18/03/2019

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. ΔΕΥΤΕΡΑΣ 18/3/2019
• Η Αιμιλία Βλαχογιάννη ενημέρωση το Συμβούλιο για τα της εκδήλωσης της 27ης Μαΐου στην Ακαδημία Αθηνών προς τιμήν του Άρη Κωνσταντινίδη.
• Ο Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι κατόπιν αιτήματος του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωσή του το Σάββατο 5 Απριλίου. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν δύο διακεκριμένο Κορωπιώτες, ο γιατρός Κωνσταντίνος Μερκούρης και ο δικηγόρος/δικαστικός Σταύρος Παπανικολάου, απόφοιτοι και οι δύο της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής. Είναι αυτονόητα ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. είναι καλοδεχούμενα στην εκδήλωση.
• Ο Πρόεδρος Σωτήρης Ζησόπουλος αναφέρθηκε στις τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει της Ημέρας Σταδιοδρομίας που θα διεξαχθεί στο σχολείο την Πέμπτη 21/3, με οργανωτικό υπεύθυνο τον καθηγητή του Λυκείου Ζήνωνα Λιγάτσικα και με τη ενεργό συμπαράσταση και συμμετοχή αποφοίτων της Βαρβακείου, με επικεφαλής τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ.
• Έγινε εκτεταμένη συζήτηση αναφορικά με το ζήτημα της εκκρεμότητας της ανανέωσης της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ). Το Συντονιστικό Όργανο των Συλλόγων Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων εξέδωσε ανακοίνωση – διαμαρτυρία με αναφορά στην σιωπηρή απαξίωση του θεσμού των Προτύπων, ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ανάλογη επιστολή συνέταξε και απέστειλε στους ίδιους φορείς ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Βαρβακείου Λυκείου. Συμφωνήθηκε δε να ζητηθεί από τους αποφοίτους και τους φίλους τους να την υπογράψουν μέσω του facebook ώστε η διαμαρτυρία να προσλάβει τη μεγαλύτερη δυνατή έκταση.
• Με τη συμμετοχή 20 αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής, 4 εκ των οποίων μέλη του Δ.Σ. του Σ.Α.Β., διεξήχθη την Κυριακή 17 Μαρτίου ο ημιμαραθώνιος και οι λοιπές διαδρομές 3 και 5χλμ της Αθήνας. Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. τα έξοδα συνολικού ύψους 443,24 ευρώ κατεβλήθησαν από το ταμείο του Συλλόγου (πληρωμή για τη συμμετοχή στο ΣΕΓΑΣ και ειδικές μπλούζες με το σήμα του Συλλόγου μας).
• Στο Συμβούλιο παρέστη ο δημοσιογράφος και απόφοιτος της Βαρβακείου Τάκης Τσιρτσώνης, ο οποίος παρουσίασε τη δομή του υπό έκδοση Newsletter των αποφοίτων που θα επιμελείται ο ίδιος. Έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με το περιεχόμενό του και συμφωνήθηκε να εκδίδεται ανά τρίμηνο. Ο Τάκης Τσιρτσώνης ανέλαβε να εκδώσει το πρώτο-πιλοτικό τεύχος ώστε να οριστικοποιηθούν διάφορες λεπτομέρειες. Στόχος είναι το newletter να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο στην προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση της κοινωνικής δικτύωσης (social networking) των αποφοίτων της Βαρβακείου Σχολής.
• Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε να καταβληθεί προσπάθεια ώστε το συντομότερο δυνατό να καταστεί δυνατή η ανάρτηση στο youtube των video από τις εκδηλώσεις των αποφοίτων στο πλαίσιο του Money Show και στη Βαρβάκειο Αγορά. Τα μέλη του Δ.Σ. Αργύρης Θέος και Μπάμπης Διβάρης ανέλαβαν να υλοποιήσουν τις σχετικές αναρτήσεις.
• Ορίστηκαν οι ημερομηνίες για τα της διεξαγωγή της φετινής Γενικής Συνέλευσης που συμφωνήθηκε να είναι και Καταστατικού χαρακτήρα : στις 29/ 5η πρώτη και στις 5/6 η επαναληπτική. Ο Γεν.Γραμματέας Δημήτρης Τζάνας ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή της (αίθουσα, δημοσιεύσεις, μέλη εξελεγκτικής επιτροπής), ενώ η Αντιπρόεδρος θα επεξεργαστεί την αναπροσαρμογή του Καταστατικού του Συλλόγου.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8Μ.Μ. ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.