ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019.

  • Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 7 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 4, ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, o Αργύρης Θέος, ο Κώστας Βούλγαρης και ο Νίκος Γερασίμου   Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.
  • Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έγινε η υποδοχή των νέων αποφοίτων στο Gasoline Bar. Συμμετείχαν πάνω από 70 απόφοιτοι το σύνολο των οποίων έχει ήδη πετύχει την εισαγωγή τους σε επίλεκτες πανεπιστημιακές σχολές. Παρόντες από πλευράς Σ.Α.Β. ήταν ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας, ο ταμίας Μπάμπης Διβάρης και το μέλος Πόπη Σωτηροπούλου που τόνισαν στα παιδιά ότι ο Σ.Α.Β. θα είναι πάντα αρωγός τους σε σχέση με την υποβοήθηση των στόχων τους.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ζησόπουλος ήταν και φέτος παρών στην τελετή αγιασμού στο σχολείο την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου απευθύνοντας σχετικό χαιρετισμό. Συμμετείχε επίσης το μέλος Αργύρης Θέος που επιμελήθηκε ώστε να αποτυπωθούν φωτογραφικά στιγμές από τα δρώμενα της ημέρας  που αναρτήθηκαν στο site μας και στο f/b.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση της Βραδιάς του Ερευνητή που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τα  Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία συμμετίχαν με ειδικό περίπτερο στην εκδήλωση ώστε να γνωστοποιούν το  στίγμα τους στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας.
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος ανακοίνωσε στο Συμβούλιο ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποφάσισε την διοργάνωση Συνεδρίου (περί τα μέσα Ιουνίου 2020) με θέμα τα Πρότυπα Σχολεία. Κατόπιν προσκλήσεως του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Συνεδρίου, Ομότιμου Καθηγητού του ΕΚΠΑ κ. Ιωάννη Παπαδάτου οι Σύλλογοι των Αποφοίτων των Ιστορικών Προτύπων Σχολείων συμμετείχαν  σε ειδική σύσκεψη την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 για να ενημερωθούν  για το αντικείμενο του Συνεδρίου και την διερεύνηση της δυνατότητος συμμετοχής τους  σε αυτό. Ομοφώνως το Συμβούλιο ενέκρινε την συμμετοχή των Αποφοίτων και του Σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου)   σε αυτό και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.  Η διάρκεια του συνεδρίου θα είναι τριήμερη και θα δοθούν 2 ώρες συμμετοχής σε κάθε Σύλλογο .
  • Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έχει οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με την συμμετοχή της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζαχαράκη (αρμόδια για θέματα Μέσης Εκπαίδευσης), ανώτατων στελεχών του Υπουργείου και της διοίκησης του Βαρβακείου Ιδρύματος με την νέα του σύνθεση (Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καρλής, Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Γκενάκος, Ταμίας Δημήτρης Τζάνας). Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι να διαμορφωθεί  ο κατάλληλος οδικός χάρτης προκειμένου να επιταχυνθούν οι ενέργειες για τη διενέργεια εργασιών συντήρησης στο Σχολείο μας.
  • Το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Κούνης ανακοίνωσε στο Συμβούλιο τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να υλοποιηθούν εκδηλώσεις προς τιμήν του συναπόφοιτου καθηγητή Χρήστου Παπαδημητρίου, του συναπόφοιτου συγγραφέα Γιώργου Κοροπούλη και της πρώην διευθύντριας της Βαρβακείου Σχολής Πανώρειας Ρέλια. Επίσης το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου ανέφερε ότι διερευνά τρόπο για μια ξενάγηση αποφοίτων στις Υπόγειες Διαδρομές της Αθήνας καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής του Συλλόγου σε εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατο του Αγιου Νεκτάριου, αποφοίτου της Βαρβακείου Σχολής.
  • Αναφορικά με τους Πραγματικούς Δικαιούχους τόσο του Ειδικού όσο και του Κεντρικού Μητρώου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος αφού έλαβε υπόψιν του τις διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 4557/25018 όπως ισχύει, προτείνει την ανάθεση της αρχικής ενημέρωσης τόσο του Ειδικού Μητρώου, όσο και του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων στον Ταμία του Συλλόγου Χαράλαμπο Διβάρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο παμψηφεί και ομοφώνως παρέχει αποκλειστική και περιορισμένη εξουσιοδότηση στον κο Διβάρη Χαράλαμπο του Σπυρίδωνος με ΑΦΜ 036232066  για την αρχική και μόνο ενημέρωση αμφοτέρων των Μητρώων. Για τον σκοπό αυτό ο Πρόεδρος ορίζει τον κο Διβάρη για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μέχρις ενημερώσεως του Κεντρικού Μητρώου ως Νόμιμο Εκπρόσωπο του Συλλόγου στο ΠΣ TAXISNET.

 

 

ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ στις 8 ΜΜ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ