαβάς καθώς και ο Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας.

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1/2016