ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ  Δ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος διαπίστωσε ότι ήταν παρόντα 8 μέλη επί συνόλου 11 τακτικών μελών του Δ.Σ. Απόντες ήταν 3, ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, o Αργύρης Θέος, και ο Γιώργος Κούνης.  Ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία και προχώρησε στη συζήτηση επί των θεμάτων του Δ.Σ.

Με τη συμμετοχή του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου και του μέλους του Δ.Σ.  Γιώργου Γλαβά διενεργήθηκε η ειδική διαδρομή των  5χλμ. στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Μαραθωνίου δρόμου την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Υπήρξε συμμετοχή και άλλων αποφοίτων, όπως του Χρήστου Γεωργακόπουλου, του Στράτου Διαμαντή και του Αντώνη Σμύρνη αλλά και 80 περίπου μαθητών από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο.

Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε ότι επιθυμεί τη συμμετοχή αποφοίτων μας και στην ανάλογη εκδήλωση Μαραθωνίου  πλέον 5 και 10 χλμ. Το Μάϊο 2020. Για το σκοπό αυτό ορίστηκε πάλι υπεύθυνος το μέλος Γιώργος Γλαβάς ώστε να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες σε σχέση με την αναγγελία της εκδήλωσης  στους αποφοίτους. Παράλληλα, το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Γερασίμου ανήγγειλε στο Συμβούλιο ότι θα καλύψει έξοδα  μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για τη συμμετοχή αποφοίτων στην εκδήλωση  και για τη χορήγηση της ειδικής μπλούζας με τη στάμπα του Ιωάννη Βαρβάκη, ώστε να είναι διακριτή η συμμετοχή των αποφοίτων μας.

Με το χαιρετισμό του Προέδρου Σωτήρη Ζησόπουλου και την ομιλία του μέλους του Δ.Σ. Πόπης Σωτηροπούλου  με θέμα «Έρευνα και σχολείο: μια συμμαχία μέχρι την ενηλικίωση» ο Σ.Α.Β. συμμετείχε στην  Ημερίδα για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία σήμερα με διοργανωτή την ΕΛΜΕ Προτύπων, που διενεργήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Συμμετείχαν επίσης ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας και ο ταμίας Μπάμπης Διβάρης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος ανήγγειλε ότι έλαβε πρόσκληση από τον  Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποφοίτων του Α’ Πειραματικού Γυμνασίου/Λυκείου Αθηνών Ματθαίο  Αρταβάνη για  να παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση που οργανώνεται  για τα 190 χρόνια προσφοράς του σχολείου. Στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο 19.00.

Σε σχέση με το συνέδριο για τα Πρότυπα Σχολεία με διοργανωτή το ΕΚΠΑ που θα διενεργηθεί τον Ιούνιο του 2020, εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος να προβεί σε συνεννοήσεις με καθηγητές της Βαρβακείου Σχολής προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει συμμετοχή από πλευράς Σ.Α.Β. με εισήγηση της Αιμιλίας Βλαχογιάννη, επίτιμου μέλους μας. Από πλευράς Σ.Α.Β. ορίστηκε υπεύθυνη η Πόπη Σωτηροπούλου ώστε να εποπτευθεί το τελικό πάνελ και το περιεχόμενο των εισηγήσεων  των εκπροσώπων μας.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει στο δημοσιογράφο και συναπόφοιτο Τάκη Τσιρτσώνη τη σύνταξη ειδικού Newsletter με περιεχόμενο που θα αφορά τα των δράσεων της οικογένειας του Βαρβακείου (Απόφοιτοι-Σχολείο -Ίδρυμα). Με την έκδοση του Newsletter επιδιώκεται να υπάρξει ένας ουσιαστικός συνδετικός κρίκος που   αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεσμών των αποφοίτων . Το Newlettter θα κοινοποιείται μέσω F/B , θα αναρτάται στο site μας και θα στέλνεται στα mail των αποφοίτων. Συμφωνήθηκε επίσης να αναλάβουν καθήκοντα ως μέλη της Συντακτικής Επιτροπής οι Σωτήρης Ζησόπουλος, Αλεξάνδρα Αργυροπούλου και Δημήτρης Τζάνας. Το 1ο Newsletter θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, ενώ αποφασίστηκε η  έκδοσή του να γίνεται ανά 3μηνο.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου ανακοίνωσε στο Συμβούλιο ότι η κα Άρτεμις Σκουμπουρδή αποδέχθηκε πρόσκλησή μας και θα ξεναγήσει στην Πλάκα τους αποφοίτους την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο 10.30πμ. Η εκδήλωση έχει αναγγελθεί στο F/B και έχει αναρτηθεί στο site μας. Επίσης, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η οργάνωση εκδήλωσης με τη συμμετοχή του Γιώργου Κοροπούλη και εκείνη προς τιμήν της αείμνηστης πρώην δ/ντριας Πανώρειας Ρέλια με την πιθανή έκδοση ποιημάτων που βρέθηκαν. Το μέλος του Δ.Σ. Πόπη Σωτηροπούλου εξουσιοδοτήθηκε να συνεχίσει τη διερεύνηση για τις «Υπόγειες Διαδρομές» της Αθήνας και για πιθανή συμμετοχή του Σ.Α.Β. σε εκδήλωση για τον Άγιο Νεκτάριο. Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. Αργύρης Θέος θα φέρει πρόταση για την ξενάγηση στου χώρους του θεάτρου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης μετά τις 15/2/2020, όποτε αυτό καταστεί εφικτό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Ζησόπουλος επεσήμανε το γεγονός ότι ο Πρύτανις του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πέτρος Σφηκάκης, ο Πρόεδρος του τμήματος της Οδοντιατρικής Σχολής Φοίβος Μαδιανός και ο Πρόεδρος του τμήματος της Φαρμακευτικής Σχολής  Δημήτρης  Ρέκκας είναι απόφοιτοι της Βαρβακείου Σχολής ! Ενόψει της επισήμανσης αυτής πρότεινε τα 4 προαναφερθέντα πρόσωπα να τιμηθούν στην ετήσια εκδήλωση που διενεργεί ο Σ.Α.Β. για την κοπή της βασιλόπιτας. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Συμβούλιο.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Δημήτρης Τζάνας ανήγγειλε ότι είναι πάλι δυνατή η χρήση αιθουσών την Κυριακή 19  Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο του ετήσιου Money Show από τις 10π.μ-16 μ.μ. Μετά από αναλυτική συζήτηση, το Συμβούλιο αποφάσισε να διενεργήσει τρεις θεματικές ενότητες διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία με εισηγήσεις μέγιστου χρόνου 15 λεπτών για κάθε εισηγητή. Για την πρώτη με θέμα την Εκπαίδευση ορίστηκε υπεύθυνος ο Δημήτρης Τζάνας. Για τη δεύτερη με θέμα «Την επόμενη ημέρα μετά την κρίση» ορίστηκε υπεύθυνος ο Μπάμπης Διβάρης και για την τρίτη με θέμα το Περιβάλλον ορίστηκε υπεύθυνος ο Σωτήρης Ζησόπουλος. Είναι επιθυμητή η υψηλή συμμετοχή γυναικών ως εισηγήτριες, στόχος στον οποίο συμφωνήθηκε να συμβάλει η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Σωτηροπούλου.

 

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 8 ΜΜ, ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ